31 May 2012

Doodle Fang



Assalamualaikum

Ema bagi freebie nie ke peminat bbb ler..free
New character maa.FANG.Ema suka,suka colour combination dia.muhahaha.Dark blue + Violet.Super Cool..Ema rasa dia ada kaitan dengan "asap"+"bayang"






Orait..Recently or yesterday, i'm a bit down + confused + dilemma.Just got a surprising message from my friend.I was not surprised or shocked.Weird,walaupun dalam hati tiba-tiba jadi stone betor,tapi effect kepada movement of body is zero.Sink in my tought.Ema tak tahu apa ema buat ..khayal sebentar.


I can't reply.."I'M SOO SADD" atau "WAAA*nangis*,SEDIHNYA,KENAPA!!"."JANGAN!!!".Dia gembira jadi kenapa perlu ema bersedih pula.Ema kena gembira untuk dia jadi biar dia semangat sikit nak buat.Ema pun kena semangat juga.Walaupun ada perubahan dalam future plan,dah,nak buat macam mana dah kan.Sedih jugak..Traumatized!MUhaha.tak ada sampai cam tu kan.Walaupun is a bit lonely,ema kena buka chapter baru pulak nanti.So,good luck to her 4ever luv u  always~


p/s:Kalau nak ambil doodle,kalau baik hati.Bagila credit.TQ.nanti lagi banyak doodle ema buat jika tak ada kerja


30 May 2012

Pinjaman Mara


Assalamualaikum


Alhamdulillah.Ema dan Besty dapat pinjaman Mara.Erm,yang ema punya dah tahu last-last week.Yang fakhriah punya dah tahu tadi.Ema dalam negara untuk bioteknologi n fakhriah pula untuk dentistry di UniKL dan sambung ke Jordan








Ema punya konfem tak pergi atas sebab-sebab tertentu.Tapi Fakhy kena la pergi.sebab konfem dapat dentistry tak macam UIA.Lagi,sebab dia nak pergi Jordan.Soo,memang konfem la dia pergi kan.Tapi fakhy baik hati nak pergi UIA untuk 1 bulan lepas tu baru pi UniKL dan go to Jordan~




29 May 2012

Tak sabar nie..



Assalamualaikum



Tinggal 3 golongan ini jer tak masuk Universiti.Asasi UiTM : Asasi UIA : pelajar Diploma..
Kawan-kawanku dah ramai masuk Universiti jadi Ema .....TAK SABAR !!!! nak masuk Universiti!Harap tak indah khabar dari rupa.Hik2,insya-allah tak homesick.Besar gajah dah,masa inilah nak belajar berdikari.lagipun memang seronok bila boleh berdikari nie.Tapi kena ada banyak effort la.Inisiatif untuk tidak jadi malas.Orang yang dah masuk U pun dah start beritahu jadual padat la,no internet connection la..kui2.Nak suruh study la tue..CFS IIUM baikkan~*wink3*.ada wayarless connection.*wink3*

Alhamdulillah,semuanya belum prepare habis lagi:D.Tapi dah ada semua barang cuma belum disumbat dalam beg lagik.Insya-Allah,jumaat nie Ema akan bertolak ke KL.Ema daftar Ahad,Isnin pulak daftar untuk economic/laws etc.Jadi free 1 day boleh ronda sekeliling CFSIIUM sampai Sunway Lagoon~wow!Nanti kena marah ngan pok guard!Dengar cerita pok guard sana kena berhati-hati sikit.Garang kot..




25 May 2012

Shopping befday


assalamualaikum


Happy Birthday to my best Friend Cik Fakhy!~

first time shopping sama2..ha2, Said bagi duit bantuan tak kan nak simpan dalam poket sahaja kan..Nampak banyak belang hidung bakal pelajar Uni g shopping kelmarin.Nampak sangat tak mahu mensia-siakan peluang yang ada untuk shoping.Ha2~Rezeki kan..Terima kasihla..







Dapat jugak beli hadiah befday fakhy sekaligus sewaktu membeli barang nak masuk uni.Tapi tak perasan pulak fakhy beli benda sama :D.Tak jadi nak bagi ker fakhy.huk2.Tapi,nampaknya Ema mampu berfikir sekepala dengan cik fakhy*thumbs up*.Harap cik fakhy suka dengan apa yang ema mampu berikan..


YES!lepas nie nak shopping ngan my mommy pulak!


22 May 2012

Teen depression


Assalamualaikum






11 Days sebelum ema daftar diri di UIA.Tak lama jugk tu.sikit jer lagi nak masuk.Pejam celik pejam celik sampai la..

Frust pula sekarang..bila tak dapat lakukan apa yang ingin dilakukan memang sedih.Expecially bila dihimpit dengan rasa depression.Teen Depression katakan.Tapi tak boleh stress-stress sokmo,nanti naik jerawat~

Today pun sepatutnya jalan-jalan,outing n shopping untuk masuk uni dengan kawan-kawan,tapi ada masalah teknikal .Terpaksalah kita tunda.Nak kena tunggu pun dah tak larat....Orang perempuan bila rasa depressed ada beberapa cara nak ubat kan.Antaranya,SHOPPING.kih2.Dapat keluar sekejap sambil hirup udara nyaman memang best.Bila orang tak kongkong pun lagi best.Tapi keluar duduk kat halaman rumah pun dah tak jadi gapo.Macam Rapunzel..I'm more or less macam budak dalam gambar doodle atas nie

Esok nak pergi stadium tertutup Terengganu.A'ah,sebelah jer ngan stadium runtuh.Nak kena tunggu turn dalam beribu-ribu orang.SABO jerla.Nak bawak mp3 lepas tu dengar lagu.Tak tahula apa lagi nak buat.Nasib baik MP3 dah jumpa!hik2,1 minggu cari.Rupa-rupanya ada dalam sarung bantal :p.Selama ni ku tidur beralaskan MP3.bertuah punya mp3.

Orang lain dah start bertolak ke U masing-masing.USIM dah pun go go go.UiTM , UIA n diploma program memang lambat  go go go.Tai tak apalah.Tak sabar nak go go go.


Osoroshī. Watashi no tomodachi ga kiete iru. Karera wa watashi no koto o wasurete imasu ka?

19 May 2012

Pulau


Assalamualaikum


^_^ and =__=..Happy but tired.Apa khabar korang!!!Nampaknya dah ada yang masuk Institut pendidikan macam kawan kita Cik Eny yang dah masuk IQ.Bacalah kisahnya di minggu jalinan IQ.Konfem buat korang berasa "tergugat"..

Tapi Ema tak masuk Universiti lagi~3 Jun nanti daftar bersama yang lain di CFSIIUM petaling Jaya.Orang lain dah siap bershopping,tapi ema blom siap apa-apa lagi.Tapi sebelum ema merantau ke Barat,Ema merantau ke Pulau dulu..tak jauh.Pulau Perhentian sahaja.

p/s:Oleh sebab ketiadaan kamera,kita curik la gambar lam google.Same jer..



Famili Ema ke Pulau Perhentian sebab ada kem kesihatan di Pulau Perhentian Kecil.Tapi kitorang duduk dekat pulau perhentian besar.Tak jauh kedua-duanya.Adalah 10 minit perjalan jika naik teksi..


Istilah teksi di pulau ini = bot

BEST OH NAIK BOT!!macam naik jet ski!Tak ada ferry cam nak p Pulau Langkawi or Pulau Redang.

Beauty of pulau perhentian tak sama dengan pulau redang.Kat sana lagi banyak ikan kan + taman laut!Tapi kat pulau perhentian ada PENYU live!Tapi kitorang tak tengok al-sebab kena bayar tambang,penyu tu duduk jauh sikit dari pantai.Jadik,kenalah naik bot..

Petang tu kitorang naik teksi ke Pulau perhentian 1 untuk acara.Agenda tu diadakan di SK Pulau Perhentian..Malamnya pulak,ada BBQ~Tapi Ema tak pergi :P..Adik kata naik bot malam tu macam naik roller coster.Nak buat macam mana,ombak rindu dah membuak2 + angin kencang..Takut oo..

Next day!Snorkelling!!RM 10 sewa alat, RM 5 jaket keselamatan(jika anda tak pandai berenang)..oleh sebab ema tak pandai,ema main terapung jer dalam air..Dapat guna alat snorkelling lagi syok!!Teringat ke "percutian" sekolah kat Pulau Redang 2 years ago...TERBAIK!



15 May 2012

Home


Assalamualaikum






It's good to  be home~



11 May 2012

Centre of Foundation UIA


Assalamualaikum


'The Gateway to  Garden of Knowledge and Virtue’



Itulah  Universiti Islam Antarabangsa!Oleh sebab Ema sendiri akan merasai nikmat beradanya di Taman Ilmu ini (Seronokkkk x3),mestilah kita soal selidik lebih mendalam tentang CFSIIUM.Kata orang,apa ke benda tue..itulah jugak


Centre of Foundation Studies International Islamic University Malaysia~


Start from beginning..


Minggu taaruf nanti macam mana?
English Placement Test dan Arabic Placement Test ?
Tilawah Entrance test macam mana pulak eh?
Boleh tak nak tukar program UIA?
Modul pembelajaran macam mana pula?
Masuk kelas,belajar,lepas tu?
Cara nak kira CGPA?
Kelab2 di CFSIIUM..
dan banyak lagi..


Jadi.Mari sini ema kasi tahu dalam satu ayat!






CHECK LA WEBSITE INI!



P/S:Baru tahu CFSIIUM petaling jaya dulunya kampus UKM.Patutla ayah beria-ia sangat tunjuk jalan + ingat lagi pelan2 lama =__= (alumni UKM)

10 May 2012

Preparation



Assalamualaikum


Insya-Allah 3 Jun nanti Ema akan start daftar untuk masuk Universiti Islam Antarabangsa.Walaupun 1 bulan lagi,tapi ada banyak persediaan kena buat.From top to bottom.Pertama mestila kena completekan semua borang Universiti.Kena pergi LHDN balik,ambik nombor dan matikan setem,kena buka bank muamalat,buat X-Ray dan...SHOPPING.HA3..kena pastikan semua barang ada  untuk masuk Universiti nanti la..Tapi kalau dah ada kat umah nak buat apa cari lagi kat Shopping Mall.Elaun lambat lagi masuk,soo kenalah jimat sikit eh..KACHING2$$





Cakap pasal Masuk U juga,ada satu lagi persediaan CRUCIAL.Minggu taaruf ada English Placement Test dan Arabic Placement Test.Kiranya,kalau korang excel menjawab soalan-soalan tu nanti,insya-allah,minima tahun pengajian adalah 1 tahun,jika tidak 1 1/2 tahun atau 2 tahun.Tapi bergantung juga kepada kursus yang diambil kan,macam kak B2 kita 2 tahun belajar asasi sebab ambil Arabic course.Jadi buatlah yang terbaik ema nanti yurp2..

Herm..setakat nie classmates yang duduk sekampung di UIA > Ema,My Besty Cik Fakhy,My Special Cik Qilah Amin dan seorang lagi Syamim ker?..Ramai duk kampung kat Puncak Alam tu.. 




8 May 2012

7 May 2012

Terima kasihla


Assalamualaikum


Apa cerita hari ini?Em..hari nie keputusan UPU .Alhamdulillah,dapat tawaran UPU ini





Sama dengan fakhriah,Asasi Sains Hayat juga dan Syuhada dan piqa pula asasi UiTM.Harap gembiralah dengan keputusan tu.Fakhriah mestila nak tukar kursus kan~~

Nampaknya ada yang gembira dan ada yang tak gembira...




2 May 2012

Serenade


assalamualaikum


Alhamdulillah.Dah masuk bulan Mei.Bulan ini jugakla ema akan tahu nanti masuk universiti.Bulan ini jugakla ema akan masuk universiti!PEACE!!Ema masuk Universiti,walaupun bunyinya menyeronokkan bagi Ema,tapi adakala ia sangat menyeronokkan dan ada kala ia tak seindah yang difikirkan..


Bulan ni...
  • check UPU next week maybe
  • Masuk Universiti 27/28 insya-allah
  • EH!Befday siapa eh bulan nie?NGAKU CEPAT!
Ada apa lagi yang ema lupa?Harap tidak..

OH YER!Ema baca balik diari bertulis yang dah tak bertulis..Ada flashback memalukan yang tak patut ema buat ada,menggembirakan dan menyedihkan.Hik3,tapi nak buat apa share2 detail kat korang kan.Tapi ada satu incident yang rasa cukup memalukan.Classmates ex 2 ikhlas mest  ingat samar2.



14th befday


Kelas BA 2 ikhlas terganggu seketika...
Thanks buat diorang sebab serenade lagu befday untuk Ema walaupun ada yang tidak(=__=).Tapi apa yang memalukan,reaksi ema.........errr..ema..er...r................................T.T
Ema berada dalam keadaan yang  memalukan.TAPI,bila fikir balik.Ia sebenarnya lebih memalukan.Tak patut ema perangai kebudakan walaupun usia dah besar gajah.Tak pun.14 tahun baru.Tapi usia sekarang yang dah cukup matang(huk3) memikirkan betapa teruk dan memalukan betul apa yang ema buat...hasilnya,ema dapat sebutir coklat hari itu ~ dilayan umpama budak kecik




Ada lagi saat memalukan.Bertindak tidak menigkut arahan sewaktu pertandingan debat last year.HAK3.last2 buat muka spoting jerr dihadapan satu dewan penuh.APAPUN,itulah kisah hidup,benda lepas.Tak ada orang ingat.Tapi ema cerita balik,pasti ada orang ingat*facepalm*.Pasti ada memori dulu-dulu yang korang rasa memalukan jer aka tak patut buat ..bikin malu diri.Tapi apa yang confem 100%,ema tak akan buat macam itu lagi


p/s:Lepas ni,dah tak ada dah kawan-kawan sekelas serenade ker kita kan..



Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...