12 April 2014

For the first time in forever


Assalamualaikum


For the first time in forver..........Sila sambung jika tahu.

For the first time in forever.. I'll be ..>.<.. Hooray!!! He3, walaupun lama menunggu berita ni sejak bulan 11 tahun lepas lagik, akhirnya, dapat jugak berita ni dari abang ema sendiri..





Ema pun upgrade jugaklah gelaran.. Mak Cik.. Tua la pulak bunyinya T.T. Tak apa, asalkan bahagia.


Cakap pasal bahagia, rajinkan Ema nak update setelah berminggu-minggu~ Dah habis mid semester kelmarin. Alhamdulillah. Ditambah dengan ujian  tapi itu yang terbaik datang dari Allah. Take on the positive side, experiencing pain is not an option, but i will look it on the  sunny side. The bad side....err.. Ema rasa Ema kurang dapat nutrient 1 minggu nie. Bubur jer satu minggu. I don't want to be mr.skeleton dalam lab....Rindu En. Ayam Goreng . Menangis gigit jari bila lalu dekat kafe. Bau ayam goreng berempah yang menggoda T.T. Bersabarlah, kalau tak...jumpa Dr. Gentle lagik...he2 ( tak-tak, gurau jer..but betul! Dr Gentle walaupun menyakitkan) ..


Cukup-cukupla mengarut. Realiti seterusnya. Untuk anak Mama yang dah buat option nak masuk apa degree nanti. Pilihla baik-baik. Nak lari dari biology pun tak apa, tapi jangan lari sampai tak tengok jauh ke depan. Tak pasal-pasal jatuh lubang  black hole.Dengar cerita kuliyyah science akan add new degree next sem, Degree of Science Agriculture. Tapi mesti ada subject biology-related kan kan kan. >.<. Pilih elok-elok yer. Yang sorang lagik tak nak layan kerenah orang, nak layan kerenah pokok pun tak apa. Green Thumb!
And for Dik Wa. I wish you the best . May Allah help you in your interview yang entah bila. Jawab dengan yakin sebab interview tak ada skema jawapan. oh! And hepi burfday to Mek Kema !!


Ambil peluang untuk doakan kawan UIA yang accident dalam kawasan UIA sendiri disebabkan bonggol yang baru bina 2 hari lepas. Sign bonggol sementara tak nampak malam2. Dah patah situ sini. Ya Allahu Rabbi. Moga-moga mereka cepat sembuh, dapatlah diorang main netball lagi.


4 comments:

NJihe.am said...

Salam sis, bukan degree of agriculture. Plant Sc and Marine Sc. Saya dah gi breifing. Marine dpt pergi Jepun, internship dgn kagoshima university.

Ema said...

oh yes.. Ex-rumate ada citer pasal plant sc, applied plant and marine sc..

Anonymous said...

hai mamaaaa, this is kemma yowww, hahahaha and sham

Ema said...

Kihkihkihkihkihikihkih...............

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...