16 March 2013

Datang dan pergi




Assalamualaikum


Dah 6 hari pulang ke Terengganu,insya-Allah,malam ini ema akan pulang balik ke UIA pj,embracing for last 2 months dan jugak sambung ujian mid semester next weekend untuk bio,maths dan physics.

He3,adik-adik ex junior pasti dah berdebar kan sebab dah tahu next week result spm 2012 akan keluar.pasti korang berdebar + relax + maintain cool.Baru ema perasan,ema dah semakin tuerr.Sedihnya sebab tak dapat jumpa adik-adik junior.Lagi sedih sebab cuti mid sem minggu ini,hajat nak ke sekolah..nak dapat balik feel sekolah + tengok result adik2 yang cemerlang dan mengembalikan nostalgia lama (cewahh).Apakan daya,next week la pulak dia nak keluarkan result spm..bad timing.


Masuk final 2 months nie ema nak kena gear up  untuk well perform dalam akademik.yang kokurikulumnya....errkk..*tuuuut*
Nie tengah mid sem pun rasa macam final,walaupun carry marks puratanya 25% jer.dah banyak dah tu kot!Final 50%..lagi banyak......




i made this during my 1 week vacations.Itupun sebab my roomy sham teringatkan benda ni waktu kitorang packing nak balik kampung.Mek kema pulak lagi la tak ada kenangan pasal benda ni..=__=


err..bad graphic
Kawan baik ema masa sekolah rendah buat ini untuk ema masa darjah 4-5 kalau tak silap.Still keep it.

Ema tak study ker???
He3,luangkan masa untuk buat sesuatu selain study.ingatkan nak buat kraf pakai kain felt..ala,yang handmade casing handset,iphone etc warna warni.Tapi masa tak mengizinkan.Best main benda nie dari mengadap buku straight.KAH3..apa nak jadila ema =__=...

Duduk rumah nie pun bahaya jugak.Danger zone.Connection 24 jam.Suasana belajar kurang...rasa mood belajar pun kurang.....


8 March 2013

Update Sarang nangka - Befday~




Assalamualaikum



Selamat Hari jadi mama yang ke 51!!Tak dapat celebrate apa2 so sambut jerla dengan beli kek untuk dimakan si pembelinya sendiri~
Ahad malam ni insya-Allah ema balik rumah untuk midsem break.Sebelum tu test Chemistry II pagi,lepas tu.SHOPPING@!!!!#!#!
Nak habis baucar buku yang tak habis lagi.Dah terbang sudah RM100 beli Biology text book,selebihnya ~~~uuuuuuu~~~

Azwa pergi mines sebab ada jualan buku Murah memang murah.1 buku RM1 paling murah..Tapi dah habis dah grand sale tu.Jadi MPH jerla jawabnya.Tapi tak ada pulak orang nak teman pergi mid valley.Siapa sudi jadi bodyguard ema (^_^)

Kelmarin pun stresss sebab kalkulator rosak sebelum ambil kuiz math.Memang tak fokus dalam kimia nak fikir pasal kalkulator.Selepas kimia,terus pecut balik bilik,tapi apakan daya,tak ada orang dalam bilik.Pecut lagi naik bukit cari mek kema untuk pinjam kalkulator.alhamdulillah,dalam masa 15 minit sempat jugak cari.TAHNIAH!he3,walaupun kuiz math susah , tapi anda dah buat yang terbaik~~~~

dekat 2 bulan tak berblogging,tak pasal2 cakap pasal kalkulator(?)..isu dunia sangat ker kalkulator?Nak cakap pasal isu dunia,isu malaysia sendiri pun ema  rasa belum puas membaca.Tapi isu ni bukan selalu ada kan.PEACE!.







Ni ex-tikus ema.namanya "Puffy" sebab bulu dia macam bulu teddy bear dekat Mydin


Raudhah Festival.Ini jerla event yang sempat ema handle bersama peers yang lain >.<.Aka Running man Explorace (?)
 May Allah bless us for our good deeds.Bring us to the straight path and always firm our faith to Him everyday.Insya-Allah.I love my family,friends and i want to love myself too.Love to prophet and Allah foremost.Insya-Allah.
 "Siapa yang kenal dirinya,maka dia kenal Allah"

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...