27 April 2014

Pesta Buku Antarabangsa KL 2014


Assalamualaikum and good evening.




Korang dah pergi ke belum PBAKL?? Kelmarin alhamdulillah Ema pergi International Book Fair dekat PWTC ..macam yang banner ni iklankan.. Actually, this is my first time pergi International Book Fair. Biasanya, ayah jer yang pergi kalau kebetulan ada dekat KL. Mestilah jelous sebab dapat pergi INTERNATIONAL book fair. Syurga buku. Diskaun banyak, dapat jumpa penulis, beli buku dari pelbagai terbitan..

Ema pergi dengan  bas under Mahallah UIA program . Free of charge =).  Bas UIA semua dah book untuk weekend. 4.30 pagi berkumpul dekat bawah. Oleh sebab tak berani nak pergi tandas sesorang mandi pagi buta, lebih-lebih dengan kes pecah masuk yang menjadi-jadi.. Buat sleepover kat bilik kawan >.<..Anyway, 1 jam 30 minit tidur sebab perlu siapkan presentation and study for kuiz ...As a result, tidur panjang dalam bas .zzzzzzz. 


First time masuk...eh, tak masuk lagi pwtc, dah meriah pun kat luar. Apapun, plan awal nak gunakan baucer buku RM50 untuk beli buku, selebih lagi belanja dekat rumah. Hajat nak beli buku untuk sem hadapan tapi senior kata buku ikut lecturer..But..

Soo...shopping la buku yang ringan hati untuk di baca. Last year beli 2-3 buku novel untuk cuba dibaca..Tapi hati tak terima. So...kihkih. no more novel. Ema borong buku resepi banyak-banyak kat Karangkraf..Kebetulan jugak, waktu tu, ada Majlis Pelancaran Buku Ramlee Awang Mursyid yang baru "Sunan.." smth ( sori..lupa)  dengan tetamu undangan M Nasir.  Terenjut-enjut kaki mengintai M.Nasir dan cari kawan-kawan yang terpisah. In the end, jalanlah sorang-sorang dalam PWTC meronda 4 Tingkat penuh tinjau buku..

Since Ema tak tahu, kerut kepala fikir cara nak guna baucar. I called my little sis and bro. Tanyalah nak buku apa. Yang satu tu nak tambah koleksi buku Ain Maisarah, satu lagi...mak oii..

" Harry Potter,Detective conan, Sherlock Holmes, Misteri penyiasatan pasal kapal terbang, Encyclopedia kapal terbang....."

Harry potter. tak perlu. Di rumah ada.
Detective Conan.. kihkih. Pustaka Seri Intan jer.Ingat ni Pesta Manga ke ha? .Tapi, baca on9 jerla (>.<)
Sherlock Holmes..Ema pun mencari-cari , tengah survey BM translation.Tak ada langsung. 
Misteri penyiasatan kapal terbang...Impossible..
Encyclopedia..Lagi la. But i kept praying so that i can find the book..

Ema terjumpa juga Encyclopedia Aircraft . Isi kandungan dia sangat menarik!. Tajuk dia 




Tapi, harga dia.. RM152.00.
Goodbye.
Maybe i should pray " please let me find a low cost encyclopedia of aircraft book" instead..... But again, encyclopedia, mestilah mahal...

At one time, people start to draw on this very long paper along the hallway.



6 jam. Berbaloi sekali beli buku. Just used RM100 baucer (>.<) .. 

No comments:

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...