27 April 2014

Pesta Buku Antarabangsa KL 2014


Assalamualaikum and good evening.




Korang dah pergi ke belum PBAKL?? Kelmarin alhamdulillah Ema pergi International Book Fair dekat PWTC ..macam yang banner ni iklankan.. Actually, this is my first time pergi International Book Fair. Biasanya, ayah jer yang pergi kalau kebetulan ada dekat KL. Mestilah jelous sebab dapat pergi INTERNATIONAL book fair. Syurga buku. Diskaun banyak, dapat jumpa penulis, beli buku dari pelbagai terbitan..

Ema pergi dengan  bas under Mahallah UIA program . Free of charge =).  Bas UIA semua dah book untuk weekend. 4.30 pagi berkumpul dekat bawah. Oleh sebab tak berani nak pergi tandas sesorang mandi pagi buta, lebih-lebih dengan kes pecah masuk yang menjadi-jadi.. Buat sleepover kat bilik kawan >.<..Anyway, 1 jam 30 minit tidur sebab perlu siapkan presentation and study for kuiz ...As a result, tidur panjang dalam bas .zzzzzzz. 


First time masuk...eh, tak masuk lagi pwtc, dah meriah pun kat luar. Apapun, plan awal nak gunakan baucer buku RM50 untuk beli buku, selebih lagi belanja dekat rumah. Hajat nak beli buku untuk sem hadapan tapi senior kata buku ikut lecturer..But..

Soo...shopping la buku yang ringan hati untuk di baca. Last year beli 2-3 buku novel untuk cuba dibaca..Tapi hati tak terima. So...kihkih. no more novel. Ema borong buku resepi banyak-banyak kat Karangkraf..Kebetulan jugak, waktu tu, ada Majlis Pelancaran Buku Ramlee Awang Mursyid yang baru "Sunan.." smth ( sori..lupa)  dengan tetamu undangan M Nasir.  Terenjut-enjut kaki mengintai M.Nasir dan cari kawan-kawan yang terpisah. In the end, jalanlah sorang-sorang dalam PWTC meronda 4 Tingkat penuh tinjau buku..

Since Ema tak tahu, kerut kepala fikir cara nak guna baucar. I called my little sis and bro. Tanyalah nak buku apa. Yang satu tu nak tambah koleksi buku Ain Maisarah, satu lagi...mak oii..

" Harry Potter,Detective conan, Sherlock Holmes, Misteri penyiasatan pasal kapal terbang, Encyclopedia kapal terbang....."

Harry potter. tak perlu. Di rumah ada.
Detective Conan.. kihkih. Pustaka Seri Intan jer.Ingat ni Pesta Manga ke ha? .Tapi, baca on9 jerla (>.<)
Sherlock Holmes..Ema pun mencari-cari , tengah survey BM translation.Tak ada langsung. 
Misteri penyiasatan kapal terbang...Impossible..
Encyclopedia..Lagi la. But i kept praying so that i can find the book..

Ema terjumpa juga Encyclopedia Aircraft . Isi kandungan dia sangat menarik!. Tajuk dia 




Tapi, harga dia.. RM152.00.
Goodbye.
Maybe i should pray " please let me find a low cost encyclopedia of aircraft book" instead..... But again, encyclopedia, mestilah mahal...

At one time, people start to draw on this very long paper along the hallway.



6 jam. Berbaloi sekali beli buku. Just used RM100 baucer (>.<) .. 

12 April 2014

For the first time in forever


Assalamualaikum


For the first time in forver..........Sila sambung jika tahu.

For the first time in forever.. I'll be ..>.<.. Hooray!!! He3, walaupun lama menunggu berita ni sejak bulan 11 tahun lepas lagik, akhirnya, dapat jugak berita ni dari abang ema sendiri..





Ema pun upgrade jugaklah gelaran.. Mak Cik.. Tua la pulak bunyinya T.T. Tak apa, asalkan bahagia.


Cakap pasal bahagia, rajinkan Ema nak update setelah berminggu-minggu~ Dah habis mid semester kelmarin. Alhamdulillah. Ditambah dengan ujian  tapi itu yang terbaik datang dari Allah. Take on the positive side, experiencing pain is not an option, but i will look it on the  sunny side. The bad side....err.. Ema rasa Ema kurang dapat nutrient 1 minggu nie. Bubur jer satu minggu. I don't want to be mr.skeleton dalam lab....Rindu En. Ayam Goreng . Menangis gigit jari bila lalu dekat kafe. Bau ayam goreng berempah yang menggoda T.T. Bersabarlah, kalau tak...jumpa Dr. Gentle lagik...he2 ( tak-tak, gurau jer..but betul! Dr Gentle walaupun menyakitkan) ..


Cukup-cukupla mengarut. Realiti seterusnya. Untuk anak Mama yang dah buat option nak masuk apa degree nanti. Pilihla baik-baik. Nak lari dari biology pun tak apa, tapi jangan lari sampai tak tengok jauh ke depan. Tak pasal-pasal jatuh lubang  black hole.Dengar cerita kuliyyah science akan add new degree next sem, Degree of Science Agriculture. Tapi mesti ada subject biology-related kan kan kan. >.<. Pilih elok-elok yer. Yang sorang lagik tak nak layan kerenah orang, nak layan kerenah pokok pun tak apa. Green Thumb!
And for Dik Wa. I wish you the best . May Allah help you in your interview yang entah bila. Jawab dengan yakin sebab interview tak ada skema jawapan. oh! And hepi burfday to Mek Kema !!


Ambil peluang untuk doakan kawan UIA yang accident dalam kawasan UIA sendiri disebabkan bonggol yang baru bina 2 hari lepas. Sign bonggol sementara tak nampak malam2. Dah patah situ sini. Ya Allahu Rabbi. Moga-moga mereka cepat sembuh, dapatlah diorang main netball lagi.


Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...