27 December 2012

Kena inject ke belum? (Si Genius)


Assalamualaikum


Bila dah kena inject,dah terasa wide awake.Tak la rasa lembik setiap hari.Lengan dah pun rasa kebas.Mungkin kena inject setiap hari baru rasa "fresh"..

Korang dah kena inject  HPV free belum?Kalau  lelaki yang kata dah,sah korang tipu.Jangan tipu!Kaum hawa sahaja yang dikenakan injection untuk prevent cervical cancer MAINLY for future mothers.Free injection for 18 years old female~.So Cik Aqilah,INJECT jerla :D



Last week..
Alhamdulillah.We had finished our last class with madam Sadrina for Religion In Malaysia.So Far,RIM looks easy when we heard it,hard when we look at the different terms use in different religion but much  harder to understand the concept of each religion.Trying to understanding is a quite difficult task,but after we understand Insya-Allah,we can achieve great satisfaction because we can easily answer Paper RIM next week.He3.

Physics (Si Genius)

WOW.Tak percaya Ema dapat markah kuiz paling low dalam kelas.Walaupun madam dah bantu kitorang sewaktu jawab kuiz.Tapi simptom cuai Ema terkeluar .Ema mimpi last night dapat 19/20, rupanya teruk lagi.Tak apa,esok last kuiz.Better make up for the mistake i done.
Classmate Ema namanya Hasnin.She's the GENIUS in our physic class.Last mid term she score 80/80!Kuiz pun paling rendah 19/20.I envy her but at the same time,I take her as a close role model.She's a hardworking person.Roomate dia pun share,dia selalu tidur lewat tapi  bangun awal.Sebelum tidur,dia tengok Hasnin still studying,after wake up.Hasnin masih lagi study.Berapa jam agaknya dia tidur sehari eh?
Dia selalu duduk kat depan sekali,betul-betul depan meja madam.Dan kerap bertanya sewaktu kelas fizik.Paling Ema rasa rendah dirinya,dia pelajar 1 tahun dan course biosc macam Ema.Dan dia score sangat cemerlang(orang kata 4 flat) for last sem...terasa kecik pulak ema.
But Hasnin is a genius for study hard.Study smart?Maybe.Belum lagi discover how she study smart.Mungkin ema tak akan nampak.Tadi pun dalam kelas,Ema dan Aqilah dapat jawapan sama(salah punya).Tapi Hasnin terangkan kenapa jawapan kitorang salah.Betapa kitorang kagumnya dengan Hasnin~

Ema rasa ema banyak sangat puji Hasnin.Betul ker?
Nie baru CFSIIUM,mungkin dekat Universiti lain,lagi berlambak orang macam Hasnin kan kan kan kan ^_^ *wink2*



22 December 2012

Out of the rain



Assalamualaikum


Firstly,minta maaf dengan blog sebab panggil sarang nangka.Walaupun ema tak tahu kenapa nak panggil blog nie macam tu,tapi,rasanya,blog ni berhak dipanggil seperti itu buat masa ini..


Wah.Tak percaya ema short sem nie terbang begitu sahaja.Secondly,tak percaya jugak kelmarin lepas result pmr (yang mana tak tahu langsung hari tu).thirdly,tak percaya yang junior2 sekolahku dulu dah jadi macam ema.Dah jadi EXXXXX.Tak percaya jugak SPM dah tamat..lepas ni diorang akan rasa apa orang lain rasa..
>tension nak ambil lesen kereta - naik bukit tak lepas2,takut stereng,nak kena jaga rumah 6 bulan - kena duduk sorang rumah lagi tu.kesian,lepas tu bangun tidur buat kerja sama (selalu) setiap hari selama 6 bulan dan jugak kekonfiusan nak masuk U apa langsung tak terlintas ..sampailah saat gilang gemilang ambil result SPM........

Panjang lebar Ema mengarut.Sebab lama sangat tak menulis.macam inilah jadinya..
Apapun.Short Sem akan tamat dalam masa..14 hari lagi.Insya-Allah,final last2 week nanti.malam,terus balik!
Sebenarnya anak2 ganu uia berada dalam kekalutan aka cacing kepanasan.
Dulu,kalau nak balik, tak usah pergi putra beli tiket.Tapi kita yang tunggu tiket sampai ke tangan ..
Dulu,tak payah pergi Putra naik bas,tapi bas yang tunggu kita dekat CFSIIUM. Semuanya terima kasih kepada GATE yang menolong anak-anak ganu kita..



Out of nutshell,Ema dan geng2 dah berjaya merampas tiket bas sani kat Putra tadi.Horey!!!!!Akibat lari dari plan asal(sepatutnya terus balik UIA,tapi melencong ke lain..),kami belari ke CFSIIUM di bawah hujan lebat.Tapi nasib baik ema bawak satu payung untuk dikongsi dengan 3 orang yang lain..




21 December 2012

liesazemi first giveaway



Assalamualaikum




HO3!First giveaway setelah sekian lama.Join jerla untuk update sarang nangka nie 

tag ...piqa pikachu la pulak

p/s:Sebab lain jugak nak hadiah :p

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...