22 October 2016

Final Year Project #3 Submit FYP proposal



Assalamualaikum


Khamis, 20/10/2016 

Exam Food Process Engineering pukul 2.30 ptg. Tapi ada matlamat lain lagi penting. Students FYP sedang berkejar - kejar cari Supervisor masing-masing untuk dapatkan signature. Itupun untuk diorang yang dah siap edit dan finalize kan FYP proposal. Ema pun join marathon macam yang lain :P . SV pulak sibuk dengan meeting and programme. After finish exam, terus naik Mahallah, bergolek atas katil tiba-tiba dapat mesej katanya SV available pulak dekat Kuliyyah Science, KOS. Jam pukul 5.15 petang. Pecut turun dari mahallah ke KOS, nasib baik ada bas lalu depan batang hidung T.T. Alhamdulillah, dapat signature SV untuk FYP proposal.




Jumaat 21/10/2016

Finally, submitted my FYP proposal to the FYP coordinator. 
Marathon kejar SV still go on. Yang tengah meng-edit pun ada lagi. Pukul 5 pm, nampak lagi kelibat sister dengan brother berkejar dengan fyp masing-masing ke bangunan admin. Tabahlah semua.

 Sekarang nak prepare untuk proposal defense next 2-3 weeks pulak.



RM 1.60 untuk binding, plastic cover pages for 13 pages of proposal. 



Happily 'threw' my proposal in the box




Moral Story
Reminder for myself and anyone else, buat FYP proposal awal-awal dan submit draf untuk SV check 1-2 weeks earlierAl-maklum, minggu nak kena submit proposal pack dengan assignment, kuiz dan exam mid semester. Bila hantar last minit untuk check, memang tak cukup masa nak edit. Lepas tu skip class - This is actually happen among my peers-. Lepas tu SV delay check and susah nak dapatkan signature. Please don't jeopardize yourself



P/S: Pukul 12.40 am. Mengantuk tapi gigih menulis post sebab dapat abalik rumah untuk cuti mid sem. Parents tinggalkan anak-anak berman di rumah sementara bercuti di Indon :D





13 October 2016

IIUM Kuantan Open (IKOD) 2016


Assalamualaikum


Siapa yang datang UIA Kuantan waktu kitorang buat open day angkat tangan!! he3. Siapa tak datang rugi. Tahun ni memang havoc dari tahun lepas. Banyak acara diadakan. Antaranya ialah.....Tengok jerla promotional poster 




Dengar kata sponsor grand tahun ni. Rezeki.


Last year keluar dengan kak shy sebab geng Pembina sibuk. Tahun ni alhamdulillah dapat meluangkan masa beramai-ramai melawat IKOD. There's happy moment and bad moment.

Happy moment.

I used to be like that porcupine


sentuhan magis ...ribbit



My Cat from Hell













Remind me of my mother flower garden



Try try semua aktiviti. Dapat pokok bendi kalau betul. Kak Shy, how is Obi?





Lunch sambil baca gempak starz. Dapat free sebab dapat jawab kuiz




Ema tak pernah masuk rumah rumah hantu. Tapi, tahun ni nak try masuk rumah hantu versi UIA yang dinamakan  '5 Alam'. Kenapa 5 alam? Alam barzakh, alam roh etc.


Nak masuk pagi, tapi dia kata ramai. So, masuk malam. Tapi yang available hanyalah  kak liza and kak shy sahaja. Malam pun ramai =_=' sampai 2 jam beratur. 


Let's GO!


makan ais krim goyang lepas masuk 5 Alam.


Review 5 Alam
Visual hantu, nenek kebayan, dead body dalam gelap  etc. 4 1/2 star . Technical prop pun thumbs up. Lighting bagi Ema masalah sikit sebab gelap sangat lepas tu asyik berkelip-kelip. Ema tak boleh nak jalan betul, hantu-pakai-telekung-solat yang lead pulak jalan laju. Ema ketinggalan sorang-sorang kat belakang. Applause to sister hantu yang scream high pitch 3 octave. Kata 5 Alam, tapi rasa macam redah jer masuk semua alam.. Apapun, kena try 5 alam bagi siapa yang berkesempatan next year.

Ema nak minta maaf sebab terlanggar, tersepak meja, hantu, kerusi semua dan asyik gelak jer dalam 5 Alam. Exit bilik terus tergelak dengan kak liza, terhibur hati masuk malam tu.



Bad moment

Food poisoning. Sekian, BEWARE


Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...