30 December 2008

'CoNGRaTuLaTioN'

Tarikh 30 Disember menjadi hari yang bersejarah buat sesetengah orang,mrk akn mengerumuni cikgu2,membanjiri sklh krana ingin dptkan RESULT PMR..
Debar2nyer x dpt dirase(sebb kite x PMR g.hehe)Skali lagi.Kite t'tanyer camne result,mesti ade kecewe..ade yg gembira sehingga melompat2 macm kt dlm briter xdi..X pon menangis (2 sbb t'sendiri)..
Saya ingin ucapkn thniah wak kak n abg senior kerana mendapat 9A seramai 86..Mencatat sejarah sklh..Fuhh..Pecah rekod 2006.X pi x mendpt 100 sprti sasarn cekgu..Kene usaha lbih nmpknyer.X pi pressure diorng kt PMR dh lesap..Pressure 2 skarang ade kt kitorang pulak..Make officially statlah kitorang kire countdown untk PMR 2009(dmane kiteorg x tau bile stat)
Bg yg b'jaye PMR 2008..Pasti t'tanyer2 nk truskn sklh ke atau pindh sklh..Kalu org yg ambik BA n menyesal pasti korang pindh sklh kn..Dok jelah sklh mane asalkn b'jaye..Skali lg saye ucapkan tahniah 4 mrke yg dpt 9 N 8A..


More CONGRATS graphics

29 December 2008

"MaAl HiJRah"

29 Disember merupakan Maal Hijrah ....1 tahun tlah b'lalu..Dalam kalendar islam hari ini merupakan maal hijrah..Berbeza dgn kalendar masihi di mana Tahun baru akan tiba dlm 2 hari lagi..Sempena maal Hijrah korang x bace ke doa tahun baru..Sembahyang jemaah ke malam kelmarin..alu x.X pelah.

Hari ni 29 Disember,esok Ambik keputusan PMR..Saya doa yang kakk dan Abg2 dpt markh cemerlang..Kalu x redha sajelh..Kak Maryam betul Kite yg nk masuk 15 thn nie kene b'sedia utk ambik PMR Thn depan..Ilmu yg dturunkan cikgu ingt x lagi dlm Kepala(T'utama otak)..hehe

Ape azam korang thn nie..Azam tahun lepas kesampaian x??X pelah kalu azam korang x kesampaian cubalah b'azam dgn lebih kuat thn nie..B'semangat!Go go chayok..Azeam sayer aper?Hehe..Azamku nk dp keputusan cemerlang PMR..Nk usaha lbih skit..Usaha tangga menuju kejayaankn..Kalu x usaha mana dpt hasil.Macam korang naik sampan nk p seberang..Tunggu pas tunggu x gerak langsung sbb korang x kayuh sampan dgn penuh usaha..

Untuk blog nie nk wak kelainan skit..Nk cari Template baru xpi xleh nk download..Ishk..Ni geram sgt nie..Blog nie nmpk suram skit sbb hitam laker..Friendster x nk tukar pepe..Dh comel pon..

Sekolah akan mula dlm mase 5 hari lg..P'alatan pakaian semue..Mesti dh bli kn..Rindu sgt nk balik sklh nk jupe kawan sume..Nk p sklh kesayangan..Haaa!!Thn nie PMR..Keje mesti b'timbun2 xpi x pelah..Asalkan dpt 9A dgn B'usaha..

OKlah bnyk celoteh nk p dulllu..nk p caari template yg baru..SELAMAT MENYAMBUT MAAL HIJRAH


2 December 2008

'boOk mAnIA'

Korang pasti pernah dgr buku novel yg t'knl iaitu 'Harry Potter'..Sini saye ingin ulaskan sdikit sbnyk tntg buku ini dan sdikit Trivia tntg buku ini t'masuk critenyer yg mndpt box office d pawagam stiap kali ditayangkn..Tau x camne J.K.Rowling mnghasilkn buku yg p'tama?
Alkisah...J.K.Rowling atau nama sbnrnyer Joanne Rowling on d way dr manchester ke London 1990.Mase 2 kereta api delay 4 jam..Tunggu punya tunggu J.K.Rowling pun ade idea utk mnghasilkn crite pasal budak laki yg pi sklh 'Magic'.Sbnrnyer idea ini tlah b'ada dlm pikirn die sjk umur 6 lg..Buku p'tama bliau ialah Harry Potter and The Philsopher Stone..Masa yg dambik nk publish buku kira2 5 thn br diorang bg lampu hijau nk t'bit buku nie.
  • Org p'tama yg bace buku die budk puan 8 thn iaitu ank 'chairman'
  • Sudah 8 penerbit yg refused nk t'bit buku First HP(Rugi diorang nie kn).Akhirnye buku HP d'terbit 'Bloomsburry'
  • 'Muggle'.P'nah dgr kn kt dlm crita HP..Cuba cari dlm kamus BI yg dulu2.X dekn..Oxford English Dictionary mrupakan kamus p'tama yg mencetak mkna bagi p'kataan nie slps buku HP d'bitkn.
  • Last HP film 'Deathly Hallow' akn d pecahkn mlalui dua part..Part1 2010 part2 2011.
  • J.K.Rowling lahir same ngan HP,July 31
  • Hogwarts ade motto iaitu Draco Dormiens Nunquam Titillandus-dlm Latin..Dlm BI 'Never Tickle a sleeping dragon'
  • Last kali HP khawin ngan Ginny dn ade 3 ank yg p sklh Hogwarts,James Sirius Potter,Albus Severus Potter,Lily Luna Potter.
  • Ron plak marry ngan Harmoine ade 2 ank
  • Harry Potter and the blood of 'Prince'..Princenyer bkn Harry atau Voldemort

Ni sajelh fact yg sempat saye cari..

27 November 2008

"ResUlt lASt yEaR"

Kelmarin hari yg dtunggu 2 tiba..Kak nurul call kate die dh dpt surt skolh..Syok sgt nk tunggu posmen smpai..Pas2 dgr bunyi yg biase korg dgr kt luar rumh..Enjin motor posmen..Trus lari ambik surt..Tgk2 surat dh smpai.Comel2 lg tulis name..heheDebar x debar jugk.Koyak jelah surat 2..Bukk je surat 2...........

20 November 2008

"LaWATan Ke Kl n Mlake"

Assalamualaikum,
Sini saye nk ceritakan pasal lawatan yang saye n kekawan pi mase sblom pekse..Ye tau tau(ade ke patot p lawatan sblom pekse)Lawatan kami b'mule..tentulah kt sekolah kn..Kami b'tolak kol 6 ptg hari jumaat..Lawatan kami 'dpelopori' oleh cikgu kaunseling..Ape yg kami suke ialah NO BOYS dlm lawatn 2.(Kirenyer kami bebaslah)X pi ade sorang 'plajar lelaki' sesat..
Destinasi kami yg p'tama Masjid Shah Alam..Kami sampai lbh kurang kol 5..Siap diri di masjid dan pada kol 7 kami ke Sekolah Seksyen 6?7?..x ingt dh..Kami wak ice breaking..Dlm slot 2 ade mcm2 aktiviti..Guru kaunseling sklh 2 mmg pndai b'interaksi..Ade sesetgh aktiviti yg mmbuatkn kami nk pech perut ketawe..Cg Azman mengatur sesuatu utk kami iaitu aktiviti kembara kota d mane kami akn 'ditinggalkn' di ibu kota tnpa cg mmbntu..Dari Stesen Komuter ke KLCC Kami mengembara b'kumpulan..Last nyer kami smpai di KLCC(sbnrnyer kembara kota adelh p'tndgn d mana plajar harus menyiapkn tugas b'kumpuln..mcm explorace)..Penat lelah kami mmg x thn b'jalan tnpa henti slama lbh 5 jm..alang2 kami p KLCC kami p aquaria(ramai rungut sbb malas dh nk jln)..slesai 2 kami p chek in kt International hotel..

2 lh critenyer kt KL xpi kt Mlake smbung lain kalilh sbb panjg sgt..
p:s/Gambr dn video ade xpi xblh add..Saye akn cube utk add gmbr t'sebut utk lihat

18 November 2008

SalaM pEmBuKe

Assalamualaikum pembuka bicara,
buat teman di seantaro dunia,
kalu silap jgn marah,
baru melangkah di pentas ICT.

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...