20 July 2011

Befday Mr.Pea

Assalamualaikum


Kelmarin Ema belajar bio bab baru~inheritance.Tentang teori Mendel mengenai genetik kacang pis yang warna kuning dan hijau..
Agak...unik.Ema tak pernah pulak jumpa kacang pea warna kuning.Yang hijau punya BEST!

Tengah google...di google
Terkeluar la gambar google yang biasa ada la nak tunjuk apa2 pe event penting.
Today picture's is




Get the idea of this image?

Pea?Google word..?

Today is Mendel 189th Birthday..
Father of genetics birthday.Or - Mr.Pea birthday..

Yang birthday tu tak penting ngat,tapi,sampai gitu pah nak buat.Hanya kerana penemuan teori genetik.Terkenal lalu..haish..

Teacher yati kata,kesian Mr.Pea sebab teori dia masa hidup tak diterima pun orang ramai.Tak ada orang pun kenal Mr.Pea.Sampai dia mati dan bertahun2,berdekad2 lamanya,baru lah seorang saintis menemui jurnal Mr.Pea dan mengkaji teori Mr.Pea.Dan,benar.Teori Mr.Pea diterima pakai dan digunakan sehingga sekarang.Selepas berabad lamanya,barulah orang menghargai sumbangan Mr.Pea dan mengunai pakai teorinya..

Itulah cerita Mr.Pea.
Lepas tu tak tahu dah.
Ema kene g oral Bi ..terpaksa tinggalkan kelas..


No comments:

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...