29 July 2011

Hari-hari Debaran

Assalamualaikum


Dah lama dan jarang2 ema update blog lening.Al-maklum sibuk nak pekse ngan keje bertimbun2 + mengantuk!

YES!Mingu nie minggu MENGANTUK!

ema lam kels dah berapa kali mengantuk tahap menguap berkali2.Coklat dahla tak ada,nasib baik ada tukang ngurut kat sebelah ^_^.Bolehla ngurut belakang,sendi2 ngan urat2 ema yang tegang nie.Tapi,ngantok jugakla...

Solusinya.Kita tido awal deh!Keje sekolah nasib baik tak ada banyak sangat minggu nie.Bolehla tido awal.Tapi,ada jugakla ngantuk sket lam kelas :P
BTW.Cg raina dah bagi keje ...err..banyak jugakla yang menggunakan 'kemahiran menulis' dan 'menganalisis data'

TRIAL

oleh sebab trial ada lam 2 minggu nie.
EMA NAK SCORE BANYAK A+ lam pekse nanti.
Harap tak keterlaluan...
Kalau ada niat dan usaha.Everything can be done..
Ramuan dah nampak sikit,method yang seterusnya...MASAK!
Lepas tu barulah tawakal kan~harap2 'masakan" tu lazat untuk dimakan dan dinikmati

he3..yer la tu ema,tadi baru tengok HP deathly hallow part 1.Nak loading lama punya pasal.Tengok jugakla movie sampai fail bio peluk ditangan jer..BIO da satu bab lagi~Variation~Sikit jer.Ema masih keliru dengan cara nak jawab soalan berkaitan inheritance..Dan pasal genetic,sebab ...ngantok..Hajat nak study mula.Mungkin malam nanti.

Kelmarin jugak balik lambat.Ngajar aimi fizik.Saje je tak nak balik naik van.HOHO.lama dah tak naik van.balik lambat.Call mak,maka kata ada jamuan.Kall umah,tak ada sorang jawab."Mengadu" ke mak,abang kat umah tak angkat.Nasib baik mak tolong msj ke abang.Ambe tak ingat nombor pok cik tu.=__=
Baru ema tahu,ema ingatkan majlis jamuan biasa jer kat SK Dato' razali.
Rupanya Majlis Perkhidmatan Cemerlang Guru2 terengganu..
My Mom one of them~
Dan.Ema jugak tengok ada nama cikgu tok jiring lam booklet yang diedarkan.
Ada mok bi,pembantu makmal ict,erm...Cg Harun BM..yang tu jerla ema ingat..
Tahniah Cikgu Cikgu Cemerlang~


****

"Ce tengok countdown kat depan... SPM 116 hari lagi.."
"Ye ah.."
"Maknanya..kita 116 hari lagi untuk menghabiskan saat2 akhir kita kat Tok Jiring nie..."
......



Ema emo punya pasal..tanya orang sampai rosak mood happy orang ngan soalan tu.Sedih adalah sedih.Gembira?nak depart?..tak tahulah.Mentalku belum 100% berpisah ngan tok jiring.T.T

*****

PUASA RAMADHAN AL-MUBARAK + TRIAL

puasa start Ahad nie and Trial pulak 8 haribulan nanti sampaila cuti raya.Maknanya,puasa tahun nie agak berlipat ganda perlu dilakukan..Dengan nak study dan jugak beribadat.Tahun nie,doa2 la puasa tahun nie lebih baik berganda2 dari tahun lepas..


>>Rasulullah s.a.w bersabda yang maksudnya: “Berapa banyak orang yang berpuasa tetapi dia tidak mendapat apa-apa dari puasanya kecuali hanya lapar dan dahaga.”<<

Harap2 tidak sebegitulah kan..Harap bloggerz yang lain memperoleh sesuatu yang lebih baik dan mendapat manfaat dari bulan puasa nanti.Amin..


p/s:I'm SOO IN  HIGH SPIRIT TO  MAKE A BREAKTHROUGH!

No comments:

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...