16 August 2011

Long day :(


Assalamualaikum

Today is a very long and a Challenging Day.
Firstly.Tadi dah stat pekse Fizik.Semua ketiga-tiga paper lam 1 hari.
Pening pale ema nak baca untuk ketiga2 paper.
Nasib baik ema sempat baca mesej fakhriah lam kol 3 pagi :p.Dia bagi mesej kol 1 pagi.Pasal soklan spot fizik paper 2.

Paper 3 tadi.Ema jadi tak betul jawab pasal index refractive ngan incident.Dahla graf ema salah lukis.Nasib baik sempat ubah.Sempat jugak nampak.Tebeng tajuk yer tulis n against 1 / sin r..Ema buat terbalik.0 terus markah kalau tak perasan..

Paper2 ..Alhamdulillah......^_^
Happy sangat jawab.Tapi,lam happy.Ema debo benornya,debo suker + syok lebih sebab latihan esei yang ema baca - tajuk CRO ngan Bernoulli keluar 100% soklan tu. ..Haks2..tak sangka,target kuar soklan tu,keluar betul..Mangat ema ngan kawan baca,masuk jugak.Alhamdulillah.Dalam hepy,debo.Debar sebab takut tak ingat.Rugila..Ngafal tapi tak ingat.
Struktur pun alhamdulillah.
Kata orang,kene banyak buat latihan.
Bila banyak buat latihan ngan Cg Mat.Ingat lalu ^_^,terutama bab LDR.Terima kasih cikgu.Walaupun cuai sebab tertukar transverse ngan longitudinal.Khoyal nak tulis ayat longitudinal.he4.markah "bonus" plak soalan tu.

Paper 1.Di simplekan,yang form 4,ema BLUR.Tak BLUR semua nyer.Nampak sangat tak betul.Ada bab2 konsep + formula yang cg tak ajar.Tak ingat dah..T.T

harapan ema untuk fizik..ema nak A+ (gelak la kalu berani!!).Tapi.Dapat A pun sudah bersyukur.Yang pasti.Ema nak cemerlang ^_^ (walaupun "dipukul" ngan soklan add math 2 kelmarin)


*********

Maih,ema nak cerita perkara kedua yang buat ema letih + loya 
Balik sekolah,ema ngan mak nak hajat p buat buku bank.Sebab nak hantar borang untuk claim hadiah pengguna + phostotat buku bank.Ema punyer dah outdated.BSN punyer.
Ema pun pergila kat BSN batu 6 (A'ah fakhriah,depan rumah fakhy jer..hajat nak ketuk pintu umah.tapi,aish.tak sopanla.Busuk ema.tak mandi lagi)
kene beratur.mesin ambik nombor rosak.
Beratur punyer beratur.Sampai giliran ema.Dia mintak IC.
LORH!
hilang ic ema.Pah ne tak tau.Baru teringat,ic duk lam printer kat umah,kes phostotat malam tadi.Tertinggal punyer pasal.
Oleh kerana frust dan dah pukul 3.20 ptg.BSN off kol 4 petg.Kitorang balikla.
Mak suruh ambik ic ngan borang nak claim duit yang dah beku lam akaun lama (tertinggal jugak yang tu =.=)
Ulang balik mula ker BSN batu 6.Dalam van,ema tengah isikan borang yang die bagi.Silap ema.
Last2,ema jadi loya tak tertentu pasal.

Sampai kat BSN Batu 6..
HOREEYYY!!tak ada orang.Tadi penuh.sekarang 0!
kak kat kaunter tu tanye ema ..
"Nak  apa?"
"Nak bukak akaun.."
"Maaf dik.tak boleh buat urusan..elektrik tak ada.sistem off"

Dengan hampa seperti kaca terhempas ke batu.
Pulangla ema ngan mak ema =.=
Ema ingat mak nak pulang,tapi,mak pandu ke satu tempat yang ema tak tahu.Ema tak nak tanya.Tengah loya tahap teruk nak muntah.Rupanya,mak ajak p BSN batu rakit.
Alhamdulillah..lam resit nombor giliran tu tertulis.
no.179 pukul 15.59
1 minit g nak tutup bank.
Namun......................................

"Ada salinan surat beranak tak?..ni kene ada salinan surat beranak ni."

ema >> =.="""""""""""""""""

Ema dah tahap nak ...errr...ahhh/......Nak menjerit!!
huk3.Sedis bangat takleh buka akaun baru.Kene ada salinan surat beranaK sebab nak renew akaun yang lama kene ada surat beranak,akaun yang lepas ema gune surat beranak.Akaun lama tu..adala kat 8 tahun tak buka..


Itulah cerita ema..
Perjalanan yang jauh ke hulu ke hilir 1 jam sebab nak buka akaun baru.Akhirnya jadi begini.Nampaknya,ema tak bolehla claim hadiah hari pengguna tu sebab tarikh akhir hantar borang ialah pada hari khamis nie..Hangus jerla hadiah tu.Selamat jalan.Baru hajat nak (he3),nak "gune" sebagai duit raya ...

Frust,frust jugak.Manakan tak,hadiah kemenangan tak dapat diterima..Kenela ema say "bye-bye" to you..Don't worry.Duit raya ada plak nanti - Jahat doh ema nak mintak duit raya ngan orang -


p/s:Loya "sedikit" terubat apabila bermain Nintendo kakak punyer..Fuh..dapat jugak main.Kimia tak bace g ni.Esok ade kelas kol 8 pagi tu.Jangan lupe yer anak2



tak apalah.semuanya dah terjadi..

No comments:

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...