31 December 2010

Award laa...


1 - BERIKAN UCAPAN
Ucapan?kahkahkah..
Terima Kasihla buat kak Farah~Yang baik hati sudi bagi award nie Ema(kenapa tulis nama penuh Ema kat blog kak..maluler..he3)
Thanks kak Farah

2 - BERIKAN 4 CIRI2 GIRL/GUY IDAMAN UNTUK JDKAN WIFE/HUSBAND
Ai..Nie yang mengancam ni.
Perlu ke beritahu?Okk..sekadar beritahu apa yang difikirkan.Kalau memang jodoh betul,Alhamdulillah la..
1.Beriman,Berilmu dan beramallah,kan Kak Farah

ciri2 lain tu dah masuk sifat2 fizikal mahupun sifat2 mentality nyer..
macam mana Ema nak beritahu yer..herm.....
Tak Payah,susahla nak beritahu,He2,Fakhriah tau ler..Siap lukis lagi..katanya,muka Si Dia tak ubah macam durian katanya(terutama rambutnya...^_^)

3 - BERIKAN SATU TIPS UNTUK KEKALKAN HUBUNGAN KORG NGN PARTNER KORANG
Alamak..Nak bagi Tips..Ema nak bagi Tips tapi belum ada lagi partners nyer tu..

Kak Farah..Ema copy jerla jawapan no 1 kak Farah nie yer.he3

1. Menempatkan cinta kepada Allah di atas segala cinta terhadap apapun. Dan sentiasa meningkatkan cinta itu, kerana ALLAHlah yang Maha menganugerahkan cinta kepada orang-orang yang mencintaiNya ( Al-Maidah , Ayat 54 ) . Maka ajaklah pasangan ( dan seluruh anggota keluarga ) untuk semakin mendekatkan diri pada-Nya, misalnya dengan membaca doa Al-Mathurat bersama setelah qiamullail.


4- PERNAH JUMPE DOA PENDEKAT JODOH & PUTUS CINTA ?
Putus Cinta belum jumpa lagi..Pendekat Jodoh dan yang sewaktu dengannya pernah dengar,atau lihat...atau jumpa..
Cik Suryana(ke fakhriah?) pernah tunjuk doa tu,tak tersalin pulak doa tu..
Ha3..kalau tak silap,dia tulis kat cover belakang buku rujukan ...^_^


5 - LETAK 5 LINK PILIHAN ANDA DAN G TAU DORG BHAWA MEREKA DPT AWARD NI

5 yer  ^_^

2. aisyah
3. piqa
4. elia
5. balqis




p/s:ALAMAK!AHAD NI CUTI LE!Isnin nie baru start sekolah.hu3...Countdown to..


3 DAYS 

FOR SENIOR YEAR..again

29 December 2010

Letter to Blog

To Ema-Mel0dy.blogspot.com

          Dear Blog,
                I'm writting this so call 'letter' aka post  to you with uncertain feeling.More like a anger,hatred or sadness.I just go home from store~Guess what,i just replcace my suitcase.The one that I always carried to school everyday.Well,that suitcase was badly damaged or I can say..RIP OFF..It was an accident...i didn't mean to do it.Bad news is,I try to search at PSI but I couldn't find the same one.Good News is,I bought another one that is Yellow in colour.he3~Matching my school uniform not to mention my favourite colour.
              Emphathy.Do you know what that is?Come on,even a 6 grade knows it.Try to feel a person feeling.Try to know it and feel it.Does anyone know and care any of that?Sometimes they do but sometimes they don't.Especially the one who hurt other people.Who Care?THEY?Absolutely Zero!They smile and their eyes is full of satisfication.They must feel so satisfy and..and..AND 'happy' for what they did.They did it again and again and again.Seriously!I WANT THEM TO STOP!Stop doing that.It will make me fill with tears and anger.I don't like that.What's more..I don't want to be the victim.I don't like that.
          They don't honest with.They make a fun out of you coz they don't care,they will be 'happy' and they think that their action is not important at all...........


         My head hurt..My ears recently too.I don't know why...HAHAHAHAHAHAHAHAHA...I just laughed..HAHA..Thank You 'prince frog' aka Putera Katak on TV3 now.Ha3.The prince and the Dad  are running in their dream and the prince is chasing the father.KahKahKah.Poor Guy.Tina's Father is getting crazy every day n night because...ohh..oh well..I want to tell stories about Putera Katak but I think no one care.He3.
        Well,pen off..OPSS.Tina about tooo.*silent*.Thanks Blog.NO.Thanks Post Blog,for giving me chance to..write something~KAHKAHKAH!oh my,I laughed again!Ammar oh Ammar!He's dreaming in hi..Oh well.Bye.Salam


HOEEHH!!!I FORGOT!  he3~


 3 DAYS 
FOR SENIOR YEAR

       p/s:Chaiyookkk!!!~^_^~


Sincerely
Ema~

27 December 2010

5 days and counting

Assalamualaikum~

YES!I'm excited..
First time dapat belajar buat banner sendiri setelah puas mencari tutorial untuk edit tpic at Photoshop
Ema bukannya Comp Whiz..apa yang ditekankan  sure tak ingat lepas tu,kadang2 boleh merosakkan komputer sesorang macam komputer ka..OPSS!shhh
Memang teruk betul kena sound ngan pemilik laptop tu.He3.

Nothing to say..Juz want to UPDATE FOR MY * scroll down*










5 DAYS 
FOR SENIOR YEAR







26 December 2010

Surprise,not so Surprise


Tertera dalam handset my mom
Fakhriah : Nak Bad news ke Good news?
Me : Bad news lu..
Fakhriah : Dua2 la...!Kita sekelas sama next year!Kelas tuuuutttttt ^_^.Bad newsnya,Na tak sekelas ngan kita.


Dalam Hatiku~
blogger-emoticon.blogspot.com

AHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!FAKHRIAH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kenapa bagitau Ema kelas mana!Aish!
Tak surprise dah jadinya.
Semangat nak p daftar,check kelas,dia bagitau jugak Ema kelas mana..
Siapa sangka,surprise untuk diri Ema akhirya dihancurkan oleh kawan baikku sendiri~
Ha3..
Tak apa~mari sekolah sabtu ni wat dunno jer..Check nama kat setiap kelas~huk3
Mencari ke mana ex-4AK lain bertaburan masuk kelas aliran sains tulen nie
Oh yer piqa~Kita sekelas yer~
Untuk Kak Iffah..selamat jalan..
blogger-emoticon.blogspot.com

But The Good News is!
Ema sekelas dengan best friend Ema untuk 4 years in a row~
From the day we met untill now~
HOORAYY!


p/s:Fakhriah made this~hohoho~
She mad at me~
Fakhriah told me to make one too~

tengok gambar fakhriah buat Ema nak pergi Cari Fakhriah sekarang jugak!!
Tapi!Awas!
Ada seorang ahli ex-4AK yang dah memberi kata2 seriesnya kelmarin kerana ketidakhadiran ema ke reunion
Ema kena berhati2
blogger-emoticon.blogspot.com




Oh!Gambar nie membuatkan Ema teringat lawatan 5 ahli 4 AK ke PJ Okt lepas~
So Syok! ^_^

p/s:HE3..ema xder kerje..buat jerla apa yang patut ke picture nie.Tapi,nampak blurrrrr






6 DAYS
FOR SENIOR YEAR!





25 December 2010

My Upin n Ipin

Sementara menunggu countdown Senior Year dan Tahun baru...
Adik-adikku  dapat NEW HAIRCUT!
ha3..rambut dah panjang macam buah durian.Tajam pun macam buah durian.




Yang besar kat belakang tu,adik Ema,Syafiq.Selepas Ema,budak niela.. 7 tahun ema  mem'bongsu',
Lahir jugakla budak nie di bumi ini.Tahun depan dia masuk darjah 4.Yang seronoknya,syafiq ni dah ikut jejak kakak dia yang dah nak masuk Senior Year,jadik Pengawas pusat Sumber..^_^
Tapi Dia pakai baju hijau..T.T

Yang Depan dia..Abang Kechik nie!Yang paling riuh sekali..adik bongsu Ema..
Abang Syahir..^_^
Kena panggil Abang,kalau tak..sampai besar nanti dia berangan lagi jadi Adik..
Paling liat,paling riuh,paling banyak cakap,paling aktif,paling cergas...
YEAH!Akhirnya.......nampak jer kecik.Tapi budak ni baru nak masuk Darjah Satu tahun depan.
adik ku comel nie nak masuk sekolah baru..Mesti Riuh kelas..tak pun dia jadi macam batang kayu.Sekurang-kurangnya dia selalu senyum kalau malu pun..

Upin dan Ipin ku yang selalu buat kakak dia kusut kepala~


******
Oh!Baju dah siap!HOORAY!
kerja mak dah siap..sekarang kerja Ema pulak...
AHH~Rindu sungguh bau mesin jahit bilik ERT~



 SIAP!


7 DAYS 
FOR SENIOR YEAR





Wahai Wanita,lelaki Teransang 30 kali sehari!


Saya tertarik benar dengan khutbah Jumaat di tempat saya (Balai Islam, Flet Pekeliling) 15 Jun lalu. Isunya mengenai kewajipan menutup aurat.
Disebabkan semua jemaah lelaki, khatib mengingatkan jemaah supaya memberitahu anak isteri supaya menjaga aurat masing-masing.
Kenapa wanita tu senang menjadi fitnah? hum..memang itulah hakikatnye.. kerana wahai wanita, Allah telah jadikan anda makhluk paling cantik dipandang mata, andalah sebaik-baik perhiasan yang mampu menarik pandangan setiap mata di sekitarmu..
01.Ada yang pakai tudung singkat. Julurnya diikat ke belakang. Atau diikat ke leher. Maka nampaklah 'kegebuan' leher dan dadanya. Sedangkan dalam khutbah tadi, khatib membacakan ayat al-Quran yang meminta wanita melabuhkan tudung, menutup bahagian dada mereka.
02.Ada pakai tudung, tapi pakai T-shirt pendek. Malah ada yang pakai T-shirt tanpa lengan. Sudah tu ketat pula. Bukankah lengan itu aurat. Bahaya mendedahkan lengan yang 'gebu' itu. Yang dahsyatnya, ada pakai T-shirt singkat yang dipadankan dengan jeans terlondeh. Jadi apabila membongkok atau duduk, nampak seluar dalam, malah kadang-kadang alur bontot.
03.Ada pakai tudung, tapi pakai jeans teramat ketat. Alur punggung pun terbelah dua. Bentuk bontot pun terserlah. Apa nak jadi ni?
04.Ada yang pakai tudung, tapi pakai kebaya ketat. Tidak cukup dengan tu pakai 'kain koyak' pula. Apabila berjalan, terserlahlah 'kegebuan' betis malah kadang-kadang paha pun tersembul.
05.Ada yang pakai tudung, tapi pakai kain singkat, macam skirt mini. Kaki bukan auratkah? Pakailah stokin!!!!!!!
06.Ramai perempuan pakai tudung, tapi bermekap tebal dan berwangi-wangian. Bibir merah menyala. Menunjukkan aksi seksi pula tu.
07.Ada perempuan bertudung, 'merendek' pula dengan pacar di bangku stesen bas dan pusat beli-belah. Ini menjatuhkan imej wanita bertudung.
08.Ramai perempuan suka pakai kasut bertumit tinggi. Apabila berjalan berbunyilah, tang, tang, tang. Dalam khutbah tadi, khatib memberitahu tidak boleh timbul bunyi yang boleh menaikkan syahwat lelaki.
Syahwat Lelaki
Berkenaan syahwat lelaki ini, saya berpendapat kebanyakan perempuan tidak memahaminya.
Ini kerana perempuan dan lelaki tidak sama dari segi biologi keinginannya.
Lelaki mudah saja naik syahwatnya sedangkan perempuan tidak. Kebanyakan perempuan ingat lelaki macam dia. Itu tidak benar sama sekali.
Seorang rakan saya memberitahu, satu kajian mendapati lelaki terangsang secara puratanya sebanyak 30 kali sehari. Ini sudah semula jadi. Bukan dibuat-buat. Jadi bukan sesuatu luar biasa jika lelaki naik syahwatnya jika melihat aurat perempuan.
Itu normal. Jadi untuk selamat dunia akhirat, lelaki dan perempuan wajib jaga aurat masing-masing. Ikut saranan al-Quran dan hadis. Tafsiran ajaran al-Quran dan hadis disampaikan oleh ilmuan agama seperti khatib Jumaat itu.
Pandai-pandailah nanti menjawab dan berdalih di hadapan Allah.. Tak takut ke?
Saya perhatikan sekarang ini ramai perempuan bertudung. Alhamdulillah, tetapi yang tidak sedapnya, semakin ramai wanita bertudung tetapi tidak menutup bahagian sensitif.
Lepas tu, disalahkan pula lelaki mata keranjang... Lelaki buaya darat... Lelaki mengganggu... Lelaki sexual harashment... Sape suruh buat-buat suara manja? Sape suruh? Sapa suruh telanjang dikhalayak ramai? Akhir zaman, wanita berpakaian, tetapi hakikatnya mereka berbogel... Sape yang cakap tu?
iLuvislam.com
Lelaki dan perempuan ikut saja panduan al-Quran dan hadis jika mahu selamat.
Jangan mahu dibantah hukum-hakam agama. Hendak Seribu Daya, Tak Hendak Seribu Dalih.. Wallahua'lam
Dipetik dari IluvIslam
*****
ema  : Bila terpandang tajuk  artikel,subhanallah..Ada ungkapan mengatakan,nafsu lelaki 1 akalnya 9,berbeza dengan wanita, di mana nafsu kami dinisbahkan kepada 9 dan akal kami hanya terletak pada satu perkara sahaja.Ini diandaikan bahawa,nafsu kami boleh dibahagikan keapda beberapa perkara dan tidak tertumpu pada satu perkara sahaja.Sebagai contoh,nafsu untuk belajar dan yang tak paling kurangnya,orang  selalu sebut - wanita selalu ada nafsu nak 'bershopping'.Namun,sesetengah pihak ada mengatakan bahawa wanita ada 9 nafsu dan 1 akal kerana ingin merendahkan martabat kaum Hawa...seperti yang dibicarakan dalam blog ini dan ini.



24 December 2010

Countdown to Senior Year

Assalamualaikum....

Hujan punya hati kak b2?Ha,bila baca post kak b2,teringat hujan kelmarin.Betapa lebatnya hujan kelmarin


Tapi,hari ni.Cerah pulak langit,cahaya pun membolosi kepulan awan.Memang hujan  betul2 tak nak bagi Ema pergi Reunion kelmarin.Ha3.

Cakap pasal reunion kelmarin.Lain pulak cerita kawan Ema sorang lagi ni,asalnya tak boleh mari.Tiba2,jer mari..Sebab Chedan datang ehh?huk3...okk..
Katanya, 'Mana ada!Pudin kelas kauthar la...Ai sorang jer kelas ikhlas...'
Ai > Aizuddin..orang bawa kereta yang tak makan saman tu ,memang makan saman!lesen pun tak ada..
Katanya lagi,dia dah tahu kelas mana next year..dia terkejut besar ..Tiba2 boleh kelas first,berbekalkan 5A final exam last year,boleh jugak kelas first Sains Tulen.Bagus2.Suka Ema bila dengar.Nak tahu duk kelas mana next year?

FACEBOOK DENGAN TEACHER AZLINA LA!

ha3...nak tahu kelas mana..tanya jer teacher Azlina(ex- 4ak)..tak payah nak tunggu hari daftar.Sampai sekolah terus p daftar,tak usah sibuk2 nak cari nama kat board..Tapi,Ema tak nak tanyer Teacher Azlina*hahah...nasib baik Ema tak ada Fb*...buat surprise....Nak jugak nama duduk kelas Kauthar * hoping*,masa daftar nanti,nak tengok kelas kauthar dulu!Herm!

Jangan ikhlas!Jangan Ikhlas!Jangan Ikhlas!Jangan Ikhlas!Jangan Ikhlas!




OH Yer..mak tengah buat sehelai baju sekolah kuning yang baru..Terima Kasih Mak~Mak Sal terror jahit.Baju Ema dah nak siap~sehari sepatutnya dah siap..tapi ada meeting kat sekolah..tergendala sebentar.Ema?Nak Jahit?Boleh jer~Kalau ada orang ajar ~




8 DAYS
 FOR SENIOR YEAR





Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...