Brownies berkedut 2020
Assalamualaikum
I'm not a chocolate enthusiast.
But, I will make an exception for brownies. This is my first brownies since 2017.
Ema follow resepi dari sini 👉🏻 Brownies berkedut
Step by step Brownies 2.0
Hari ni Ema pakai oven lain dari kebiasaannya. Walaupun dah set suhu 160c, rasa macam oven ni tak cukup panas. Jadi, Ema underbaked sedikit di tengah-tengahnya. Toothpick test brownies can be tricky sebab proper baked brownies tak keluar bersih bila dicucuk batang lidi.
Brownies muda sebab kedutan tak berapa muncul berbanding yang Ema buat dulu, tapi ada shiny crust top! This what people also called as "Brownies with Crackled Top". Tak ada kedutan bukan bermakna kek tak boleh dimakan, kedutan hanya sekadar untuk menambah daya tarikan brownies. BON APETITE
Sedapnya..
ReplyDeletejemput makan...
Deletethis is your first since 2017? OMG !!!!
ReplyDeleteA'ah. 2018-and on, mmg busy dengan research Universiti
Deleteelok je dia jadi, pandai ema buat :)
ReplyDeleteterima kasih. Puas makan
Deletebrownies tak pernah tak sedap. Kadang walau kedutan kurang tapi rasa dia tetap sedap.
ReplyDeleteIts all about the taste
Deletemy feveret, ema.
ReplyDeletetapi dok beli aje.
lom pernah buat sendiri :) hi hi...
Beli pun ok!
DeleteSambil support local entrepreneur, sambil tu juga dapat makan brownies yang enak.
love choc!!!
ReplyDelete