29 March 2017

Wedding & Planning




Anak mama dah kahwin~Tahniah

Kelmarin bawa balik rumah batchmates perempuan...dan lelaki (For the first time ever bawa kawan sekelas lelaki). Mak pun 'panic'...


Assalamualaikum


Perancangan Allah siapa yang tahu. Waktu bonding time dulu-dulu dengan roommates -siapa kahwin dulu-, Ema selalu jadi mangsa 1st. Dalam diam-diam, rupanya ada orang dah bertunang tak cakap.


Tahniah my ex-roommates, Kak Ana. 

 




Pengantin perempuan berani, buat tetamu gelak..

'Pegang la tangan suami tu (taking photo)'

Sepantas kilat pegang tanpa segan silu , malu tak boleh nak menyorok si suami. Haha. Kalau dah ada video, boleh jadi highlight dah

Bagusla satu tak malu, satu malu..balance




Keep it up bawak buku ke mana jua


Lepas kenduri kahwin Ajil, take time untuk singgah rumah di Kuala Terengganu.

The day before, call mak.


'Ma, nok kepok lekor'

'satar, satar,'- inani

'Ma, ada orang nok satar'

'Kena makanan terengganu ke?'

'😄'



Asalnya, sister sahaja, pun tak ramai nak ikut pergi rombongan. Tiba-tiba rombongan jaulah Kak Ana ada brothers, so......



Mula-mula malu sebab tak pernah ajak classmate lelaki singgah rumah since Ema tak berapa rapat dengan mana2 sejak sekolah, dengan kawan perempuan Ema lost control sikit -crazy-



Tapi bila fikir balik, mestilah diorang lagi segan. Tuan rumah tak boleh malu-malu bila ajak tetamu datang rumah *women up*. Bila lagi nak ajak classmate ramai-ramai datang rumah




Boleh tahan akak2 ni. Terjah masuk bilik Ema, Ema pun terkejut. Bukan sebab diorang, tapi sebab bilik Ema kucar-kacir. Inilah terjadi bila tak balik rumah 3 bulan. Silap hari bulan, jadi setor barangkali...



Sesi makan keropok lekor 3 jenis ....dan makanan terengganu yang lain





Terima kasih datang rumah semua. Kak shy yang lama nak datang rumah pun dah tercapai hajatnya. Dia buat drama komedi dekat rumah, nak terjatuhkan gelas air berkali-kali, campak pinggan sebab nak sambut pinggan terjatuh atas lantai (???)..apapun, I still love you kak shy ❤💚





Sebelum balik, sempat mengusik sesama sendiri,

'Lepas ni ajak la lagi, siap bina khemah lagi, OPSSSS'

'...' Ema

'Masjid bila nak bina?'

'Tu masjid (kampung) dah ada...' Ema


Lastly, thanks guys for 'behaving' well in front of my parents 😃






p/s: Soo far, no wedding planning. 23, free, single and struggling (and excited) to finish Degree 😎

p p/s: Tapi setakat ni planning nak pergi kursus kahwin kat UIA. Murahhh #SisPromoteUIA




12 March 2017

Final Year Project #10 Saya Pening Sekarang, Seriously (SPSS)



Assalamualaikum


Alhamdulillah. Dalam proses nak analyze result dah 😍.Maknanya kena bukak dan belajar balik Statistical Package for Social Science (SPSS) software yang hampir 3 tahun tak sentuh....🍃🍃🍃

Serius. Bila bukak SPSS, rasa macam kecik. Dulu Dr. ajar mana ada notes manual, semuanya praktikal dalam lab. Nota pun tak ada. Kena buka buku manual SPSS atau youtube tutorial balik.ha3.



Macam Excel tapi bukan Excel


Alhamdulillah juga sebab dah nak siap experiment T.T. Walaupun 1 bulan pertama agak struggling due to my poor lab technique. Now I'm getting hang of it. Insha-Allah 2-3 minggu lagi boleh siap. Nak tambah sample dan bakteria. Maknanya kena pakai chemical lagi. Dulu sibuk fikirkan petri dish tak cukup. Lastly resolve to recycle pakai chlorox. Sekarang chemical pulak nak habis...................
Saya sedar saya penyumbang terbesar kekurangan chemical tu. Kak Muiez pun dah cut down pengambilan chemical Ema minggu lepas. Ha3






Lepas 3 bulan mereput dalam lab. I realized how much I love lab work. It is. I wouldn't mind spend my times helping my classmates on their lab work. Their work sometimes are fascinating. It never occur to me as a burden. So don't think its burden me. But i'm thankful that you are being thoughtful. i can help as much as I can. If not...yeah. I dont. 

But i should no the limit. Ha3. I still need to finish my work first. Basically we should finish by April to focus on writing. Later we need to submit our soft bound thesis on 13th May.

To my lazy classmates, open your eyes...
To my busy classmates, take a breath
To my struggling classmates, I'm here to help

To my happy classmates.....take me to Seoul Garden. Seriously..



p/s: Bachelorette party 4 my ex-rommate Kak Ana. Counting days #13daysleft 


Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...