12 March 2017

Final Year Project #10 Saya Pening Sekarang, Seriously (SPSS)



Assalamualaikum


Alhamdulillah. Dalam proses nak analyze result dah ๐Ÿ˜.Maknanya kena bukak dan belajar balik Statistical Package for Social Science (SPSS) software yang hampir 3 tahun tak sentuh....๐Ÿƒ๐Ÿƒ๐Ÿƒ

Serius. Bila bukak SPSS, rasa macam kecik. Dulu Dr. ajar mana ada notes manual, semuanya praktikal dalam lab. Nota pun tak ada. Kena buka buku manual SPSS atau youtube tutorial balik.ha3.



Macam Excel tapi bukan Excel


Alhamdulillah juga sebab dah nak siap experiment T.T. Walaupun 1 bulan pertama agak struggling due to my poor lab technique. Now I'm getting hang of it. Insha-Allah 2-3 minggu lagi boleh siap. Nak tambah sample dan bakteria. Maknanya kena pakai chemical lagi. Dulu sibuk fikirkan petri dish tak cukup. Lastly resolve to recycle pakai chlorox. Sekarang chemical pulak nak habis...................
Saya sedar saya penyumbang terbesar kekurangan chemical tu. Kak Muiez pun dah cut down pengambilan chemical Ema minggu lepas. Ha3






Lepas 3 bulan mereput dalam lab. I realized how much I love lab work. It is. I wouldn't mind spend my times helping my classmates on their lab work. Their work sometimes are fascinating. It never occur to me as a burden. So don't think its burden me. But i'm thankful that you are being thoughtful. i can help as much as I can. If not...yeah. I dont. 

But i should no the limit. Ha3. I still need to finish my work first. Basically we should finish by April to focus on writing. Later we need to submit our soft bound thesis on 13th May.

To my lazy classmates, open your eyes...
To my busy classmates, take a breath
To my struggling classmates, I'm here to help

To my happy classmates.....take me to Seoul Garden. Seriously..



p/s: Bachelorette party 4 my ex-rommate Kak Ana. Counting days #13daysleft 


2 comments:

Lyana Zainal said...

nak ikuttt pegi Seoul gardengggg

Ema said...

LOL. Bawak perut kosong

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...