30 January 2015

Hack result



Assalamualaikum


It took me three days to build up my courage and open the website.........
Result out Rabu lepas. Ema asyik delay delay and delay jer nak bukak website UIA and tengok result last exam. Takut macam anak ayam. Orang lain dah asyik refresh page. 

classmate A : Ada sape2 pandai hack tak?
classmate B : Hack. Nak hack sapa A?
classmate C : tulah sy dah lupa cara yg diorg prnh aja waktu CFS dulu.                      Hack result :P
*FACEPALM*






Berkat hari Jumaat kononya >.<.. Nak berkat apa result dah lama keluar, no miracle or anything can change that.



Finally..

Courage slap me in the face...Dengan sekali tekan without refresh..
Alhamdulillah..





Alhamdulillah. The best GPA so far n pass my CGPA expectation with a slightest margin. Terima kasih lecturers, classmates, lab mates and roomates, study mates etc. 

p/s: Minggu depan akan jumpa balik lecturers yang pernah ajar sem lepas.. Nak pergi asahkan parang dulu, sebab semuanya pakai tali pinggang hitam..


20 January 2015

Roti Cheese Stick



Assalamualaikum


Hari yang indah untuk kotorkan baju dengan tepung~ Dah masuk minggu ke-3 cuti semester 3 tapi tak berkesempatan nak  baking kat dapur. Alhamdulillah, hari dapat buat something new dekat dapur...

Bun

Roti Cheese Stick

Sumber Resepi : Blog Hidup Itu Indah

Sebut sahaja makanan yang ada cheese, Ema sambar semuanya masuk mulut ^_^.. 







Taburkan banyak parsley flakes, banyak cheese mozarella and gula.. Oh, sebelum tu garnishkan roti dengan air susu kasi umph roti tu. Thank you sebab share resepi nie. Memang lembutt n sodap~


Sambil makan roti, sambil tu tengok Pinocchio.. Teringat seorang Teacher yang pernah ajar Ema waktu Form 5 dulu, dia ex-reporter. 

"Jangan percaya sangat news, bukan semuanya betul...."

Macam itu bunyinya..bukan semuanya betul, bukan semuanya salah..


Kadang-kadang Ema duk fikir nak pergi ke kelas baking kat sebab ilmu memasak ni kurang. Baca buku tapi praktikal kurang. Bila teknik salah, rosak makanan T.T. Bila boleh baking sedap2  dapatla share ramai2~ Niat buat bisnes belum terlintas, niat untuk sumbat dalam perut adalah~.


p/s: Kelas memandu tak ambik lagi mak cik oiiii

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...