22 May 2014

Exam mode




Assalamualaikum


Alhamdulillah. Dapat juga Ema hidup pada hari ini untuk meneruskan aktiviti harian macam biasa. Termasuklah, aktiviti "tahunan" sebagai seorang mahasiswi..EXAM!

Esok alkisahnya bermulalah Final Exam for this 2nd Semester sesi 2013/2014






Exam period from 23th May till 8th June.. But Ema insha-Allah habis 31th May. Walaupun gembira dpat balik awal dari yang lain ...tapi mampat sangat jadual!. Kitorang satu batch nak apply tukar tarikh.. tup tap, bukak cuti mid sem, application nak tukar tarikh dah tutup. Redha jerla.. Ramai dah tergolek tengok carry marks masing-masing. Tak leh nak kata apa2 dah. Usaha masing-masing, jangan dipersoalkan kenapa rendah sangat..Melainkan salah kira ker~ Boleh lagi usaha untuk final Exam nanti kan ^_^. Insha-Allah. Please no repeaters T.T.





Sempat lagi Ema log in internet untuk check awak Miss blog.. Especially, untuk juniors CFSIIUM nanti. Ema sorry kalau info kak Ema banyak kekurangan.. Herm. Perlukah kak Ema tulis lagi satu post pasal UIA, especially for new intake  UIA IIUM Kuantan student?..leave notice kalau anda baca and anda nak. Ema tulis sekadar mampu..


And Committee for Taaruf Week's for New Intake Undergraduate Student 2014/2015.. Herm. Nak jugak try sekali jadi komiti...




For the New Mahallah!! Nampaknya tak boleh lagi nak pindah masuk Mahallah baru sebaik sahaja bukak new sem September nie. Terperap dekat bilik lama untuk 1 bulan ( nasib baik bilik tu comfortable..hik3)....And we can't choose our new roomates >.<. Ema nak sangat pilih roomate since roomates sekarang berlainan course, and.....adalah. Dapat course sama and roomates yang kita ngam. Barulah ada sparks sikit ukhuwah tu..hik3


Thanks Kak Sarah~

Kuatkanlah semangat untuk 1 tahun lagik Cik Salma..!

To My Classmates !!!!





6 May 2014

Cotton Island


Assalamualaikum


Sunny day untuk pergi bercuti di Pulau Cotton, Terengganu. Actually, tak tahu pun plan nak pergi Pulau Kapas sampailah balik Terengganu rabu malam tu =_='.







Ada yang mencadat sotong malam-malam, ada yang berkayak tak juga snorkelling.











Semestinya Pulau Redang lagi cantik dari segala pulau yang ada kat Terengganu. Tapi, pasir putih dan air jernih pantai dekat Pulau Kapas pun cantik juga. Cuma, kekurangan ikan sahaja. Dekat tepi pantai tu pun kureng ikan. Lepas campak roti dan biskut segalanya, barulah ikan datang menyerang. Termasuklah ikan bilis(?) dan anak ikan todak colour biru hijau ..Cantik..




OH!. We also met Mat Dan. Ema tak kenal siapa, tapi Mak Ema kata dia femes sebab orang ramai share video dia dekat Facebook dulu. Mat Salleh from UK speak Pi-Yor Ganu....seriously, sampaikan English pun ikut loghat ganu.. He works on the island for almost 10 years kalau tak silap.




Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...