29 September 2010

Sad T.T

Since this is the beggining of 2 days of holiday..I just plan to relax my self (:P) and watch some koreans drama I use to watch when I was a kid..
And one of it is my 1st ever watvh korean Drama..
And of course it's
WINTER SONATA~
who could forget that ost..(I know I do..common,i still kid that time..i blur at each episode now)
But one thing that never make me forget..it the theme song..
SO SAD



Now I'm watching this again..
I think i will be shed in tears..
HA3..kiddingg..............
NOOO...Seriously...I think i will



















But that's not the thing..
I think i want to watch this korean drama because this one of my childhood memories..
i forgot my old days..
I miss my childhood memories..so much T.T
*i think this will make me more ~rainy~*

******************

And the second one~MUHAHAHAHA
kaklang~I already said~i'm going to watch your korean DVD..he3..
btw,your ring and locket is under the bed..
now I'm watching..........

STAIRWAY TO HEAVEN

LOVE IT
this one i totally remember the episode..not blur at all....
Love their childhood actors and memories..








Ema dah kena angau Korea?????
Erm...tidak..masih lagi ok~
Cakap pasal Korea

"Adakah seorang lelaki berubah semata-mata minat Korea drama?"


p/s:Piqa, Sal tak boleh kata Ok lagi..kalu Fakh KO ema pun KO jugkla..oh lupa..
NICE JOB FAKHRIAH pasal MC pagi tadi..ha3..~slow down ~

24 September 2010

Charice..

I'm addicted...
To this video..
1 -Charice is SUPERB..not to mention juz 15 years old on this video
2- The Korean panelist(super junior) on the bleachers are HILLARIOUS
3- Charice is amazing and talented Singer..

I first discover Charice on Oprah Show and I think that 2 years ago when she was juz 16 singing 'I have Nothing' Vowing Oprah,the crowds and the all people at home...
She amazing..She just resemble Celine Dion,Whitney Houston and etc..
beside she can mimic others singing like Lady Gaga,Britney,Rihanna,can rap(ha3),can dance and oh yes..can sing like justin bieber with an awesome hairflipping trademark.HA3.

And what i like about this Charice is that she a humble person with small size person with a big voice~..and she's a philipines..

1st time on Starking



Guess what..Charice sang with kyuhun from super Junior...~ha3..~Juz telling to make my friends jelous..HOHOHO!

2nd appearance on Star King


3rd appearance?

of course there is ..it was on air on 24 July 2010..
But i'm really lazy to embeded..he3..

p/s: Can;t believe i'm gonna fly tomorrow..Goodbye school.C u this monday..Piqa take care of our classmates for me..Say to them i was on vacation~Bye


22 September 2010

Thank You

Assalamulaikum

Alhamdulillah..Allah answer my pray..
and i'm reaally ecxcited and feeling superb!
I can't wait..
may my journey will be safe and become a happy journey..
OH!I sooo can't wait to fly high..
Soaring to the sky.................and eventually of course,will be back on the land...

p/s:Esok ada jamuan raya,puding belum masak buat lagi..herm..Baju raya pun belum cari lagi..Can't wait..Definitely,zutto~

19 September 2010

My word today!

Assalamualaikum~

HOHOHOHO
bukan santa..yang tu tak betul..yang ni betul sikit..
Fuhh~lega sekolah hari ni,boleh kata ada yang menarik..menyuramkan..menggelakkan..dan membosankan..

#1

dapat jumpa Fakhriah balik~HOORAYYY!!
dan betul2 tak betul sedikit tadi..ha3.ema tak habis cakap pasal cuti 2 minggu raya,kesian tengok fakh asyik kena dengar..(sorryy..minta ampun),sekali sekala dengar celoteh ema..tak kurangnya berita yang menyedihkan ema yang ema ceritakan kepada fakh..T.T..memang cry betul la tadi..Huk3..matang matang..ha3

# 2

Ha!yang ni ema kuasa 2 tak ingat betul.
Cg Bakar cakap dalam musolla tadi nak pi cari budak F3 yang x pergi kelas kelmarin,mikir jugak ' aish cg nie,tamboh masuk kelas ke?lepas ni Kelas BM,sanggup pulak cg pergi..'
Masa BM,nampak jugakla kelibat Seorang Cg nie yang lalu tepi kelas,Ya Allah..semangat betul cikgu ni,sampai ema pun tiba2 bulat mata semangat tengok cikgu tu..
'Cg.Bakar?biasanya tak macam tu..'
Rupanya..Cg.Harun!yang terkejutnya,dia masuk kelas Ema..
*tepuk kepala* 'Ya Allah!Cg Bakar tak mengajar dah!...'
teruk sungguh ema sampai lupa cg Harun dah gantikan Cg Bakar~

Yang Specialnya Cg Harun,masuk je kelas..
'Awok semua gi mana tadi,saya masuk tak dok orang dalam kelas..Tu saya lapor tadi gi beli nasi minyak jap..'*pegang nasi minyak 2 bungkus*
Tak masuk lagi yang specialnya..ha3..Ema dah boleh nampak satu characteristic Cg Harun yang berperwatakan guru cemerlang tu,dan memang tak sah lagi..Ch Harun memang guru CEMERLANG GEMILANG TERBILANG!
Walaupun kelas ada beberapa minit sahaja tinggal,tapi Cg memang pandai bermain dengan masa mengajar kitorang 4 kauthar,sesuatu yang sangat manfaat dan menarik..
Tengok muka cg yang semangat rasa macam tak nak lari tengok..kalu berkhayal sebentar rasa bersalah,kalau tak dengar rasa hilang..
macam satu jongkong emas lalu depan kita..pasti kita tengok..kalau tak tengok.RUGI!

#3
oh kertas periksa 0ti2,adakah Ema perlu melihat mukamu lagi..

p/s:HE3..Ema nak masak PUDING untuk jamuan Hari Raya nie..~


16 September 2010

My Open day~

My open day~
is MARVELLOUS...
Start pukul 12...dan tetamu ramai serbu betul2 datang pukul 12 - 1
gawat,memang ke hulu ke hilir dalam dapur.
nasib baik ada sepupuku yang tolong bantu dan pak saudara..
ha3,anak dara dah ada 4,tak cukup lagi tangan..
aDA apa eh kat Open House..
oooh...ada banyakkkk!!!!!!!
nasi dagang,nasi minyak,laksa penang,tapai,ketupat,rendang dan etc
sayangnya,semua tak cukup..terpaksa mak masak makanan lebih..erm..mee sup n nasi beriani..
ohhh...sempat2..sebab my mom is SUPER MOM!

terima kasih Lutfyah n adiknya n Qilah amin for coming..
Fakh...fuhh..buat apa la kat kemaman tu..
D-Bah..Anda juga dimaafkan,tak apa..
dan juga seorang kawan sekolah rendah..Honey asfarina..
thanx for coming~

Esok last day cuti..
serious,nak buat apa..terasa cuti nie tak cukup..
fakh sms kata nak p lombok..Ha3..
tak apa,asalkan bahagia~





















my sisters










putera syahir




putera syafiq

Pak Su..muda kan.ha3

my cousins..yang baju merah tu sebaya Ema - Sekolah SHAMS






GoodBye~

15 September 2010

My Hari Raya...

ASSSALAMUALAIKUM
dan Selamat Hari RAYA..
Alhamdulillah..
Hari ni dah masuk jugak hari ke- 6 umat islam berpuasa..
dan rasanya,ada juga yang lupa tarikh kalendar masihi hari ni..Ha3
Salam sejahtera untuk semua..
He3..Dah 1 minggu lebih ema melarikan diri dari laptop nie.
sebenarnya,laptop nie jugaklah antara checklist pertama Ema nak pegang selepas balik raya di Perlis Ahad lepas..Buka memang dah buka,tapi jari masih belum terkenang nak menulis blog..masih hanyut dalam,kesunyian raya tahun ni yang mana,Ema tak beraya sakan mana pun..
BALIK KAMPUNG!
oh oh oh BALIK KAM- PUNGG~
he3,update publish post Ema hari ni mungkin ema cerita pasal balik kampung Ema minggu lepas..Di mana?Utara no..p mano lagi.(sebenarnya,ema bukan pandai cakap utara pun =)..),balik kg,sebelah Mak..Kitorang pergi isnin minggu lepas,perjalanan yang jauhhh memakan masa yang singkat di bulan ramadhan tapi jauh pada bulan lain (tiada berhenti makan..)..7-8 jam lebih..apa yang buat dalam kereta?
  1. menyibukkan diri
  2. menyanyikan lagu balik kampung
  3. melayan kerenah adik ema yang kecik sekali yang tak berhenti bercakap
  4. kena layan adik ema lelaki sorang lagi yang duk tepi ema
  5. caution dengan dia sebab dia selalu muntah bila jalan jauh,dan yang kenanya,pasti ema.
  6. Dan tak juga menguatkan diri ema daripada...Muntah sendiri..

Kalau dah sampai jalan bukit banjaran titiwangsa,bersedialh,TIDUR..berita baiknya,adik ema muntah sekali dari kebiasaanya 2- 3 kali,dan ema suka dia tak muntah atas ema,he3..Dan nak tau,famili Ema ada satu lagu favourite yang memang store lam van,ema tak tahu lagu apa,yang pasti bukan artis nyanyi..kalau pasang lagu ni..SAH,1 van bergegar dengan ketawa sesorang..Memang tergelak..mak tergelak,adik ema yang tidur,bangun tiba2 tergelak..dan Ema......tak payah cerita.alhamdulillah,sampai juga ke perlis sebelum Asar.Perjalanan kitorang rasa macam singkat sahaja,ayah kata sebab tak berhenti makan..-__-',apapun,apa yang menanti kami sudah tersedia dihidang di rumah tok ayah.

Ketibaan kami disambut oleh sekumpulan,Kanak-kanak Superkids..Yang memang super.Siapa tu?Sepupu Ema,yang masih kecil lagi..kecil sekali - 2 ,4,dan 7 tahun..usia muda tapi badan nampak besar.Rupanya pak saudara ema berpindah duduk kat umah tok ayah(yang mana ema tak tahu langsung)..Dan,famili ema pulak akan duduk kat bilik biasa kitorang duduk yang juga 'bilik baru' budak2 tu....Riuhnya Superkids nie tak terkata..Errrrrrrrrr...memang tak terkata,betul betul tak terkata..Anda pasti akan terkejut melihat 'kekuatan' kanak2 nie,oh lupa nak beritahu..Diorang semua Perempuan...SuperGirl..Bukan SuperJunior atau apa lagi band korea kat luar tu..yang paling Pusing kepala Ema dan kakak ema yang lain2 lagi bila diorang nie bergaduh dengan adik Ema yang 3 orang nie..Boleh bayang 2 lelaki 1 p VS 3 p..memang Golek belaka jaga budak 6 orang nie,ada sahaja gaduh setiap masa,kata kakak Ema 'macam manalah kalau duduk tadika,mesti pening kepala orang kat tadika jaga budak 3 orang nie' - yang memang HYPER betul..huuuuuuhh..kadang2 kesian juga tengok adik Ema yang kena buli,adik sepupu ema sorang yang 4 tahun nie pulak tiba2 marah kat ema tanpa sebab,adik kecil sekali suka baling barang yang kakaknya 7 tahun pulak,errr...OKK masuk pulak cerita lain..

Apa lagi buat kat sana?KETUPAT..Oh ketupat rindu ku pada mu..He3..Jarang buat ketupat kalau duduk kat terengganu,kalau buat pun biasanya 2 tahun sekali kat perlis jer,kat trg beli sahaja..Ema raya selang seli ,this year perlis,next year trg...Tak Sabar nak buat ketupat..Siapa bilang Ema tak bolej buat ketupat!!!HE3..dah lama tak buat,jadi...he3.-2st time buat ketupat masa kecik2 pulut nasi tu,menjadi HITAM..he3,sampai sekarang kakak suka ejek ema..Tapi alhamdulillh,sekarang dah OKK deh~.mula2 memang lekat..dah banyak kali Ema suruh Mak Ema buat slow motion..'Ma..slow-motion ma..kilas?..kilas macam mana tu ma..mA...Slow - motionnn ma....',Ha..ema n kakak2 ema bergelut juga nak buat,alhamdulillah,ada juga yang jadi..yang lipatan ketupat macam muka kucing tu,sah tak menjadi..Siapa yang makan ketupat Ema,mesti nak lagi..He3(bukan dia masak pun)..Bibik jaga tok ayah cakap,kat Indo,diorang pakai daun KELAPA nak buat ketupat,hairan juga eh,camna nak bungkus pakai daun kelapa.Daun palas RM 3 1 ikat,cukup2..tapai - letak dalam bekas jer..moden,ha3..Kat Perlis tiada pokok jambu air..susah nak cari kata mak...

Duduk kat Perlis selama 1 minggu,tapi kitorang tak buat apa2 sangat..Oh yer,Bazaar Ramadhan dekat Perlis fames duduk dekat Stadium.Tak payah ceritalah,memang banyak jualan kat situ..ada menu yang tak pernah ema lihat - popia sira,popia inti maggi,air bunga kekwa..(?),ohh..cakar ayam..suka2..AWAS!sangat manis...

HARI RAYA!

raya..ohh raya..Tema Famili Ema tahun nia..RED!!Very Very RED..Sayangnya,famili ema tak pergi jalan mana sangat kat Perlis,Mak ema terlalu sibuk dengan melayan tetamu dan makanan,yang lain pun tak tahu nak buat apa..petang Raya pertama ada famili reunion keluarga Haji Nik..Moyang..RAMAi?Tak ramai mari..kenapa?Ayah kata sebab Haron Din tak datang.Macam2 la..yang ema ingat,masa bagi duit - 'siapa yang sekolah rendah dan sekolah menengah dan ibu tunggal sila beratur..'HA2..siapa rasa Ema pergi beratur ambik duit raya angkat tangan?beratur?........Biarlah Rahsia..Rumah sebelah tok ayah pulak Riuh sekali,siap dengan khemahnya,siap jugak dengan Lagu raya(Umah sapo lo ni) ..LAST2..Eletrik terputus seluruh kaw kampung..HA3

Dan perjalanan balik pulang...agakkk lamaa...10 jam lamanya..See..Raya Ema tak seriuh mana tahun..kadang2 Ema mengigau,betul tak raya hari nie..Yang patah hatinya (oo),Ema tak sempat dengar takbir raya hari raya ke-2..mood raya pun hilang..sedikit demi sedikit..Dan dunia realiti persekolahan pun datang menjelma..

************************

OKKLA..Esok ..OPEN DAY HOUSE..open window,open door open wall..everything OPEN..open day juga maknanya,many things to do.- nasib baik anak dara ramai rumah(HEHEHEH)..So,marilah rumah yer siapa yng duduk kat Gong Badak - adibah,Fatin..lutfiah n Qilah amin..Soo happy..Tadi,ada surprise visit dari...Mok der n kawan sekolah rendah yang lama..Alya n Izzati from lembah bidong..lama tak jumpa ,ajak bersembang.. ingatkan nak duk lama,tapi diorang duduk sebentar..dan yang sedih sekali......................diorang dah p beraya umah kawan Ema yang lainT___T.FATIN,ALYA n Nurul Fitri....dan umah ema last sekali..kecewa..Ingat nak mintak duit raya kat umah kawan tadi....Ha.JUZ KIDDING...okk..~

Banyak celoteh,bukan biasa,kalau bosan,terima kasih sahaja..



Syuhada


That's Izzati

Alya tiada,dah balik.....


p/s: Piqa this is 4 u untuk reclaim balik 10 hari tak post..HE..happy reading post yang serabut nie...





6 September 2010

Salam Syawal dari Terengganu



Assalamulaikum~
dan salam sayang untuk semua~
Alhamdulillah~



kita dah nak sampai ke penghujung Ramadhan..Hari ni dah masuk 27 Ramadhan
dan hari ni jugak selepas sahur ( dah pun sahur =)..famili ema angkat start berangkat pulang ke Utara nungg!!
packing belum siap lagi~tunggu baju kering..hujan malam kelmarin kan~
Insya-Allah,kalau tiada halangan kitorang angkat sampai perlis sebelum asar secepat mungkin
Dah lama tak balik kampung..macam mana yer kat sana,mesti tak berubah~
Dan ini jugak post terakhir Ema di bulan Ramadhan sebelum menjejak kaki ke bulan Syawal




erm......
Ema tak tahu dah nak cakap apa *ketuk dahi*
cuma menikmati saat terakhir bersama internet(HEHE)

(macamla tak akan jumpa lagi internet)

OKKLA..masuk selalu la bab ucapan Syawal


Selamat Hari raya maaf Zahir dan Batin!!
kepada keluarga Ema..ayah,mama,abang,kakngah,kaklang,mimi,syafiq,syahir,sofi..(ade siapa yang lagi tinggal?)
Kawan baik Ema - Nurul Fakhriah

Selamat Hari Raya..

kenalan baik ema dari sekolah Rendah sampai sekolah menengah..
Adik2 junior ku,senior2

kawan sekelas - tikah,syuk (adam dan stacy),syuhada,kinahmira,anak muridku piqa,anak ismail aka najmi,munirah,NAnanana - suryana~,kimah (hashimah - guru kim pnggl) , Cik CT,Aqilah,Fasha - sandha~,Aimie - U~,Pinah,Baya - k.berang,Syeroh,E-chah dan jugak Farah jembalang taekwando ku.~


Selamat Hari dan maaf zahir kalau Sal ni macam otak fius terbakar sikit ker,macam budak2,garang macam singa ..minta maaf,itu semua dah jadi fitrah Ema..dan kalau Sal sakitkan hati siapa,harap dapat dimaafkan


sekarang masa untuk berlepas ke Perlis~
sebelum tu......................mandi dulu...
dan.....simpan baju dalam beg..
dan...tutp komp..
dan...mandi..
betul betul mandi~

SELAMAT JALAN SEMUA~
Blog,komp,bilik,umah,peralatan rumah,Gong Badak,Terengganu~
Jumpa lagi..Adious~
dan
SELAMAT HARI RAYA~~
T^T

~lawaknya - untuk sweet 16 piqa~






Happy Sweet 16th Birthday Graphics from dolliecrave.com


Buat anak muridku~
YANG CIKGUU SANGAT SAYANG!!

Selamat Hari Lahir ke -16
Buat :
Nurul Syafiqa Bt Yusof

  • cera selalu yer..jangan cepat murung..sedih2
  • lupakan SUNEO!!YESS!!
    semoga dipanjangkan umur dan murah rezeki
  • moga-moga disayangi dan diberkati Allah selalu
  • Sooryy,xder apa yang voleh diberikan..he3
  • belajar baik2 untuk peperiksaan akhir tahun dan sayakuun..
  • Sayang Piqa selalu~
Terima kasih Piqa,sebab jadi anak muridku~
walaupun 1st jumpa tahun,rasa macam dah lama kenal~
mungkin kalau kita tak Elia kan..HE3
kata orang 'destiny'
Oh my Destiny~
he3

So!
HAPPY SWEET 16
MY HUMUROUS STUDENT~



Happy Sweet 16th Birthday Graphics from dolliecrave.com

2 September 2010

sesungguhnya...

assalamualaikum
Tiada apa yang dapat ditulis..
menjadi perkongsian buat blog ku tersayang..
Sunyinya ....
HaRi ni last day sekolah di bulan puasa..
Sekajap sahaja rasanya..
macam baru kelmarin ada latihan kebakaran sekolah -.-
sedar2 dah berada dalam 10 malam terakhir..
*menengung*
apa yang boleh di buat masa ni..
persiapan raya...erm..tahun nie balik perlis..
raya kat perlis..JAUUH NUNGG
sah loya setiap kali balik..
tahun nie warna merah - harap tak dikejar kuba kat sawah padi kat sana nanti~
exam pun KO sikit..ada yang ok~ada yang mencatat sjarah~
kata cikgu - nie OTI jer..~
kerja cuti terancam pun betambun~terutama add math..
ada kat dalam 3 set soalan paper 1&2..
math mode,sej , kimia, bi..2 sahajalah kerja yang ada..
harap2 mood baik cuti ni,bleh siapkan cepat~
sesungguhnya ema sudah boring...
sebab 2 post kali ni agak memboringkan...
xder apa yang boleh diceritakan panjang..
nasib baik post nie tak masuk dalam koleksi post draft ema..dah ada 2 post dah yang x publish kelmarin..tiada mood nak tekan publish..
oh yer..balik kg maknanya tiada connection
tiada connection maknanya tiada internet..
bersabar jerla....

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...