22 October 2016

Final Year Project #3 Submit FYP proposal



Assalamualaikum


Khamis, 20/10/2016 

Exam Food Process Engineering pukul 2.30 ptg. Tapi ada matlamat lain lagi penting. Students FYP sedang berkejar - kejar cari Supervisor masing-masing untuk dapatkan signature. Itupun untuk diorang yang dah siap edit dan finalize kan FYP proposal. Ema pun join marathon macam yang lain :P . SV pulak sibuk dengan meeting and programme. After finish exam, terus naik Mahallah, bergolek atas katil tiba-tiba dapat mesej katanya SV available pulak dekat Kuliyyah Science, KOS. Jam pukul 5.15 petang. Pecut turun dari mahallah ke KOS, nasib baik ada bas lalu depan batang hidung T.T. Alhamdulillah, dapat signature SV untuk FYP proposal.




Jumaat 21/10/2016

Finally, submitted my FYP proposal to the FYP coordinator. 
Marathon kejar SV still go on. Yang tengah meng-edit pun ada lagi. Pukul 5 pm, nampak lagi kelibat sister dengan brother berkejar dengan fyp masing-masing ke bangunan admin. Tabahlah semua.

 Sekarang nak prepare untuk proposal defense next 2-3 weeks pulak.



RM 1.60 untuk binding, plastic cover pages for 13 pages of proposal. 



Happily 'threw' my proposal in the box




Moral Story
Reminder for myself and anyone else, buat FYP proposal awal-awal dan submit draf untuk SV check 1-2 weeks earlierAl-maklum, minggu nak kena submit proposal pack dengan assignment, kuiz dan exam mid semester. Bila hantar last minit untuk check, memang tak cukup masa nak edit. Lepas tu skip class - This is actually happen among my peers-. Lepas tu SV delay check and susah nak dapatkan signature. Please don't jeopardize yourself



P/S: Pukul 12.40 am. Mengantuk tapi gigih menulis post sebab dapat abalik rumah untuk cuti mid sem. Parents tinggalkan anak-anak berman di rumah sementara bercuti di Indon :D





No comments:

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...