30 August 2011

Selamat Hari Raya


Assalamualaikum

Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan batin ikhlas dari Ema kepada semua bloggerz dan pembaca2 sekalian..





Kepada kawan2 yang baik hati nak mari rumah,marilah raya ke-5 nie yer

Ema ngantuk eh..Baru balik jalan2,lepas Asar ada pulak.Balik rumah tengok citer Niyang Rapik.Ingat nak tidur sekejap.Orang lain pulak terlentok.
He3,tak sabar nak kutip duit raya~HOHO~


p/s:Betul ker orang kemaruk nak khawin jadi tak betul? - bukan ema eh..>.<

29 August 2011

Saigo ni





BREAK FASTING

sounded like Breakfast..muslim style~yeahh~
Ye adik anuar ngan adik elina.1 bulan dah berpuasa..

tadi berbuka last untuk tahun nie dengan makan dan minum berbeza dari hari lepas2.Ada mi sup~errrr...biasanyer family ema masak nasi putih jer.nasi ayam ada sekali bulan nie.Kelmarin, family sebelah ayah beramai-ramai buka puasa kat umah famili ema.Kitorang buat nasi - cepat habis,ada bubur ngan ada mi sup.jugak.

special lagi hari nie.Sambut befday ayah ngan kek nie




lebam =_=;

Kui3..Bestt..kenapa pulak kek ayah best dari kek hari jadi ema???HAK2..best ke tak,tak tahu plak.
Sebab ayah suruh makan esok =_=.Sedih adik tak leh makan.
Ema masak curry puff tadi~~


gambo je..Tapi,cam gitu la bentuknyr


he2~Best2.Walaupun tak ranggup sangat,ema pun tak tahu apa problem nyer ngan doh dia yang cerewet nak buat.2 hari perap lam peti sejuk.


kk~
Nak p dengar pengumuman raya..
Kalu ada..
Kalu esok puasa lagi.1 anugerah.
oh,kepada yang bagi sms ucapan raya tu terima kasih yer.Terima kasih banyak.tak tau pulak yer kawan ema nie ramai yang khayal dah "bersuami"
haish..dah siap pasang angan2 tu...ANAK MAK jangan komen apa2.


Esok raya balik kg. Maras.
Tapi,dah haunted balik...
Seramm...


ucapan raye,
esok pule,
set mase,
auto post jer~~ 



P/S:Kelakar la pulak dengar lagu raya Yuna.'Oh yeah Raya'.kah3,lawak dengar tapi soothing.ema suke lagu raya ni.Ada jugak laagu raya yang memang iku...WEI!HAISH!Nie ema geram nie.nak tulis post pun bunyi mercun..GRRR.............................................................
mohon maaf atas ketidaksopanan tadi.sekadar tulis,tak berniat nak sebut.^_^.peace~

26 August 2011

Start Cuti

aSSAlamualaikum


Bila start cuti sekolah
Ema buka blog!
Dan ema update blog..Cam sekarang.See up there?I change my banner.ER.tak der pe sangat.nak rehat,Sebab ema baru siap buat kuih!horey!!
Ema buat kuih cornflake jer.Oven full book minggu nie.Esok orang lain pulak nak guna.Ema  ade satu lagi kuih nak buat,baru perasan tepung tak beli pun tadi.
Tadi pun pergi sabasun.Mak oi.Harga memang tinggi.Dahle kakak ema ambik duit  beli barang kuih dia jer.=_=.mak cik sungguh.Terpaksa ema cross down the list untuk buat kuih.Pergi pulak Hock Kee seng.Mak oi!Murahnyer.1 ringgit murah dari sabasun.Jimat jimat.Ema beli cornflake jer.
Lepas tu pergi ke Sri Manja sebab kakak nak cari manik bulat2.kat sabasun ngan hock kee seng tak derla manik bulat2 biasa.Ada bentuk love,silver..no thank you.Alhamdulillah,ada jugak kat sri manja.
Lam kereta tadi ema ngan kakak kacau sofi.Budak kechik dia pakai baju raya.Aiseh.Dahler tak buang tanda harga.Ha3,merajuk tak pasal2 lam kerete.Bila merajuk tak menangis,tapi jadi EVIL.Ha3..tak der la evil sangat.Ema ajak dia buat cornflake,dah jadi ok balik.Esok nak buat pastry~~~

Pakai oven baru!YEA~hak3.Oven lame dah sewel sikit.Suhu dia tak betul.tekan 150 celcius,dia masak cam 300 celcius.

ermm..


OH!pasal paper.Kelmarin dah jupe Cg Normala pasal add math paper.Semangat ema ingat markah kertas 2 ema rendah..40 kebawah ke.Kertas 1 ema biasanya ema ok jer.Rupanya,0-0.Kertas 1 ema DOWN down ,kertas 2 markah mantain dari mid year..ema tak caye mule2.Rupanya.BANYAK sangat cuai.Kes ema tak check balik kertas 1.he3.Takper.Ku redha jer.Ema bawak balik kertas add math nak check balik,cg bagi bawak balik~
Tahniah jugak ke anak muridku~Syahirah Razali,walaupun mama tak ajar banyak sangat ke syahirah,but,I'm so proud of you!!!!!!!
Dari 42 > 80A markah add math!tahniah!dah la hari jadi kelmarin.Ema tak tahu langsung.Izan ngan Faiz.Budak duo nie.Izan full mark kertas 1.Faiz plak 98/100 kertas 2.Ema kate ke teacher,Faiz nie COOL jer jawab add math,ema siap panik lagi takut tak sempat jawab.Berapa kali ema tengok jam masa jawab add math..=.='
Bijak nyer diorang nie.Faiz plak setakat nie dah 3A+ Dari 3 subjek.Bijok ngoh.Nak check markah yer kat e-pantau pun,ic yer takleh key-in.AISH.
Bat~ok~erm...walaupun down sket~math mode tak usah dicerita dah.Er.PSI ema lari.hohoho..Malasla ema nak tengok.Kalau takdir menemukan ema ngan markah PSI.Masa tu la ema tengok markah psi.
BIO!oh yer,dah tahu sket.Paper 1 alhamdulillah.boleh tahan.Paper 3.ALHAMDULILLAH.salah jugak ema kat graf sutir.Design tak tanda lagi.Yang psal kertas 2 esei ema yang teruk tu,dah Pot pet pot pet ema confess ngan cg yati,Sabo jerla teacher yati..Malu eh ema.Teacher tangkap tak ema cakap kelmarin?laju ngat cakap..T.T

Ema nekad.Cuti nie.Jangan buka e-pantau untuk check markah ema!DAN FAKHRIAH SOH NEBENG NOK TENGOK MARKAH ORANG!bukak sekolah nanti la ema tengok.



P/S:Kalu tak suke lagu raya nie,OFF jerla kat bawah nie yer...


24 August 2011

THE END


Assalamualaikum~


FIN

THE END~

tamat sudah tempoh percubaan SPM ^_^.Overall.I'm happy for my achievement and some of it...Er..just average ler.

Tadi peperiksaan PQS,ramalan ema betul jugak eh pasal Soklan spot tu.Hak3.Sempat jer ema bace sedikit tajuk lain2.Gembira jugak dapat menjawab soalan yang tak dibaca sebab boleh "TEMBAK" banyakx2!!!!

Tadi jugak dapat tahu result...Math.Untuk Math Mode ngan Add math (kat e-pantau)..
Add math ema b+!!yes!I'm so happy with that.Sebab ema tahu ema tak score banyak2.Ada kat berpaa soklan kertas 2 ema tinggal tak tahu.Tapi,cg tambah markah ngan markah kerja kursus ker???
Math mode.YES!i reach my target!Another full mark.Clean one~Soo happy.
Walaupun tak dapat A untuk add math.I still happy for my achievement.
Sekarang,yang tak sabar2 ema tunggu .....err..kk la.ema terus terang.Ema dok layan mane doh result Trial.Apa nak jadi,jadi la.Paler dah nampak garisan start SPM.Result.Astala bye bye.C U no more.
SPM
HERE I GO!


23 August 2011

Kad Raya



Assalamualaikum

Topik hangat masa kini yang tak patut diulas panjang oleh ema.Tapi,hanya sekadar mengutarakan pandangan ema.

Relevan ke  hantar kad raya?
Orang kata..kita pakai jer SMS.email.FB.
Semuanya gerenti bereh jer!

Kad raya tak laku dah sekarang nie.
buat apa?
kene bayar lebih untuk bayar pos laju.SMS 1sen jer atau 10 sen.kena bayarkad,setem,minyak kereta..


Kalau ema.Ema sokong.......Kad Raya la!


Apa yang manisnya pada kad raya yang tak ada SMS?
yang manisnya pada kad rayanya ialah Isinya.
YER!   ISI DUIT RAYA YANG ORANG BAGI DAN LETAK LAM KAD RAYA!
hak3..
Takx3 la.Tapi,ema cek kad raya lepas2 ada duit lam kad raya ema.Signature orang tu ema tak boleh baca,tap cam cikgu bagi.Tak tahu pulak cg mana.Sekolah rendah atau menengah..

KK.Isi yang ema katakan sebenarnya ialah ayat lam kad raya.
Itulah specialnya kad raya di mata ema.
Special isi kandungan kad raya bukannya cam..
> awak raya mana tahun nie
> baju raya berpa pasang?
> dah buat kuih raya ke belum
> mailah umah.Umah saya sentiasa tertutup untuk awak ^o^
ataupun ayat yang sudah tersedia cetak kat tepi..
Ayat canggih2 lam kad raya2 yang dicetak rompak .Buhahaha..
Ataupun lagi simple lening..

Signature only


Hei,biasanya yang sign sahaja  tu senior2 ataupun orang dewasa2 jer buat.Sebab tu lagi relevan bagi mereka untuk sms jer.Tapi ema masih lagi kanak2 (Huk33 - 17 tahun 9 hari)..oleh sebab nie senior year,kenelah special2 sket kad raya :>

Kad raya yang special di mata ema ..kad raya yang anda ayat2 ikhlas dari isi hati pemberi.Walaupun pendek tapi ikhlas.Ayat2 yang benar,ayat2 yang meluahkan isi hati sebenar (bukan loving2 la)..
cam ..saya rasa awak nie spesies "pelik" tapi saya gembira ada kawan pelik macam awak..- ayat betul yang ema pernah dapat=__=
Tapi ema suka.
Ataupun..Saya minta maaf kalu buat salah....TAK CUKUP!
saya mintak maaf ..sebab buat bla bla bla bla ke awak!Maafkan saya..
dan ayat2 lain lagi yang ikhlas dari hati

Yang itulah baru manisnya dapat kad raya..
taklah bagi kada raya kosong...lebih baik sms camtu (seriess)
Adalah gambar sms pelik,graphic2 yang 1 hari 1 malam nak reka,sakit kepala nak buat pantun berirama aneka jenis,nak samakn rima.

Kk..HAri nie cuti special kes.:).Esok PQS.last paper.Buat yang terbaik jugak untuk esok neh kawan2 semua.Selepas itu.Bolehla ema membuat kuih raya dan selamat menyambut ramadhan al-mubarak.


p/s:Sejuk la pagi nie kan kawan~Best~^_^


22 August 2011

Jangan Kacau Saya!

HUK3

JANGAN KACAU SAYA LAGI!

kepada En.Bio.Saya tahu saya salah jawab terus soalan esei tu.Jangan la ganggu saya.Sudah2 la tu.
Sampai masuk mimpi malam tadi.
Kes 10 markah terbang,habis menjadi igauan buruk.Maafkan saya En.Bio.Saya tak berniat nak buat salah tadi - walaupun saya tahu akan tetap ada salah.
Kenapa nak masuk jugak lam mimpi saya!Orang tengah semangat nak lupakan awak.Awak memang menyusahkan.Annoying.haish..
Nasib baik mimpi kelmarin bukan nightmare..
Lam Mimpi tu > cg tunjuk markah bio.Markah teruk kat esei!huk3..but!mimpi tu ada jugak baiknya~markah struktur OK!tak teruk~
tapi tetap rasa teruk kat markah esei..

Sudah terkejut dari tidur nak sahur tadi,tak bangun lagi dari katil.....tibe2 jer
Mari pulokkkkkkk doh En.Bio menghantui ema lagi..

"Ilham" mari tanpa diundang - Mari pulak soalan lain yang ema perasan ema salah..
Masa ni la baru ingat jawapan yer.Pasal gaseous exchange carbon dioxide..Haish.
nasib baik point cg bagi 5,soalan suruh bagi 3 jer..
Ada ke patut ema tulis bicarbonate anhydrase enzyme - nmpak sangat nawok(ema benornye syoj nok tulis ayat bicarbonate sampai lupe terus proses yer diffuse ngan water>dissociate>baru jadi bicarbonate).mane ada enzyme name tu..padahal carbonic anhydrase la.hak3.mase nie la jawapan sebenar nye nak mari le tu..
Yang jahatnya..ema tulis jawapan 2 process..ye nok benornya 1 proses yang UTAMA.Tapi,ema masuk kali C02 diffuse melalui haemoglobin,yang nie cara nak angkut C02 cara lain.harap2 cg terima..

TERIMA CIKGU!!!!!TOLONG TERIMAA!!!!
KALAU TAK EN.BIO JAHAT AKAN MENGHANTUI SAYA LAGIII LEPAS NIE!

nak pendek cerita.Bagila kertas pekse laluuuuuu..T.T
oh,cakap pasal paper bio.Syuk tak mari mase paper bio kene pekse mula..pakai kertas lain.WOOOH.lagi SUSAH nie.Dahla sakit,ditambah pulak kene study bab yang tak ade spot.Macam pekse BIO SPM  sebenar


P/S:BAT tadi pun...erkkk.kertas 2,buat ayat bahagian Qowaid.Yang lawaknya,yang karangan punyer.ema prepare tajuk peranan masjid.Masuk memang masuk.Tapi,ema jawab soalan lain.Soalan lebih mudah untuk reke2 "sikit".cuma,tak tahu ayat bA banyak.Susah sket.hikam amsal pun sket dari karangan dulu2..T.T.Sudah ema!Kekgi,tak pasal EN.BATman meloncak kat tingkap umah kacau ema tak pasal2......OHH!!!!!!!lupa nak kabo









ESOK CUTI!!!!WEE!~~~~~~~~~~


21 August 2011

Bumper

Assalamualaikum


Lame eh ema tak tulis blog.Bukan pun,malas nak update.Sibuk ngat pekse.Insya-allah,ada 2 paper exam lagi .Ba ngan PQS - kalau tak pekse mula kimia(piqa cakap kelas rahman kene pekse mula kimia....ha2..gurau kot cg zul)

Tadi pekse bio..
Target nak boleh markah tinggi..
Tapi.
Ema terkandas kat bahagian esei.
Ada se soalan tu,ema salah terus jawab (esei).osmotic pressure.Cara nak regulate semula osmotic pressure.Sepatutnya,osmotic tu naik.TAPI,ema tulis menurun.Apabila tulis menurun.SEMUANYA PROSES SELEPAS SALAH!
yang betulnya,mungkin ...
"osmoreceptor in hypothalamus detect change.."
or
"osmotic pressure back to normal.."
Yang lain..zero daripada 10 markah..
HUHUHUHUHUH T.T.I'M SAD...S.A.D
SOOOO S.A.D
camna nie nak score bio.
dahla paper 1 ema selalu dapat markah rendah.Struktur ngan design alhamdulillah...
HARAP2 SANGATX3 soalan selain esei,ema bleh score..AMIN!

kk..
nak start study bahasa arab.Sekolah harian biasa - sains - dah tamat pekse..Uishh..dengki ambe,rabu nie ada paper PQS plak.Selasa,kita cuti yer kawan2~hak3~LK jer pekse,saper la budak sains nak pergi koloh selain budak asrama..


Kkkla..Ema baru jer terlanggar bumper tadi -__-
nak start studi bat.Tak start apa lagi......

16 August 2011

Long day :(


Assalamualaikum

Today is a very long and a Challenging Day.
Firstly.Tadi dah stat pekse Fizik.Semua ketiga-tiga paper lam 1 hari.
Pening pale ema nak baca untuk ketiga2 paper.
Nasib baik ema sempat baca mesej fakhriah lam kol 3 pagi :p.Dia bagi mesej kol 1 pagi.Pasal soklan spot fizik paper 2.

Paper 3 tadi.Ema jadi tak betul jawab pasal index refractive ngan incident.Dahla graf ema salah lukis.Nasib baik sempat ubah.Sempat jugak nampak.Tebeng tajuk yer tulis n against 1 / sin r..Ema buat terbalik.0 terus markah kalau tak perasan..

Paper2 ..Alhamdulillah......^_^
Happy sangat jawab.Tapi,lam happy.Ema debo benornya,debo suker + syok lebih sebab latihan esei yang ema baca - tajuk CRO ngan Bernoulli keluar 100% soklan tu. ..Haks2..tak sangka,target kuar soklan tu,keluar betul..Mangat ema ngan kawan baca,masuk jugak.Alhamdulillah.Dalam hepy,debo.Debar sebab takut tak ingat.Rugila..Ngafal tapi tak ingat.
Struktur pun alhamdulillah.
Kata orang,kene banyak buat latihan.
Bila banyak buat latihan ngan Cg Mat.Ingat lalu ^_^,terutama bab LDR.Terima kasih cikgu.Walaupun cuai sebab tertukar transverse ngan longitudinal.Khoyal nak tulis ayat longitudinal.he4.markah "bonus" plak soalan tu.

Paper 1.Di simplekan,yang form 4,ema BLUR.Tak BLUR semua nyer.Nampak sangat tak betul.Ada bab2 konsep + formula yang cg tak ajar.Tak ingat dah..T.T

harapan ema untuk fizik..ema nak A+ (gelak la kalu berani!!).Tapi.Dapat A pun sudah bersyukur.Yang pasti.Ema nak cemerlang ^_^ (walaupun "dipukul" ngan soklan add math 2 kelmarin)


*********

Maih,ema nak cerita perkara kedua yang buat ema letih + loya 
Balik sekolah,ema ngan mak nak hajat p buat buku bank.Sebab nak hantar borang untuk claim hadiah pengguna + phostotat buku bank.Ema punyer dah outdated.BSN punyer.
Ema pun pergila kat BSN batu 6 (A'ah fakhriah,depan rumah fakhy jer..hajat nak ketuk pintu umah.tapi,aish.tak sopanla.Busuk ema.tak mandi lagi)
kene beratur.mesin ambik nombor rosak.
Beratur punyer beratur.Sampai giliran ema.Dia mintak IC.
LORH!
hilang ic ema.Pah ne tak tau.Baru teringat,ic duk lam printer kat umah,kes phostotat malam tadi.Tertinggal punyer pasal.
Oleh kerana frust dan dah pukul 3.20 ptg.BSN off kol 4 petg.Kitorang balikla.
Mak suruh ambik ic ngan borang nak claim duit yang dah beku lam akaun lama (tertinggal jugak yang tu =.=)
Ulang balik mula ker BSN batu 6.Dalam van,ema tengah isikan borang yang die bagi.Silap ema.
Last2,ema jadi loya tak tertentu pasal.

Sampai kat BSN Batu 6..
HOREEYYY!!tak ada orang.Tadi penuh.sekarang 0!
kak kat kaunter tu tanye ema ..
"Nak  apa?"
"Nak bukak akaun.."
"Maaf dik.tak boleh buat urusan..elektrik tak ada.sistem off"

Dengan hampa seperti kaca terhempas ke batu.
Pulangla ema ngan mak ema =.=
Ema ingat mak nak pulang,tapi,mak pandu ke satu tempat yang ema tak tahu.Ema tak nak tanya.Tengah loya tahap teruk nak muntah.Rupanya,mak ajak p BSN batu rakit.
Alhamdulillah..lam resit nombor giliran tu tertulis.
no.179 pukul 15.59
1 minit g nak tutup bank.
Namun......................................

"Ada salinan surat beranak tak?..ni kene ada salinan surat beranak ni."

ema >> =.="""""""""""""""""

Ema dah tahap nak ...errr...ahhh/......Nak menjerit!!
huk3.Sedis bangat takleh buka akaun baru.Kene ada salinan surat beranaK sebab nak renew akaun yang lama kene ada surat beranak,akaun yang lepas ema gune surat beranak.Akaun lama tu..adala kat 8 tahun tak buka..


Itulah cerita ema..
Perjalanan yang jauh ke hulu ke hilir 1 jam sebab nak buka akaun baru.Akhirnya jadi begini.Nampaknya,ema tak bolehla claim hadiah hari pengguna tu sebab tarikh akhir hantar borang ialah pada hari khamis nie..Hangus jerla hadiah tu.Selamat jalan.Baru hajat nak (he3),nak "gune" sebagai duit raya ...

Frust,frust jugak.Manakan tak,hadiah kemenangan tak dapat diterima..Kenela ema say "bye-bye" to you..Don't worry.Duit raya ada plak nanti - Jahat doh ema nak mintak duit raya ngan orang -


p/s:Loya "sedikit" terubat apabila bermain Nintendo kakak punyer..Fuh..dapat jugak main.Kimia tak bace g ni.Esok ade kelas kol 8 pagi tu.Jangan lupe yer anak2



tak apalah.semuanya dah terjadi..

14 August 2011

Kyō wa watashi no tanjō-bidesu〜♪


Watashi no o tanjō-bi omedetō,
 Watashi e no tanjō-bi omedetō..
 EMA e no o tanjō-bi omedetō〜 
Watashi no tanjō-bi omedetō〜














Selamat Hari jadi kepada SALMA MALIHAH MOHAMMAD
yang baru mencapai umurnya 17 tahun..
Walaupun secara psikologi dan betulnya ...belum (ema tak ingat lahir kol waper)

Tapi..
Selamat Hari Jadi yang ke - 17
Dulu,dia suke sangat sebut .."Selamat hari jadi,awak dah tue..." ke orang
Sekarang,dia yang terima plak..
Dan kali nie,dia terima ~sebab dia memang semakin tue~dan berangan nak ambik lesen memandu padahal tak hingin langsung nak bawak kete -suke naik basikal-
Dan komen yang sukar diterima adalah..."Sal kene matang.."
Yang mana,nak act matang bleh,tapi..jadi matang mungkin agar sukar baginya.huk3



Dan..
He3..Tak ramai ingat hari nie jadi Cik Sally.
Sebab pakat sibuk lake ngan pekse..
Ema pun terlupa hari jadi dia sebab sibuk nak baca psi tadi..
Cian ke syuk.Dia pun konfius.Ema konfiuskan lagi syuk sampai syuk pun belit2..
Buat Farah jugak,terima kasih.Dia mangat kali tuh wish befday sebab dia ingat tarikh keranerr - befday yer 17 nanti.ye ngafal belaka befday orang terutama yang dekat ngan befday yer..hak3 (same date of birth ngan adik ema yang bongsu)
Cakap pasal PSI tadi.OKLA.cuma paper 1 jer keliru n confius sket walaupun senang jer~
Paper 2 alhamdulillah..


Terima kasihla ye semua bagi pihak Salma (HUKKKKKHUKKHUKK) ~
Sayang anda semua ..kawan2 ku~
Moga dirahmati selalu..
Dan buat fifah...terima kasih..
Sekali-sekala anda jadi flower,biar Sal jadi fifi..Dan fakhriah jadi TOT

Kk..ambe nak makan Kek...
OPSS!selepasa bukok puase le..
Add math esok tu.Teacher kate bace molek soalan tu.Cg kabo biasa jer.Tapi,bile passing ke  kawan suruh kabo ke orang lain..Sesorang kabo .Haish..menakutkan,menggerunkan....
macam nak beri amaran keras..Stress 


p/s:I'm so happy sebab all of my family is here to celebrate my befday~Hoorey~Walaupun tak der sorang mok cik tu..=.='...


12 August 2011

Memo penting kena buat





Assalamualaikum



Memo paling penting kene buat cuti2 nie ....ialahh


STUDY!
Next week minggu subjek crucial.Fiz,Kimia,ADD math nnnn  PSI

Syariah kena SCORE!
tebus balik kekalahan ema dapat C baru2 nie..
Ema mesti bolehnya kalu faham..
Tak payah.
Bukan tak payah baca..
tapi tak payah@susah~kan~


Alang2 ramdhan ngan pekse ni..ema sampai terlupa date yang paling penting dalam bulan ni yang semakin hampir~~
Camne daku boleh lupe nie~hohoho~
kelmarin baru ingat

11 August 2011

Sedihnya..



Assalamualaikum..

Ema tak nak luahkan yang ema sedih sebab peperiksaan yang sebelum nie walaupun ada yang tak oknyer cam peperiksaan paper 1 sejarah..

Tapi sebab yang lebih mendukacitakan...
Pasal kawan baik ema masa sekolah rendah dulu yang masih sesekolah menengah ngan ema..
tpi,kitorang tak rapat dah macam dulu.Tapi,masih contact.Cuma tak serapat dulu..
Yang sedih lagi kecewa T.T..dia dah berubah..
dia tak macam kawan yang ema kenal dulu...
Dia tak jahat!maksud ema,perubahan sikap dia ke ema..
dingin tak berapa dingin..masih lagi cakap cam biasa..
Cuma,yang buat ema rasa tak tahan sedih,kalau ema nak join dia ngan kawan baik dia , selalu dia suruh ema lari..

"g lari oh.."
"duk jauh...g duk jauh.."
"Ce bagi orang privasi sket..."

Hati kawan mana tak sedih,bila kawan yang ema cherish,kawan yang ema sayang masa sekolah rendah,kawan yang....ema rasa beruntung kawan dengan dia dulu2 tiba berbah sikap..

Ema ingat dulu2 masa sekolah rendah,dia buat karangan kawan baik pasal ema..Terharu betul..*_*
Tapi,kenapa sekarang nak bersikap pelik ke saya?

Dan yang paling ema...sakit hati...dia sebut perkataan yang ema BENCI sekali kalu orang cakap benda tu ke ema..

"La....Salma kan Ka*a...bla bla bla..."

Ayat tu bukan mainan buat orang terutama ke ema..Ayat tu macam nak kabo ema nie "bahagia" sangat la kalu dah ka*a...
Semua benda beres la kalu ka*a?
Apa yang ka*a sangat?
harta?iman?budi?ilmu?

Jadi,janganlah bangkitkan kemarahan ema kalu sebut ayat tu..Ema tak tahu selama mana ema boleh tahan..insya-allah.selagi iman masih ada dan harap dapat dikukuhkan lagi pada bulan ramadhan yang umpamanya satu anugerah hebat Allah berikan pada umatnya..

Tapi..
Ema tak nak berdiam diri saje..
Dia kawan ema yang ema sayang dari kecil lagi..
Jadi,dari pendam dalam..
Insya-Allah,ema luahkan pada dia..
hari raya nie peluang yang baikkan....ha3..........
..............................




p/s:malu eh..Tidur kat pondok nunggu jap pas exam math 2..sedar2..Ya ampun,cikgu aziz Sej ada depan..malu eh..Cg Aziz suke pelik tengok ema lepas ema bangun.Nasib baik sempat cover diri.Cikgu cikgu..tak sopan la ema main tido dpn cikgu(padahal sengguk okmo lam kelas cikgu - cikgu ingat ema kelas cg Zawaiyah =.="(4ak) 



8 August 2011

TRIAL SPM

TODAY STAT TRIAL!




Exam Scraps




Doakan kejayaan kami yer!




6 August 2011

Pack Time

Assalamualaikum

>>  Esok ada perjumpaan ngan Pengarah Pelajaran TRG kat pustake...Sunat bawak mak atau ayah.G ngan Bas,balik ngan parents (kalu parents ada..kalu tak ada..balik sklh ngan awok2 asrama..)..Ema,mak ada kelas + letih jaga ayah.Kalu tak boleh pergi.Pok Cik aka abang yang pergi..Boleh la dia jupe "kawan" dia..perasang sungguh.

>> LUSE..Stat TRIAL.BM,BI,MM ngan sej..1 subjek 1 hari.BAGUIH KAN..I LIKE~tengah mangat study BM.tak pernah ku semangat macam nie semata2 nak score BM.hak2.Sej risau tu.Paper 1 la.he3,bab form 5 1 bab 1-2 soalan jer..nak kene bace banyak plak tu.

>> hari ni hari ker......3.Ayah masuk pital.Mak tolong jaga.Mak bukak puasa ngan ayah sekali ngan sahur.Tu la pagi tadi..overslept kakak ema.Ema la yang masak ngan sediakan sahur.Tak tahu nak masak apa extra,goreng jer ikan lam peti ngan panaskan lauk..Dia bangun kol 5..lambat tu..sedap ngat tido.Nanti,ema ada posibility ema bukak pose ngan adik2 ema yang kechik..sorang2 macam orang bujang.=.=.Kui3..Macam ibu tunggal.HAKHAHAHAHAHAH..Tak apa,budak2 tu pun bukan buat apa pun.Tengah sibuk main game  komputer abang dia..Orang nak main dia tak bagi =.="..Best jugak mainan tu,lame tak main..kah3..main perang ngan kete.Hak2.Favourite game mase kechik tu..


TRIAL..
CHAIYOK EMA..
11 A~~
PSI...ema kene lompat kijang kalu nak bleh A..
bolehnya~Soklan spot pun berlimpah ruah orang bagi


PEACE!
Selama berbuke pose 




p/s:Tengok Kauntadoun SPM kat sidebar nie..Dah melepasi mark +100..Maknanya,SPM candidates are in Crucial time.Kak ika kata,lepasa TRIAL nanti,orang barulah bertungkus lumus nak study.semua sibuk ngadap ke buku jo..




3 August 2011

Result Pertandingan Kepengunaan 2011



Syukur Alhamdulillah~~
Dapat jugak saguhati!!
Terima kasih Allah..
Antara hadiah bulan ramadhan yang paling manis..
Tak semanis ganjaran pahala dan keampunan yang Kau kurniakan




1 August 2011

Pottermore > lucky me


~~~~~



Happy to be a part of J.K Rowling project~


~~~~~~~~~~~~~

Kui3..tak sangka pulak boleh menjadi antara salah seorang yang terawal untuk daftar Pottermore.com..Today is 2nd day regstration for lucky ones..Happy to be the lucky one..Still,the webpage is open to public on...Harry's Birthday.But!I  am one of those who going to create Pottermore.com~~

SO HAPPY on First Ramadhan Al-Mubarak~






Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...