12 June 2016

Hari pertama praktikal/ Latihan industri



Assalamualaikum


Hari pertama internship. Kakak tolong drive hantar ke UMT sebab abang nak guna kereta hari ni. Esok Ema drive inshaallah, setelah berbulan tak drive. 5 minit jer dari rumah ke UMT. 

Ringkasan hari pertama


Beberapa langkah sebelum melaporkan diri



My supervisor is super duper caring and nice. A motherly figure

Sesi jejak kasih
Ada dua budak USIM tengah internship. Salah seorang ialah senior sekolah menengah dulu. 
Ada seorang ex-senior UIA food biotech buat PhD.
Ada seorang Research assistant who is my sister's friend during high school knew me
It's a circle of life...errr..wrong word choice







My desk. This room is occupied with Master's students. Next week tukar masuk bilik ada cubicle...Hip hip. Hooray!



Baru ku tahu IIUM confession memang popular dalam kalangan students Malaysia. Katanya "ada moral stories" dan tak "ke laut".
#MyLifeWithNoSNS.....Angguk jer dengar luahan/amarah/empati diorang 




Yang menguji kesabaran ialah Masa. Lepas ni boleh bawak buku, al-quran sekali, charge handset and tab penuh...terbaik.









First time punch card..Apakah. 
Nampak sangat tak pernah punch card. =_='






p/s: Birthday seseorang hari ni. Tapi dah 10.22 malam. Semua orang dah tergolek tidur. Kek terbungkus dengan lilin dalam peti. Inilah nak sambut befday waktu bulan puasa. Esok jerla makan buat sahur...>.<


No comments:

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...