20 January 2015

Roti Cheese Stick



Assalamualaikum


Hari yang indah untuk kotorkan baju dengan tepung~ Dah masuk minggu ke-3 cuti semester 3 tapi tak berkesempatan nak  baking kat dapur. Alhamdulillah, hari dapat buat something new dekat dapur...

Bun

Roti Cheese Stick

Sumber Resepi : Blog Hidup Itu Indah

Sebut sahaja makanan yang ada cheese, Ema sambar semuanya masuk mulut ^_^.. 







Taburkan banyak parsley flakes, banyak cheese mozarella and gula.. Oh, sebelum tu garnishkan roti dengan air susu kasi umph roti tu. Thank you sebab share resepi nie. Memang lembutt n sodap~


Sambil makan roti, sambil tu tengok Pinocchio.. Teringat seorang Teacher yang pernah ajar Ema waktu Form 5 dulu, dia ex-reporter. 

"Jangan percaya sangat news, bukan semuanya betul...."

Macam itu bunyinya..bukan semuanya betul, bukan semuanya salah..


Kadang-kadang Ema duk fikir nak pergi ke kelas baking kat sebab ilmu memasak ni kurang. Baca buku tapi praktikal kurang. Bila teknik salah, rosak makanan T.T. Bila boleh baking sedap2  dapatla share ramai2~ Niat buat bisnes belum terlintas, niat untuk sumbat dalam perut adalah~.


p/s: Kelas memandu tak ambik lagi mak cik oiiii

5 comments:

Fara_nym (Farahanim) said...

fuhhhh sedap sampai terliur Fara tengok =9 thanks kongsi resipi. Far pun nak buat jugak lah! :D

Ema said...

@ Fara_nym
Cubalah~ Selamat mencuba *wink*

NJihe.am said...

Salam singgah, nampak sedap je..
berminat sponsor giveaway? klik sini: http://studioous.blogspot.com/2015/01/sponsor-1st-segmen-kerjaya-blogger-ipt.html , Nak join pun boleh...

Ema said...

@NJihe.am
Wasalam...
Tak ada modal nak sponsor :P
Ada hajat jugak nak citer pasal degree yg ema ambik

Haziratul Anis said...

Wahh sedapnya, bleh cuba try cuti2 sem ni :)

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...