23 August 2011

Kad Raya



Assalamualaikum

Topik hangat masa kini yang tak patut diulas panjang oleh ema.Tapi,hanya sekadar mengutarakan pandangan ema.

Relevan ke  hantar kad raya?
Orang kata..kita pakai jer SMS.email.FB.
Semuanya gerenti bereh jer!

Kad raya tak laku dah sekarang nie.
buat apa?
kene bayar lebih untuk bayar pos laju.SMS 1sen jer atau 10 sen.kena bayarkad,setem,minyak kereta..


Kalau ema.Ema sokong.......Kad Raya la!


Apa yang manisnya pada kad raya yang tak ada SMS?
yang manisnya pada kad rayanya ialah Isinya.
YER!   ISI DUIT RAYA YANG ORANG BAGI DAN LETAK LAM KAD RAYA!
hak3..
Takx3 la.Tapi,ema cek kad raya lepas2 ada duit lam kad raya ema.Signature orang tu ema tak boleh baca,tap cam cikgu bagi.Tak tahu pulak cg mana.Sekolah rendah atau menengah..

KK.Isi yang ema katakan sebenarnya ialah ayat lam kad raya.
Itulah specialnya kad raya di mata ema.
Special isi kandungan kad raya bukannya cam..
> awak raya mana tahun nie
> baju raya berpa pasang?
> dah buat kuih raya ke belum
> mailah umah.Umah saya sentiasa tertutup untuk awak ^o^
ataupun ayat yang sudah tersedia cetak kat tepi..
Ayat canggih2 lam kad raya2 yang dicetak rompak .Buhahaha..
Ataupun lagi simple lening..

Signature only


Hei,biasanya yang sign sahaja  tu senior2 ataupun orang dewasa2 jer buat.Sebab tu lagi relevan bagi mereka untuk sms jer.Tapi ema masih lagi kanak2 (Huk33 - 17 tahun 9 hari)..oleh sebab nie senior year,kenelah special2 sket kad raya :>

Kad raya yang special di mata ema ..kad raya yang anda ayat2 ikhlas dari isi hati pemberi.Walaupun pendek tapi ikhlas.Ayat2 yang benar,ayat2 yang meluahkan isi hati sebenar (bukan loving2 la)..
cam ..saya rasa awak nie spesies "pelik" tapi saya gembira ada kawan pelik macam awak..- ayat betul yang ema pernah dapat=__=
Tapi ema suka.
Ataupun..Saya minta maaf kalu buat salah....TAK CUKUP!
saya mintak maaf ..sebab buat bla bla bla bla ke awak!Maafkan saya..
dan ayat2 lain lagi yang ikhlas dari hati

Yang itulah baru manisnya dapat kad raya..
taklah bagi kada raya kosong...lebih baik sms camtu (seriess)
Adalah gambar sms pelik,graphic2 yang 1 hari 1 malam nak reka,sakit kepala nak buat pantun berirama aneka jenis,nak samakn rima.

Kk..HAri nie cuti special kes.:).Esok PQS.last paper.Buat yang terbaik jugak untuk esok neh kawan2 semua.Selepas itu.Bolehla ema membuat kuih raya dan selamat menyambut ramadhan al-mubarak.


p/s:Sejuk la pagi nie kan kawan~Best~^_^


2 comments:

eclipsesweet said...

ema... guest what.. fizah dapat kad raya yg pertama tu taon ni.. hahaha.. syokknya.. walaupon kad raya dalam fb aje.. huhuhu.. :)

Ema said...

WAAAAHHH..
Bestnyr die.Orang tak dapat lagi.Sehabuk pon blom.HUK3..
NIE TAK SYOK RAYA NIE..

HE3

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...