31 July 2011

My BLOOD

Assalamualaikum...


So,I just want to share to bloggerz what my blood type is and how to obtain and  know what yours is..

Simply...( juz know seconds ago..) ..
My mother has blood group AB+ and,my father Is O  (Which known as for me..darah Kekut..)


Here is the chart to know my family blood type~




So,my blood group is either A or B...
Untill mok cik tell me on skype that my blood type...is...


A

A for 11A+!!



SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN ALMUBARAK KEPADA SEMUA UMAT ISLAM SELURUH DUNIA~



30 July 2011

JADUAL SPM 2011 !

IT'S HERE!
FINALLY!

SPM COMPLETE SCHEDULE!
Sudah siap jadual SPM 2011!
yang nie bukan draf.But,siap dengan tarikh,and...all complete and are arranged 




29 July 2011

Hari-hari Debaran

Assalamualaikum


Dah lama dan jarang2 ema update blog lening.Al-maklum sibuk nak pekse ngan keje bertimbun2 + mengantuk!

YES!Mingu nie minggu MENGANTUK!

ema lam kels dah berapa kali mengantuk tahap menguap berkali2.Coklat dahla tak ada,nasib baik ada tukang ngurut kat sebelah ^_^.Bolehla ngurut belakang,sendi2 ngan urat2 ema yang tegang nie.Tapi,ngantok jugakla...

Solusinya.Kita tido awal deh!Keje sekolah nasib baik tak ada banyak sangat minggu nie.Bolehla tido awal.Tapi,ada jugakla ngantuk sket lam kelas :P
BTW.Cg raina dah bagi keje ...err..banyak jugakla yang menggunakan 'kemahiran menulis' dan 'menganalisis data'

TRIAL

oleh sebab trial ada lam 2 minggu nie.
EMA NAK SCORE BANYAK A+ lam pekse nanti.
Harap tak keterlaluan...
Kalau ada niat dan usaha.Everything can be done..
Ramuan dah nampak sikit,method yang seterusnya...MASAK!
Lepas tu barulah tawakal kan~harap2 'masakan" tu lazat untuk dimakan dan dinikmati

he3..yer la tu ema,tadi baru tengok HP deathly hallow part 1.Nak loading lama punya pasal.Tengok jugakla movie sampai fail bio peluk ditangan jer..BIO da satu bab lagi~Variation~Sikit jer.Ema masih keliru dengan cara nak jawab soalan berkaitan inheritance..Dan pasal genetic,sebab ...ngantok..Hajat nak study mula.Mungkin malam nanti.

Kelmarin jugak balik lambat.Ngajar aimi fizik.Saje je tak nak balik naik van.HOHO.lama dah tak naik van.balik lambat.Call mak,maka kata ada jamuan.Kall umah,tak ada sorang jawab."Mengadu" ke mak,abang kat umah tak angkat.Nasib baik mak tolong msj ke abang.Ambe tak ingat nombor pok cik tu.=__=
Baru ema tahu,ema ingatkan majlis jamuan biasa jer kat SK Dato' razali.
Rupanya Majlis Perkhidmatan Cemerlang Guru2 terengganu..
My Mom one of them~
Dan.Ema jugak tengok ada nama cikgu tok jiring lam booklet yang diedarkan.
Ada mok bi,pembantu makmal ict,erm...Cg Harun BM..yang tu jerla ema ingat..
Tahniah Cikgu Cikgu Cemerlang~


****

"Ce tengok countdown kat depan... SPM 116 hari lagi.."
"Ye ah.."
"Maknanya..kita 116 hari lagi untuk menghabiskan saat2 akhir kita kat Tok Jiring nie..."
......



Ema emo punya pasal..tanya orang sampai rosak mood happy orang ngan soalan tu.Sedih adalah sedih.Gembira?nak depart?..tak tahulah.Mentalku belum 100% berpisah ngan tok jiring.T.T

*****

PUASA RAMADHAN AL-MUBARAK + TRIAL

puasa start Ahad nie and Trial pulak 8 haribulan nanti sampaila cuti raya.Maknanya,puasa tahun nie agak berlipat ganda perlu dilakukan..Dengan nak study dan jugak beribadat.Tahun nie,doa2 la puasa tahun nie lebih baik berganda2 dari tahun lepas..


>>Rasulullah s.a.w bersabda yang maksudnya: “Berapa banyak orang yang berpuasa tetapi dia tidak mendapat apa-apa dari puasanya kecuali hanya lapar dan dahaga.”<<

Harap2 tidak sebegitulah kan..Harap bloggerz yang lain memperoleh sesuatu yang lebih baik dan mendapat manfaat dari bulan puasa nanti.Amin..


p/s:I'm SOO IN  HIGH SPIRIT TO  MAKE A BREAKTHROUGH!

25 July 2011

Jadual SPM 2011 (Draf)

Assalamualaikum


Night my dear SPM candidates~
Just want to share the schedule for Spm 2011..
Well,should i say.DRAF only!
Real date is NOT confirmed yet.

Draf is already finish (Unless there is new update for the draft,since this is the third draf made by MOE..)


21 July 2011

What to do


Assalamualaikum


Ema ingatkan.Bila dah lama tak tengok benda tu.Ema boleh la rasa,rilex..cool..tenang.Dan go on with my life like always la..Tapi,tadi ema terpaksa mengulang balik "tragedi" lampau yang mengacau pemikiran yang masih waras nie..Kene buat pilihan yang sukar untuk meneruskan kehidupan...




Ema nak pergi U mana lepas graduate high school???


Hai Cik Fakhriah.Terima kasih kerna membawa diriku ke bilik kaunseling yang dipenuhi dengan pamplet U.Sini sana semua ada  info pasal U.menggerunkan.Kata nak ambik borang ujian personaliti,sekali ambil segumpal pamplet U.Fakhriah rileks la sebab memang dah sure nak masuk program apa.Almaklumla,ada 1 program jer yang ditawarkan untuk bidang tu.Tak banyak cabang macam pendidikan dan sains nie.

Apa yang nak dipilih.Dah jelas.Tapi,ada anasir luar yang menganggu.Tak tahu pah ema nak pilih mana satu.Nak pergi U nie,tak ada program yang diminati.Nak pergi U ada tawar program nie..tapi,berat pulak nak pergi U tu. =(
Ape la ema ni,u pun pilih2 jugak.

Jadi.Ema tak tahu nak buat apa sekarang.Nak masuk Matriks ker.Masuk asasi ker untuk terus pergi Ijazah Sarjana,atau masuk diploma.?Ijazah tu mesti,WAJIBUN kene sampai tahap tu.Master.Insya-allah.

Pendidikan.I LOVE YOU!
tapi,kenapa cabang awak banyak sangat ah.
Jadi international Super Spy kan bagus.Tak banyak cabang.....^_^
Yang pasti,Ema nak ambik belaka semua borang U.isi belaka.Ikut program Sains.Nak jugak sains.Math best jugak.Tapi,kepala otak ema tak segenius dan secomplex Faiz Hatim.=__=
Kalu ambik math.Ema rela ngajar Math untuk sekolah menegah lower form.Haks3.
Kalu ambik pendidikan.Nak tunggu lam bebebebebebeberapa tahun,dapat DG Tinggi2.Ema nak pergi terus apply pensyarah IPG dato' razali pun ok dah tu~~PEACE~~

Jadi Pensyarah?
Erm,...ema nak pergi UIA ..Tak ada pulak program yang menarik2 lam sains.Yang ada pun>.<,untuk yang nak jadi doktor pulak jer program tu.
Ema tak nak doktor.SAY NO TO DOCTOR!!
An apple a day keep the DOCTOR away


USIM lagi la tak ada program yang ema nak..



Jadi...
Perlukah Ema kene pergi kaunseling sesi ke-2???

HUHUHUHUHUHUUUUUUU..T.T

WHAT TO DO

FAKHRIAH!
TEMAN SAL G JUPE CIK ROHAYA ..
HEHEHE

p/s:Kalau baca Post nie,bagi reply deh fakhy neh~Teman ah T.T.ambe takmboh sorang . Jadi cam kayu balak depan cikgu kekgi.Lagipun,jadi rasa menakutkan pulak waser..





20 July 2011

Befday Mr.Pea

Assalamualaikum


Kelmarin Ema belajar bio bab baru~inheritance.Tentang teori Mendel mengenai genetik kacang pis yang warna kuning dan hijau..
Agak...unik.Ema tak pernah pulak jumpa kacang pea warna kuning.Yang hijau punya BEST!

Tengah google...di google
Terkeluar la gambar google yang biasa ada la nak tunjuk apa2 pe event penting.
Today picture's is




Get the idea of this image?

Pea?Google word..?

Today is Mendel 189th Birthday..
Father of genetics birthday.Or - Mr.Pea birthday..

Yang birthday tu tak penting ngat,tapi,sampai gitu pah nak buat.Hanya kerana penemuan teori genetik.Terkenal lalu..haish..

Teacher yati kata,kesian Mr.Pea sebab teori dia masa hidup tak diterima pun orang ramai.Tak ada orang pun kenal Mr.Pea.Sampai dia mati dan bertahun2,berdekad2 lamanya,baru lah seorang saintis menemui jurnal Mr.Pea dan mengkaji teori Mr.Pea.Dan,benar.Teori Mr.Pea diterima pakai dan digunakan sehingga sekarang.Selepas berabad lamanya,barulah orang menghargai sumbangan Mr.Pea dan mengunai pakai teorinya..

Itulah cerita Mr.Pea.
Lepas tu tak tahu dah.
Ema kene g oral Bi ..terpaksa tinggalkan kelas..


19 July 2011

Today..

Assalamualaikum

Today..

>> Oral test BI depan penyelia kawasan atau "coordinator..?".Dahla ambik masa BIO teacher ku sayang~....IT WAS TERRIBLE.Ema debor sangat sebab penyelia tu duduk betul2 depan ema,seram sejuk.Dahla last kali giliran.Kelas 5 Furqan dapat free show.=.='.Ema lebih sanggup cakap depan kat atas dewan dengan orang yang tak kenal dari cakap dengan penonton yg betul2 depan batang hidung Ema..Dahla english word berterabur.Apalah nak jadi

>> HA!dapat notis pemberitahuan.
Ahad , 24 Julai 2010 : Kem Additional Mathematics, 8.00 - 10.00 MALAM
Pergi jerla ..tak payahnya ..Sekali sekala malam2..tapi ngantuk ah ema kekgi.Kalau tak pergi nanti kene marah ngan cikgu macam ahad lepas.Ramai yang tak pergi program projek SPM atau PMR kena ceramah ngan cekgu.Panjang pulak tu.Burn gitu jer masa...

>> Oral BA!..tak ada lagi la...Nanti,luse adalah tu kot.Ada 3 tahap.tahap baca ayat tak ada baris,soalan pemahaman dan tahap yang mencabar.Cakap atau perbualan dengan ustaz secara spontan.Yang tu risau dan kaget nie.Kawan Ema kata markah dia  9/20 tahap tu sebab banyak soalan yang ditanya,..ustaz yang jawab.Harap2 ema tak sekat2 jugak..

>> Yahoo!Dah dapat tengok gambar kelas!!!!Muka sesorang betul2 dipenuhi dengan cahaya (keimanan)..Lawa la gambar kelas.Memang pandai En.Cameraman tu ambik gambar.Lawa lawa.Ema suka.Ada free style,ada yang katanya "cahaya" keimanan lebih,ada kata muka cam nak masuk iklan colgate (wah..),ada kenyit mata..comel2 belaka.Yang lelaki handsome2 belaka. Ingat nak scan gambar tu.Ada ngan ema sekarang.Tapi,ya Allah.Apalah ema nie,bukan hak milik Ema la..tak baik2..Tolongla edit molek2 lam majalah annur tu.

>> Lusa ada kem tutorial SPM.Semua kelas form 5 digunakan.Start kol 10 pagi.Kitorang yang tak terlibat akan dihambat ke dewan untuk seminar BI pulak deh...Ema nak tunggu kem Elit negeri nie.Harap2 la dapat.aMIN AmiN aMIN..nak pergi  sangatx3 nie.Buatlah kat tempat menarik sket (over demanding) - sajer,nak tukar angin oxygen ~


p/s:Semangat ema ingat modem tenet kene jual.Rupanya pergi baiki.Setiap malam asyik terganggu line nyer.Harap2 la cepat sembuh yer encik modem.Kami sekeluarga sayang anda walaupun tiang antena modem tu dah patah (di makan tikus kot..)

ESOK CUTI!!

16 July 2011

Motivasi Perdana Di IPG

Assalamualaikummmm


Hari ni sekolah ema buat ceramah motivasi untuk semua pelajar Tok Jiring.Tingkatan 3 ngan 5 jerla.Bertempat di IPG Kampus Dato Razali..
Tak ema sangka,jejak jugakla kaki ema nie kat kampus Dato Razali.Angan2 pun tak pernah,teringin tu adalah,sebab ni kan Institut Perguruan.Rasa macam selangkah dekat dengan cita-cita ema pulak deh.Semakin nak plak jadi seorang....


OK!hari nie ema bangun lambat.Set kul 6.25 bangun la :).Sedar2,dah terlambat dah.Mak tanya nak g kol waper.Ema jawabla la lam 15 minit,pergi la..He2.Mandi tak lagi nak pergi awal.Haish.Akhirnya,pergi jugakla lambat dari biasa..


8.30 a.m

Dengar ucapan ayah Din,pastu pengetua..dan akhirnya pengarah IPG yang berpandangan 20 tahun jauh ke hadapan.Futuristic orangnya tuh.

9.40 a.m.

Slot pagi oleh Pensyarah Che Mansur.WAH.Rasa macam duduk lam kelas.Macam pelajar IPT..kui3..Khoyal pulak ema.Ema takleh khoyal masa lam dewan serba indah dengan aircond berderet dan kipas bertimbun2.

Gaya penyampaian memang "roller coster"..Nada,tone,ekspresi muka dan segalanya ( komunikasi ) memang lengkap.Muka dia tak straight forward,tapi bersahaja dan steady.

Banyak ilmu yang diperolehi dan yang palinggg penting ialah mengenai hal temu duga.Betapa pentingnya kita mempunyai communicating skill yang tinggi dan yang paling ema suka ialah kita tengok balik kakak2 dan abang2 yang lepas2...Betapa cemerlangnya diorang dalam SPM dan hidup mereka.Someone to look out for as a role model..Ex-student yang palingg ema tengok as a role model untuk penampilan diri,gaya dan self appearance tentulah Ahmad Muzammil.Siapa yang tak Ter"pegun" dengan ...dengan...dengan..appearance Muzammil kan..Tentulah untuk budak2 yang kenal dia.Kalu tak kenal guaner nak jadi role model nyer,nak dijadikan contoh.Tengok gaya,penyampaian dan communication skill..wah,hebat sekali..
DAN untuk akademik role model tentulah ema tengok kakak2 Tahun lepas punya.Ex princess punya...Kan Ema dah tunjuk keputusan markah diorang yang gempak lam trial tahun lepas.Sampai add math 99.*tepuk dahi*..tercabar betulla.Menjadi Penyunting semangat.


11.25 a.m.

Sekarang sesi bersama pelajar atau guru2 pelatih IPG.Dibahagikan mengikut kumpulan yang disediakan..
Ema ngan Fakhriah dapat kumpulan Fasilitator En.DJ (single lagi..),MC pihak IPG.
Kalau kawan nak tahu,asal2nya En.DJ (aka En.Wan Akmal) begitu meminati dunia penyiaraan.Dah tetap ak jadi DJ,pengacara dan wartawan sejak ekcil algi.Tapi,semuanya telah ditetapkan bahawasanya En.DJ kene jadi guru BM(subjek dia yang tak suka),PJ ngan ...apa eh satu lagi..

First2,kitorang cakap pasal citer2 masing nak jadi apa.Ada yang kata tak pilih lagi,ada yang kata tengok result lu..ada yang kata..macam2 la.tak ada lagi citer2 pelik.Nasib baik ema tak kata ema nak jadi guru,tak pasal2 celoteh panjang ngan En.DJ.cakap jer nak terlibat lam dunia pendidikan bidang sains,math suka gak..Fakhy suh ema jadi guru seni =.='.Majoriti suruh jadi pensyarah.

Lepas tu,cakap pasal result.Result SPM masing2 termasukla En.DJ.Macam2 la kami bercerita,kebanyakkannya En.DJ yang bercerita,pasal kisah En.DJ masa sekolah menengah dulu.Suke saje kene kejar ngan cikgu.Nakal sangat dulu.Dan jugak kisah duka disebalik peristiwa menjadi seorang guru.T.T..Tak apa,sekarang ni pun dah ok jadi guru.Sambil tu jadi DJ kampus.Tak disangka,En.DJ tengah jadi guru pelatih kat SK Tok Jiring..Kenapalah tak ambil SMKA Tok Jiring.aIsH..

Kitorang jugak cakap seidkit sebanyak pasal kelemahan dan kekuatan diri.List yang tak tahu apa kejadahnya bagi Ema..
tulis jer apa yang mari..walaupun blurrr...

En.DJ juga turut berpesan banyak kali yang spm candidates kene siap bersedia 90% dari sekarang..

TRIAL dah nak dekat Salma oii..Molekla tengah blogging nie.Esok nak kene oral Lisan BA..Selasa nak kene oral BI ngan siapa entah..Teks pun tak pilih jer..Buat apa plak nak oral bI nie...T.T




14 July 2011

My Trial Result

Assalamualaikum...


Have you ever dream having this result in you hand...
Most perfectly is,This is YOUR RESULT!



Super Crazzy FUN!

ha3..superb!
The result was amazing.
BTW.That result is own by SMKATJ ex-princess who scores 11A+ last year..
I can't believe myself how they can pull it till maximum level.That's totally insane - for someone who can't believe they can achieve that success.
If you see the way i see,my dear SPM candidates friend..
Then,you actually can do it.
See it,Feel it like that is your own result..
But caution!Dreamers aren't allowed here!
Effort is needed of course!
The result shown above is the purpose to raise everyone spirit,to show us all that we can do it!

You can own it my friend!Just need wisdom,spirit and belief...

Plus,To this person who own this result,kak,harap mohon dipinjam...tapi,tuan miliknya dirahsiakanlah yer..Sedap2 ema jer tunjuk hak milik orang.Tapi,difikirkan balik.Tak menjadi kesalahan jugak nak share data nie kan :P.Bukan untuk advertisement la..


p/s:AHHHHH!!!Ema dan 3 orang kawan ema yang lain kone oral bi depan ....siapa entah.Katanya,nak  tengok markah oral betul tak.Nak dipertikaikan pulak markah(herm..nak buat macam mana,dah  teacher bagi markah gitu...)..Next week jugakla ada oral lisan BA..^=^

11 July 2011

Semakan Pelatih PLKN siri 2012


SELAMAT PAGI!!
Baru kol 5 pagi.Ema bangun awal sket hari ni..BUKAN SEBAB PLKN.tido awal ngat malam tadi ^_^

Bangun2,cari handset dan ..


taip

PLKN jarak SEMAK jarak No i/c
send ke 15888  (2 posen)


3 kali ema try sms.80 sen terbang sebab 1 lagi nak tengok anak mama sorang nie.Kali pertama,dah terasa janggal dah hantar sms..Check balik..Lorh,terlupa nak taip 11
Kali ke-2 taip..kat berapa minit menungggu.Dia balas kat 10 saat jer.Advance kan.Dan menakutkan...tapi,dia tak balas ema punyer.Check balik kat text sms.Ic dah betul,huruf tak tinggal.Barula ku tahu.Dia tak bagi space sebelum PLKN tu..haish...
Taip la pulak kali ke - 3...
10 saat kemudian....



RM0.20 : MAAF!940814115*** anda tidak terpilih menyertai PLKN siri 9/2012.Terima kasih


SAMA-SAMA!!



p/s:Check ic bebebebebeberapa kali..Takut salah pulak..


10 July 2011

Berita hangat - PLKN




assalamualaikum




YA!!!
ESOK AKAN ADA SENARAI SEMAK SESIAPA YANG BERJAYA MASUK PLKN NANTI!!
Hu2,dan antara calonnya tentulah ema..
Kite tengokla camne result PLKN esok.
Kalau sekolah tak umum..berdebo la esok nak sms..


redha jerla dengan keputusan esok camner..


Taip   PLKN SEMAK>NO I/C send ke 15888


Kalau ia kata : Nombor kad pengenalan anda tiada dalam senarai yang terpilih.. - ^_^
kalau sebaliknya,......................


p/s:Aish,ni baru result PLKN dah debor,tok lagi result SPM..

7 July 2011

Kerja Kursus Matematik Tambahan 2011

assalamualaikum


Click this >>> link <<<

Siapa yang nak tengok kerja kursus add math berserta jawapannya bolehla tekan link ini ^_^

Selamat berkerja kursus~~

6 July 2011

Fizik

hu2..assalamualaikum


THANK YOU


glitter graphicsglitter graphics.glitter graphicsglitter graphicsglitter graphicsglitter graphicsglitter graphicsglitter graphics
Glitter Graphics - Myspace - Orkut - Bebo - Hi5 - Friendster - Facebook - eBay



i love you~..wah.Mase belajar fizik dulu2 bukan main garu paler nak belajar.Sudahlah siap kutuk2 awak lagi en.physic.Susahla,tak fahamla.Jangan ambik hati yer en.physic.
Tapi,sekarang saya awak...sebab...

Saya dah habis belajar silibis fizik SPM!!!
oh yes!5 ikhlas sudah tamat belajar silibus Fizik!OH YEAH!

Bila dah tamat belajar silibus fizik,dapatlah saya study dengan aman en fizik tanpa memikirkan bab baru yang akan dibelajar esok luse tulat dan tubing..Baguskan?

Kepada en.fizik.Saya sungguh seronok sekali bermain-main dan bergurau senda  serta "mencemuh" anda~tapi,saya jugak sedih sebab akan berpisah dengan awak.Dan saya sedang dalam tempoh awal  kesedihan  kerana titik penamat sekolah menengah semakin hampir T.T

Ema tak sanggup nak tinggalkan sekolah Tok Jiring yang tercinta..Tak terbayang lagi hidup tanpa SMKA tok Jiring

(Jiwang ngoh eh ayat ema ...rileks la,ambe nak luah perasaan jer..)

Sekali sekala ema nak cakap jiwang2..tak apalah,lepas nie nyesal pulak kan kalu tak menikmati semester terakhir kat sekolah ni dengan gembira,walaupun ia tak akan gembira sebab last day sekolah = last exam (SPM ) day


P/S:Ema nampak Kak Iffah!!!!!!!!!!!!!!!HIP HIP..HOOREYY!!!!

2 July 2011

Hari-hari yang berbahagia~

Assalamualaikum


Khamis, 30 Jun 2010


Khamis ada temu murni.Mak bapak marilah sekolah nak tande tangan buku rekod.Tak kurangnya adalah celoteh2 yang panjang lebar ngan cekgu.Kito nie tengok jerla.nak celah kene marah pulak..Tak apa,mak ema tak complain mane ngat tentang ema kat umah :P..Celoteh anak ramai ngat..berderet..hak3.
Tak apa, kat 2 jam tunggu mak lam dewan,5 minit jer cakap...memang berbaloi!Sebab boleh borak2 ngan mak orang.Mak piqa siap tegur g ema yang tak makan pulut ikan kukus yang mak piqa masak rehat tadi.he3..Cannot la that day.Tak apa,minggu depan masak la plak.Hak2,cian mak piqa.Menung jauh pah bile ema suruh mak piqa masak..Tak padan sungguh la ema nie,suruh mak orang masak..Tapi series la,pulut mak piqa  hari tu...BERSINAR2 ema tengok.Jernih putih lagi suci.Nyor dia macam salji..sabor jela.:D..
OH..Ema dapat no angka giliran 


33


Bangga oh...hAK3..takla.Tu nombor melepasi tahap maksima dah tu.over the limit.ema pun tak tahu sejak bile ema ada 2 orang murid baru kat lam kelas..


sabtu , 2/7/11


HEI!
Hari ni lari 1 malaysia.Ataupun lam kamus ema,
"Hari Bawa Anak-anak Pergi Jalan tengok Rumah Untuk Dibeli.."
memang banyak rumah yang nak dibeli..come2 plak tu rumah..


Ema mari lambat sekolah tadi.Patutnya kene g kat 6.30 - 7.00.Tapi,ema nie macam2 hal la.Dahla pagi tu pergi lambat.Kat tujuh lebih pergi sekolah,sampai kat traffic light airport...
tepuk dahi tak pasal2 
nombor lupe nak bawak....Tinggal kat umah..Terpaksalah u turn balik.Mak pun geleng paler jer.Mak nak p sekolah plak..memang menyusahkanlah ema nie..
Last2,nombor tu tak penting mane pun.:P..Lenguh2 jer pusing balik.Bazir minyak kete.aish.


Kitorang berjalan2 sekitar kawasan landasan airport jer,pastu pusing balik.Sampai kat sekolah  terus g naik kelas.Duduk lam kelas,kene hambat ngan pok guard..HO!baru mangat nak belajor,dok pasal2 kene hambat.Pok guard nak kunci pintu grill.Akhirnya,berpakatlah ema dan ank2 ku - fakhy,piqa,aimi,syada -  pergi bilik kaunseling.
Risaulah..Kimia tak belajar lagi semenjak bukak sekolah 1 bulan lepas.Cikgu Zul sibuk.It's up untuk kitorang untk belajar sendiri tajuk Redox n..oxidation.
Sakit paler sesorang belajar tajuk nie.nasib baik tak komplikated.Ngantok jer +  merajuk nak cikgu zul la..


ahad 3/7/11


Oh..planning nak pergi "bersuka ria" di....public..public.......public mende fakhriah?ade ke fakhriah kate public phone.
Pustaka awam la ema nak sebut..aiyoo....
harap2 bolehla outing ngan kawan2 esok.amin..


PC FAIR!!!!!


I HATE YOU PC FAIR!
SEBAB ADA 3 HARI JER!  
BUATLAH 1 HARI LAGI ESOK!BOLEHLA EMA PERGI...T.T


~ema sihat walfiat~sakit paler jer~lalalala~



Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...