10 May 2012

Preparation



Assalamualaikum


Insya-Allah 3 Jun nanti Ema akan start daftar untuk masuk Universiti Islam Antarabangsa.Walaupun 1 bulan lagi,tapi ada banyak persediaan kena buat.From top to bottom.Pertama mestila kena completekan semua borang Universiti.Kena pergi LHDN balik,ambik nombor dan matikan setem,kena buka bank muamalat,buat X-Ray dan...SHOPPING.HA3..kena pastikan semua barang ada  untuk masuk Universiti nanti la..Tapi kalau dah ada kat umah nak buat apa cari lagi kat Shopping Mall.Elaun lambat lagi masuk,soo kenalah jimat sikit eh..KACHING2$$





Cakap pasal Masuk U juga,ada satu lagi persediaan CRUCIAL.Minggu taaruf ada English Placement Test dan Arabic Placement Test.Kiranya,kalau korang excel menjawab soalan-soalan tu nanti,insya-allah,minima tahun pengajian adalah 1 tahun,jika tidak 1 1/2 tahun atau 2 tahun.Tapi bergantung juga kepada kursus yang diambil kan,macam kak B2 kita 2 tahun belajar asasi sebab ambil Arabic course.Jadi buatlah yang terbaik ema nanti yurp2..

Herm..setakat nie classmates yang duduk sekampung di UIA > Ema,My Besty Cik Fakhy,My Special Cik Qilah Amin dan seorang lagi Syamim ker?..Ramai duk kampung kat Puncak Alam tu.. 




10 comments:

norhafizahalias said...

laaa... qilah ngan syamim dpt UIA ke.. x au pom..

btw, ema pnye asasi 2 taun ek? sbb yg fizah pnye 1 taun je.. ke camne? :)

Ema said...

Qilah dapat asasi bersekutu,syamim dapat sains hayat gok..lagik,anuar dll

2 tahun maksima,sebab dia belajar bahasa dulu baru masuk syllabus sains dll rasanya..sebab tu kena tengok jugak exam nanti.USIM dia mampat lalu dalam 1 tahun tu..

norhafizahalias said...

asasi bersekutu? camne tu ek? x pernah dgr pom.. ke ada kaitan ngan bursary tu?

oyeke.... patot laa.. em, USIM kat nilai ekpom.. org len sume duk KL, kami2 je yg terbabas ke n.9.. hahaha.. xpelaa.. ada jodoh, kte jumpa lg semuanya.. :)

Ema said...

Hi2..Asasi sains bersekutu.Tinggal "sains"..
N9.Jiran jer tu ngan kita kekgi~Wah,kalau ada jodoh,takkan ke mana yer

coklat susu said...

waaa seronok lah dpt UIA ;')

Tyra Faiera said...

wahhh!! Ainun dpt UIA jugak. kos apa eh dpt??

Ema said...

Saya dapat asasi sains hayat...Awak?

Ema said...

TQ2!cik Coklat susu yang sedap dapat U mana?

Dear Bella said...

Wah... good luck dik...
welcome to "the gate of garden knowledge and virtue"... ^^

Ema said...

TERIMA KASIH!! nanti saya jadi junior akak~

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...