19 May 2012

Pulau


Assalamualaikum


^_^ and =__=..Happy but tired.Apa khabar korang!!!Nampaknya dah ada yang masuk Institut pendidikan macam kawan kita Cik Eny yang dah masuk IQ.Bacalah kisahnya di minggu jalinan IQ.Konfem buat korang berasa "tergugat"..

Tapi Ema tak masuk Universiti lagi~3 Jun nanti daftar bersama yang lain di CFSIIUM petaling Jaya.Orang lain dah siap bershopping,tapi ema blom siap apa-apa lagi.Tapi sebelum ema merantau ke Barat,Ema merantau ke Pulau dulu..tak jauh.Pulau Perhentian sahaja.

p/s:Oleh sebab ketiadaan kamera,kita curik la gambar lam google.Same jer..



Famili Ema ke Pulau Perhentian sebab ada kem kesihatan di Pulau Perhentian Kecil.Tapi kitorang duduk dekat pulau perhentian besar.Tak jauh kedua-duanya.Adalah 10 minit perjalan jika naik teksi..


Istilah teksi di pulau ini = bot

BEST OH NAIK BOT!!macam naik jet ski!Tak ada ferry cam nak p Pulau Langkawi or Pulau Redang.

Beauty of pulau perhentian tak sama dengan pulau redang.Kat sana lagi banyak ikan kan + taman laut!Tapi kat pulau perhentian ada PENYU live!Tapi kitorang tak tengok al-sebab kena bayar tambang,penyu tu duduk jauh sikit dari pantai.Jadik,kenalah naik bot..

Petang tu kitorang naik teksi ke Pulau perhentian 1 untuk acara.Agenda tu diadakan di SK Pulau Perhentian..Malamnya pulak,ada BBQ~Tapi Ema tak pergi :P..Adik kata naik bot malam tu macam naik roller coster.Nak buat macam mana,ombak rindu dah membuak2 + angin kencang..Takut oo..

Next day!Snorkelling!!RM 10 sewa alat, RM 5 jaket keselamatan(jika anda tak pandai berenang)..oleh sebab ema tak pandai,ema main terapung jer dalam air..Dapat guna alat snorkelling lagi syok!!Teringat ke "percutian" sekolah kat Pulau Redang 2 years ago...TERBAIK!



2 comments:

Niigata Ayumu said...

Hohoho... Cemburu! Kita busy exam, kak ema busy 'honeymoon'.. Teringat 4 thn lepas! Time nak snorkelling kat PP Kecil, kita nampak penyu! Comel sgt!

Ema said...

HO3..Adik kita kenalah study hard!Tengah mood mid exam rupanya.tak apa,kak Ema ada 2 minggu g nak busy honeymoon nie..
All the best la adik yer!

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...