31 March 2012

baju kahwin mak ema



assalamualaikum


Sepupu mari tidur kat rumah.Bukan 1 hari 2,tapi berbulan-bulan sebab ada practical kat hospital tu.Erm..mak tolong bersih dan siapkan bilik .ema pulak..main selongkar almari!..tanya mama...


Semangat ema cari baju kahwin mak sebab mak kata masih ada lagi(Kih3)..mak pun join sama cari harta karun yang  hampir 3 dekad lamanya.akhirnya!daripada 3 pasang semuanya,tapi yang berjaya ditemui 2 pasang dan 1 kain.baju putih suci murni tak jumpa..

Nak tengok baju kahwin mak saya dulu kala??













baju yang pertama.1st day



Cantik tak..err..model tak berapa menonjol.Kamera tak berkualiti.Jadi kain fabrik tak berapa menyerlah.But overall,IT'S SOO TINY..
waist only 20-21.
Waist korang berapa?Sure tak muat pakai kan?Al-maklumla,mak ema kahwin usia 23?...pada 8 Ogos 198*!He3.ingat juga sebab nak dekat ngan befday ema..Kad Kahwin masih ada lagi tu.Masih cantik lagi kad kahwin.tak macam sekarang - sekeping sahaja dah cukup.Dulu tak ada petampandai-pandai pakai otak and sense of nature + tanya orang.Jadi artifak pulak kad kahwin tu..Nak pakai juga baju kahwin tu(hik3),tapi kalau ema pakai,sure koyak rabak..T.T

ADA LAGI!baju no.2 ialah Gaun..


gaun lagi menawan.bak kata adik ema,macam baju orang mengandung

Seksi tak?
ha3.Kata kat mak..

"MA.SEKSINYER.jarang baju.."
"HAISH.orang dulu pakai baju berlapis-lapis la.."


berzip dibelakang.Betul-betul 80-an,90-an.He3.Dulu baju2 ema masa kechik juga ada zip belakang,bila nak pakai,terus rambut lekat dekat zip.Baju zaman dulu=__=.Baju zaman sekarang tak usah cerita.masuk-masuk jer kat mana,tak payah berzip2.


And finally.We have these...Ema ingat ema yang bongsu(RIGHT PICTURE).Akhirnya  ada lagi keturunan yang seterusnya berderet2 macam kereta api selepas ema.(LEFT PICTURE)Can u spot me in these pictures?




4 comments:

Mujie Chan said...

ema..cmne wat design signature tu..?
huhu

o-r-b-s said...

20-21? pergh kecik gile..wahaha..

Ema said...

Yang bawah post tu ker?yang tu sal pakai signature..er.apa namanya eh.Ce tengok tutorial Signature di bawah post kat google search kalu nak buat

Ema said...

Nak wak macam maner.Orang dulu2 kechik2 jer.Ce tanya mak omar berapa waist mase kahwin2 dulu.Nie mak sal dah beranak 8 dah tak ada dah waist 20-21 camtu..tapi keturunannya aderla

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...