31 October 2011

Tutorial : Kotak komen Bergambar


Assalamulaikum

Hri ni nak tak tahu mmacam mana nak letak comment box bergambar.Mcam ini ;



1)  Dashboard > Template > Edit HTML >  Tick Expand Widget..

2) CTR + F.seacrh code ini ;

<div class='comment-form'>

3)Gantikan kod di atas dengan kod ini ;

<div id='comment-form'>

4)Kemudian CTRL + F.Search code ini pulak ;

]]></b:skin>

5)Copy code ini di atas code tadi 

#comment-form iframe{background:#ffffff url(image URL) ;border:5px solid #FF66CC;padding:5px;font:normal 12pt "ms sans serif", Arial;color:#7EB2AC;width:450px;-moz-border-radius-topleft:8px;-moz-border-radius-topright:8px;-moz-border-radius-bottomleft:8px;-moz-border-radius-bottomright:8px;}#comment-form iframe:hover{background:#000000 url(IMAGE url);border:5px solid #FF66CC;}#comment-form a{color:#7EB2AC;-moz-border-radius-topleft:8px;-moz-border-radius-topright:8px;-moz-border-radius-bottomleft:8px;-moz-border-radius-bottomright:8px;}<small><a href="http://intanwandalaara.blogspot.com/2011/09/tutorial-letak-background-di-form.html" target="_blank">get this</a></small>

* MERAH - image background
   BIRU  - colour line kotak



29 October 2011

LOneLy - phobia

Assalamualaikum

One day come and another pass by swiftly through my face..And what next?
TOMORROW la...

apepun,hari nie agak sunyi sepi dan lonelyla kat sekolah..Cik Fakhy ngan Cik Aimie tak datang kelas.Anak mama lain duduk kat kelas lain sampailah kitorang begabung untuk fizik - 3 kelas  dalam 1 makmal tu Wok =___=" (Wokk???)
lepas tu,cg Mad datang.sesiapa yang nak masuk kelas cg mad kat makmal kimia,bolehla dengan hati terbuka untuk ikut.Tapi,ramai reluctant untuk p..Y?jangan tanya ema.Bila tengok kelas cg Ninie dah mampat,ema rasa lebih baik pergi kelas cg mad + dapat duduk atas kerusi makmal daripada guna kerusi plastik...~~Tapi,masa cg mad cakap2,ema dengar radio.
HOHOHOHO.

Rehat tak makan......Don't feel like to eat.Next class ialah add math.Alhamdulillah,everything went very well(huk3.tak dengar radio dah.huk3)..jawab soalan trial Kelate.
Still,very quiet and lonely..Tapi,that cannot stop me from feel very happy..
at least ema tak perangai *tak betul* dalam kelas - buat lawak pelik atau kacau fakhriah..HE3
sometime ema takut duduk sorang > erti kata lain..orang tiada..
BUKAN TAKUT SEBAB HANTU..
tapi,tiada orang nak jadi teman bicara..
lebih teruk kalu orang berpaling dan tak buat layan kita..
hanya kita dan dunia kita..

Tapi,there's no lonelyphobia
Jap...biar ema GOOGLE jap

***********

FOUND IT
simply,we call it  

Autophobia


Fear of loneliness...
Yang pasti,ema ada satu lagi phobia YANG MEMANG SURE PUNYER

Ema > Klaustrophobia

apa ke benda tu???
Klaustrophobia adalah phobia kepada tempat2 sempit sama ada tempat tu penuh atau ruang dia sempit.
Kes ema,tempat yang sempit sampai tak boleh gerak..
Contoh,macam dalam gua.Lubang Gua


macam pok cik nie..ERREREEEE...Serun,memang panik betul*tolooong..keluarkkan sayaa!!*..Apatah lagi dalam kubur nanti kan..T.T.

WHAT'S YOUR PHOBIA>??


P/S:bILA tengok semula maksud autophobia,rasanya ema cenderung ke autophobia..Serious case.boleh masuk ICU nie HUK3..nasib baik tak ada phobia kepada tempat cerun(macam batu),kan Fakhriah~~~~
p/ss: FORGOT!!IMPORTANT NOTE..TOMORROW MAYBE CUTI~~~


25 October 2011

JADUAL SPM 2011


Ema nak ingatkan balik kawan2 ema,study,study jugak.Tapi jangan lupa pasal jadual spm yer.Yang complete punya.sepatutnya sekolah bagi booklet dia,tapi...tak ada pulak.T.T.jangan sekadar tengok hari.tengoklah jam pukul berapa tu..



24 October 2011

I♪ME♪GRADUATE



 
Assalamualaikum

Wah.Narsistik betul tajuk blog hari nie.Bukan awak seorang sahaja yang graduate yer....






Anak2 mama yang  bermacam2 karenah...EHH!Sesat sorang.4 dari kiri
NOT MINE

Pasukan  gamelan yang diimport dari SMKKGB
video


nak ambik gambor pun havoc belake2


Who's D boss???


PEACE TEACHER!!




LOVE YOU la my frenz

  OKK~I'm a graduate now..Graduate from high school..Rasa macam dah tinggalkan sekolah.Datang hanya sebagai calon spm...
Cakap pasal tinggal.Tadi pun kena 'tinggal'dengan kawan2..Okk,bukan tinggal,tapi tak ikut.mereka  pergi sesma sebab ada cam karnival fizik.Tinggal 4 orang lam kelas.Best jugak duduk sikit2,belajar ngan cg yati pun bebas..walaupun adalah perangai 'gila-gila' sket lam kelas


TERBAIK!!!!


p/s:HUHUHUK2..Space bar tak waras doh....




22 October 2011

teaser~



Assalamualaikum

Today is a big ceremony for us.. para graduasi F5 SMKA Tok Jiring sebab kami telah melepasi line kuning sebelum sampai ke garisan penamat warna merah untuk tamat sekolah.
Well,Ema tak nak cakap panjang sebab tujuan asalnyer pun nak update blog dan Ema tersempak dengan gambar nie masa tengok FB Syuk.
Happy moment,masa tu pun Ema crash gambar orang tanpa di invite ..YYIKES..
Yang datang tak dijemput yang diundang ...tak balik??ape ape pun peribahasanya berbunyi..
Lepas nie ema upload gambar graduasi banyak2,harap fakhy baik hati copy gambar tu cepat2,mine dah rosak teruk..T.T







I LOOK LIKE A STATUE..=____='.weird betulla.

p/s:Sedih tak dapat ambik gambar banyak33333 ngan kawan2 n classmatess lain..HUHUHUHUHUHUHUHUH..
P/SS : Tak salah kalu ema ucap lambat sket untuk hari jadi sorang mok cik nie yang masuk umur melepasi 21 tahun iaitu 22 tahun.3 Tahun nak tamat status single  tuu HUKKK33..3 tahun bukan jauh pun yer mok cik ...



17 October 2011

Majlis Khatam Al-Quran

Assalamualaikum

Akhirnya.Tamat lagi satu acara tradisi senior SMKA Tok Jiring sebelum tamatkan alam persekolahan untuk selama-lamanya...- ayat siapa eh tadi yang berucap? -

Majlis khatam al-quran seperti biasa di Dewan Abbas dimana semua pelajar Form 5 mengambil bahagian.Acara biasa2 jer,start dari berarak dari musolla an-naim sampaila masuk dewan abbas.Semuanya comel2 belaka..HUK2.handsome2 dan cantik2 belaka tak kisah apa warna yang diorang pakai.Yang putera,pakai baju putih suci bersih ..Yang Puteri,berebut-rebut nak nak dapatkan baju kurung ungu PREP asrama,tak kisahlah kaler tudung tak matching tu.

acara bermula dengan ucapan umpama kereta api oleh Ayah Din yang tetap unggul semangat lagi ringkas,Tuan Pengetua yang sarat  dengan isi penyampaian umpama berada dalam kelas(sori pengetua,ema ngantuk tadi) dan terakhir oleh En.Wahid B. Setia dari KPM,panjang,berpengalaman,berilmu lagi berwawasan..
Betul-betul menguji kesabaran dengan muka anak2 mama kiri dan kanan yang kebuluran belako.Makanan depan mata,tak dapat nak kaut.
Majlis khatam AQ diketuai oleh Ustaz Che Alias dan diiringi pelajar lain.
Alhamdulillah.Semua berjalan lancar.Majlis diteruskan dengan penyampaian hadiah kepada Tokoh-tokoh pelajar KKQ - yang kumbangnyer dah tak lain tak bukan hanyalah satu.Si Bunga pulak adalah Cik Syahirah Farhanah yang cool sokmo2 tu..
Dan juga penyampaian cenderamata dan sijil kepada Setiap kelas yang diwakili oleh ketua kelas.
Oleh sebab ketua kelas ema telah memecat dirinya sendiri dan juga terdapat 'udang di sebalik mee',En Adam terpaksa naik ke atas pentas untuk ambil hadiah.Salah satu 'cara untuk meningkatkan keyakinan dan penampilan En.Adam ' - dengan menjadi ketua for the last minute =_____=

Okklah.Esok Ema KEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KEM kat Telaga Batin aka Scouts INN (setelah dinaik taraf)
Hem..tak apalah,asalkan ema boleh kumpulkan segala ilmu yang diperlukan untuk menghadapi SPM

(pesanan imam Baqi' kepada imam Syafie)
Peliharalah hatimu daripada melakukan maksiat kerana ilmu tidak akan melekat pada hati yang diselubungi doas


p/s:YA ALLAH..kojo BM!BM !!BM!!!banyak kene buat..nak list belako 7 contoh teknik imbas muka,17 cnth imbas kembali,15 cnth unsur saspens n 3 cnth monolog dalaman yang terdapat lam novel 'Renyah'..=_____________________=.HELP ME!


15 October 2011

Sis Befday

Assalamulaikum

and Happy Befday to my little sis
For her 9th befday






No present.Just Wishes.

11 October 2011

Struggling

Assalamualaikum

Struggling.A bit.For SPM.
determien to get 11A+.if not,still want to achieve an ecellent complishment..
One thing need to do..
Wake up another person inside me - who was sleeping for so long - 
and...FIGHTING!!
use my brain well,think well..think smart and don't forget to pray in this last minute preparation..

May Allah Guide us till the end..
Insya-Allah


P/S:Haish..Mentang2 dah dapat Freedom,freedom betulla adik2 PMR Kita yang dah tamat berperang..=__=,So kecewa la..


9 October 2011

Semakan Syarat masuk IPTA


Assalamualaikum..

Setelah lama tak berblogging dengan short time + connection problem,i have to update my blog once a while.
Today,i'm going to share the new info on

SEMAKAN SYARAT KELAYAKAN KHAS AKADEMIK

Atau erti kata lain..I MAS C U
or --i must see you--
Ceritanya mudah,sistem nie tak ubah macam Selangkah ke UiTM.Cuma,lebih 'advance',kawan-kawan boleh lihat sama ada kawan2 boleh terpilih masuk ke IPTA di Mas.IPTA sahaja.10 subjek terhad.



Masukkan gred Trial SPM baru-baru ni dan pastikan anda JANGAN letak nama asal anda,ic anda dan no. telefon asal anda..just in case for the future sake.DON'T



So,enjoy la guna sistem nie.Kalu tak dapat program yang nak base on markah trial.Jangan putus asa dan anggapla ini sebagai cabaran untuk anda lakukan dengan lebih baik..
okk~


Terbaik!!

1 October 2011

Tutorial : Scroll bar bergambar




1)  Dashboard &gt; Template &gt; Edit HTML &gt; Tick Expand Widget Template

2) CTRL + F.Search kod ini;

]]></b:skin>

3) Kemudian Copy code kat bawah ini

::-webkit-scrollbar {
height:12px;
width: 12px;
background: #FFFFFF;
}
::-webkit-scrollbar-thumb {
background-image:url(URL GAMBAR);
-moz-border-radius: 10px;
border-radius: 10px;
}}

4) Copy kod tu dekat atas kod yang korang cari tadi.



5) Preview dan SAVE



* KUNING - colour bakcground
   PURPLE - image scroll bar





Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...