8 December 2013

IIUM kuantan Open Day 2013


Assalamualaikumm..

Salam sayang dari UIA kuantan.
Alhamdulillah, UIA sempat mengadakan IIUM Kuantan Open Day (IKOD) 2013. Pelbagai aktiviti dijalankan sepanjang minggu - explorace,konser amal, ceramah, karnival jualan, pesta coklat n pastry fair, blood donation, IIUM Got Talent...







Ini Mr.Stevia. Daun dia sangat manis. Mcam tebu..bahkan boleh menggantikan tebu sebab dia rendah kolestrol.

Errr..yang ni  pokok peneman nak tambah greenery environment dalam bilik (??)
.species Crasula prostulacea AKA adik beradik kaktus.



1st time makan ..yaki. First ebiyaki ever. Oishikatta~~ 


 Epic Fail guna chopstick. Tapi nak jugak dapat mood makan ebiyaki japanese style walaupun hampir menghancurkan tekstur.




Owatta!


 Chocolate fountain yum yum..Dissapointed sebab pastry kurang


Second day, Kaniyaki-desu!


Nampak macam Cameron Highland dah dekat mahallah UIA.This is before banjir melanda...




2 minggu lagi untuk habis lecturer week this semester. Kuiz, lab and lab, assignment..presentation..kuiz lagi.Hujan lebat dah kurang, tapi hujan tetap hujan walaupun renyai. Duduk atas bukit lagila menggigil nak mandi pagi. He3, mungkin ada orang tak mandi pagi *huk3*...Saya mandi!

Pesanan ikhlas dari Ema kepada kawan UIA tu, tengok-tengokla jalan yang nak lalu tu.Takut tersangkut dekat seberang, tak boleh jugak balik UIA T.T



2 November 2013

Season


Assalamualaikum


Exam Season and Holiday Season

Bila Sultan Pahang dah bagi cuti hari Isnin,next day pulak cuti awal muharam. Maka..inilah chancenya untuk pelajar UIA beli tiket balik last minit!!
Tapi..Ema tak beli.Why? Sebab tak tahu hari selasa tu cuti :P.And cuti bola pun last minit.Takkan nak balik beli tiket last minit T.T.Faktor lain lupa cuti = Exam fever.

Khamis baru ni dah stat exam Microbiology. Dr.Phang dah kata cik salma oii, semua soalan objektif and berlaku kekonfiusan nak pilih jawapan sebab nampak dimata semua betul.Tapi dalam betul tu ada lagi yang lebih betul dari betul. Buku Teks yang pinjam library tu baca, banyak yang masuk tak tunjuk dalam slide...Tapi, Salma dah jawab pun~ khatam jawab mid sem~. untuk final syllabus, Dr.Phang dah tak ajar dah >.<, tukar lecturer lain...

itu baru satu. 4 subjek lagi. Itupun terabur jadual examnyer. Next week 2 paper. 3 minggu lagi paper lain pulak. Betapa susahnya nak plan balik rumah. Alang-alang dah duduk dekat Terengganu,plan nak balik setiap bulan,tapi kita hanya mampu merancang. Allah menentukan. Next month, kelas koko hujung minggu balik.Maknanya,dia suruh kita duduk kat Kuantan jer. Yang konfem, balik lepas habis final examla jawabnnya.

p/s:Nasib baik 5 subjek jer sem nie.Yang 10 subjek tu, Ema ucapkan GAMBATTE!.

"Popular" Season

Cakap pasal merancang nie. Budak-budak U memang kena banyak berdikari. Terutama dari segi perbelanjaan kan? Lagilah kalau tak dapat biasiswa! memang superb jimat cermat and ikat perut. 
Tadi planning nak pergi cari makanan dekat Berjaya Megamall, sambil shopping buku kat Kedai Popular. Tak perasan pulak ada promosi pameran buku Popular  sampai 70% kat sana.Bertuahnyer>.<. Duduk kat UIA, event kat Kuantan pun kita tak tahu. Ema sign up for 3 year membership  popular,dapatla jugak baucer RM20 and set kutleri percuma (Hik3 >--<)...
Alkisah,pengajaran yang ema dapat daripada cerita yang tak nak dipanjangkan ini untuk dijadikan pengajaran ialah;

BACA SYARAT-SYARAT TU BAIK-BAIK!

pertama Cik Salma, dia kata suruh guna dekat pameran buku POPULAR sahaja!..Kang dah terlajak beli dekat kedai Buku Popular.

okk..jadi Ema pergi beli lagi dekat pameran buku tu..Tapi,

yang kedua Cik Salma, dia kata kena beli RM50 ke atas baru boleh guna baucer tu..No less-less la..

-------

Penamat cerita, marilah kita bermurah hati sikit. Promote siapa nak ambil baucer tu (KIH3).Akhirnya jatuh ke tangan kak shy~



Moral: Be a wise Buyer. Bijak berbelanja. And, belilah borong, kenapa bayar lebih (??)


p/s: Ema = Salma = Ma = mama = Sal = sally........ but not Salmah and Sarimah


25 October 2013

Hilanglah status single




Assalamualaikum
2 minggu yang lepas......Di Dungun...





Sorang lagi tak cukup



Perlukan gambar yang cantik.Tapi En.photographer tak bagi lagi gambar.Tak apalah,nie baru sorang,ada 7 lagi berderet on waiting list >.<

KIHKIHKIHKIHKIHKIH...

23 September 2013

Indera Makhota

Assalamualaikum




"Ni universiti la adik,bukan duduk CFS lagi.Nak keluar masuk bila-bila pun tak kisah asalkan balik pukul 12 malam"


Salam sayang buat Ema kepada blog....dan pembaca yang dikurniakan kesihatan yang sebaik-baiknya.Hilang sekejap-sekejap kerana tak ada langsung line  P1 kat kuantan nie.Line tak ada,nak dengar radio pun tak ada.Tapi Alhamdulillah,Wifi ada walaupun tenggelam timbul.Kelmarin pun sisters mahallah  nak hantar surat ke Principal sebab wifi weak.Awal-awal pun dah komplain Wifi.Kereta/motosikal tu tengok-tengoklah yer takut-takut ada kertas melekat.Kertas saman.Tadi polis U dah giat meronda cari kerja =__=.RM25.

Course Bioteknologi.Ada ker orang panggil budak biotek budak  malas dalam UIA.No no no.Cannot blame them.Contact hour berapa jer..15 jam satu minggu.Jangan salahkan kami.He3.Tapi sedihnya hujung minggu ada kelas Koko 6 jam.T.T.Susah nak draft plan balik rumah.(Duduk dekat jadi rasa nak balik sokmo hujung minggu)

This sem budak new intake  biotek ambik Organic Chemistry I,Microbiology,Islamic Worldview,Computer in Science and kelas koko - Principles & Practices of Management.Next year kelas Parenting pulak(kih3).Tak adalah lagi subjek Bioteknologi.Awal lagi tu.oh,study circle II.HE3,budak CFSIIUM sekalian,yer,Study Circle ada sambungan lagi kat sini >__<.





Tapak UIA Kuantan besarlah  dari CFSIIUM,tapi rasanya takla sebesar UM or UPM(yang lagi besaaar).Tapi we are still in developement,banyak lagi tanah yang tak diusahakan.Ada lagi pelajar yang duduk luar kampus,senior and junior.Tapi jangan risau,Mahallah baru akan siap oktober next year Insha-Allah.Lagi best sebab duduk depan Kuliyyah Science,senangla Ema ke kelas (thumbs up)






Last week Usrah dekat Teluk Cempedak.Nak dijadikan kebetulan,tersempak dengan kawan sekolah rendah 8 tahun dulu kala  Cik Nurul Fitri dekat TC.Bak kata omputih,"What a small world".This week nak buat usrah atas bukit pulak dekat TC.Adventurous betulla akak2 senior nie.Ema takut tak boleh catch up dengan diorang dengan stamina yang lemah ini T_T.



First impression is important.Pernah terfikir apa first impression orang terhadap kita?Kadang-kadang first impression diorang bukannya betul.Mungkin kita "penipu"...


p/s:Masihkah diriku ini rajin nak tulis informasi pasal UIA kuantan??Rajin jika ada habuannya...

2 September 2013

Timeline August - NOW



Assalamualaikum 

1 bulan setengah tak mencoret.Entah kenapa malas nak mencoret.Hari ni specifically right now ada semangat nak coret.Nak recall what just happen in august until now.Untuk dijadikan catatan diari di masa hadapan~


Raya

Puasa and then Raya!
Raya  raya raya dan raya.

Birthday

Yes yes yes.Ema punya birthday.And then adik syahir punyer birthday.Selang 3 hari selepas hari jadi Ema.Sayangnya kitorang underway balik dari Johor jadi tak sambut mana.Tapi Ema buat kek moist untuk adik makan.And last week ayah punya birthday 29 august yang ke 55.




Perkhawinan

Sepupu sebelah ayah berkahwin dengan orang Johor.Jauh jenok larinya.Pesan mak - lain kali jangan cari orang jauh.Adik balas pula - "Doh mama.." aka "mama pun sama".My mom orang perlis khawin dengan orang ganu.

Lepas tu we r currently  in preparation untuk wedding abang sulung Ema oktober ni.Ema,mak dan kakak sibuk siapkan goodies.Untuk VIP kitorang semua buat sendiri,dari beg hingga ke isinya.Yang lain beli yang siap.Sayangnya balang Ema tak siap decorate sebab balang tak cukup.Tak apa,biar kakak ema siapkan.kih3.


nampak tak siap tuuue

Undergraduate

Alamak.Cuti dah tamat.3 bulan dah habis.So soon.Malam nanti Ema nak pergi kuantan untuk register dekat uia kuantan.Al-maklum dekat,jadi bertolak la malam.Sayangnya rasa sedih sebab tak expect akan jumpa mek kema,syam n azwa kat bilik.Anak-anakku!.Kih3.
Siapa roomate baru ema harap diorang macam roomates dulu.senang kacip.


banyak ker?ada satu lagi beg kuning belakang~


p/s:Tolongla ada orang ganu sorang selain ema.sorang pun tak apa T.T



26 July 2013

19 July 2013

Dia reject Ema!



Assalamualaikum


Maka dengan ini,hari ini adalah tarikh keramat untuk tahu masuk course apa degree nanti..Entah kenapa ema lupa kelmarin,pagi tadi baru ingat hari ini D-day.Ni semua sebab kakak Ema.Bukan apa,sebab dia takut clash dia punya registration day untuk degree kat UiTM Melaka dengan ema punya date..Dari 2 hari lepas asyik menanya jer kerja dia

Dah try guna link yang SMS UIA bagi.Tapi yang tulisnya benda..

DIA REJECT EMA???

Series,ema ingatkan benda nie rosakkan,atau data Ema tak masuk lagi atau tak boleh start lagi check.Al maklum,UIA nie kalau nak check apa-apa dia suka buat petang-petang.Kalau ikutkannya pukul 3 petang..Aqilah dah bagi mesej kata dah boleh tengok.Tapi setelah 2 jam menunggu.HASILNYA TETAP SAMA.Nak komplain dekat Qilah,kredit dah RM0.00.

Series dia Reject EMA???ema dah boleh bayang cuti nie dipanjangkan satu semester(KIH3)

Lepas guna link lain yang UIA bagi waktu briefing.....
ALHAMDULILLAH.Akhirnya...




Insya-Allah,Ema kan continuein in Bachelor Of BIOTEK 3 september dekat UIA kuantan..Kawan-kawan lain yang dah buat keputusan nak masuk degree mana,ema ucapkan tahniah dan selamat maju jugak....Dah nak pegang title budak degree dah pun dan one more leap untuk capai cita-cita...
oh lupa,Esok MUET Test .Wish me luck


p/s:Nak try apply for JPA scholarships...




15 July 2013

J.K Rowling sebagai penulis rookie


Assalamualaikum


Firstly,i don't know why,but i found this story is interesting. Cerita 2 hari lepas, the identity of a rookie author which is a retired military policeman - Robert Galbraith. Shocking it is. "This man" who "debut" with a mystery novel entitled "The Cuckoo's calling" hit as a bestsellers lists.Which why the local newspaper find it  rather suspicious on  how a rookie author could achieve this indefinite achievement at a first shot. Investigation is acted out and the real author turn out to be none other than my own favourite writer - J.K Rowling

Charming as she is to write a book using different name.A man's name.This is not the first time she done it,J.K Rowling's name itself is like an invisible cloak.A guy or a women?That is the idea of "J.K". Ms. Joanne feels a man name vibe is suit for the Harry Potter creator. Now he..ops,SHE done it again, but more anonymously.




"The Cuckoo's calling" is doing far better than expected with critical acclaimed compared to "Casual Vacancy" with mixed reviews - Adult theme,jangan tanya ema cerita pasal apa.Now with J.K Rowling cover blown,the sales is booming and said to be the a tough competitor for this summer best-seller . So,Ms.Jo is making money, the reader is urging to purchase it  on Amazon and who is possibly living in regret? Publishers who turned down the manuscripts. Pity them. How they expressed their disappointment and embarrassment? Taking all the way to Twitter.Boldly confessed.

"Mea culpa, mea culpa. Me for @thebookseller on how I missed The Cuckoo's Calling," tweeted fiction reviewer Cathy Rentzenbrink from trade magazine The Bookseller who only read the first chapter of the book before abandoning it

Kate Mills, fiction editor at London-based Orion publishing, went onto Twitter to admit "So I can now say that I turned down J.K. Rowling. I did read and say no to Cuckoo's Calling. Anyone else going to confess?" Mills tweeted.

The sales increase from 1,500 copies sold to 5,000 and expected to be higher now.Although is still far ahead from Harry Potter sales - +100 million copies....Robert Galbraith - nice pseudonym? I prefered J.K Rowling.

But it is still interesting.The element of surprise from Ms.Jo,the world renowned author probably not epic,but really a hit to face for others.With no expectations and publicities.It reminds me of "Read it and Weep" and anonymous writer for school newspapers(You know,the one who gave "wise" advices to others) or maybe the The Girl With the Green Scarf.Write something,trashy or a hit,like it or scrap it..no one will hunt you for your horrible writing as long as you use different name..err.Maybe not.Goodluck in finding a publisher with that.

J.K Rowling response?
“I had hoped to keep this secret a little longer," said Rowling in the newspaper's expose, "because being Robert Galbraith has been such a liberating experience. It has been wonderful to publish without hype or expectation, and pure pleasure to get feedback under a different name.”







p/s:Kenapa ema tulis in english?MUET hujung minggu nie ^_^

11 July 2013

Giveaway 10K Followers Mialiana.com


Giveaway 10K Followers Mialiana.com bermula pada hari ini, 7 Julai 2013, iaitu tepat jam 5.45 petang sehingga 11.59 malam 21 Julai 2013. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Terbuka kepada semua blogger yang bermastautin di Malaysia sahaja
  2. Follow blog Mialiana.com, Add  Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  3. Wajib Follow blog, Like Fanpage dan Add Google+ semua sponsor (rujuk senarai sponsor)
  4. Buat entri bertajuk Giveaway 10K Followers Mialiana.com
  5. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  6. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senarai sponsor :
❤ Kerinchi MyKeledek | Fanpage
❤ Alycia | Fanpage
❤ Aida Hanafiah
❤ Amir Rofie | Google+
❤ Chekgu Skolah | Fanpage
❤ Anastasyea | Google+
❤ Sha Dhira | Fanpage
❤ Rafina Mimi | Fanpage
❤ Paly | Fanpage
❤ Dayang Deno | Fanpage
❤ Cikgu Kaca Mata | Fanpage
❤ Ieta | Fanpage
❤ Deq'Nyss | Google+
❤ Keyme Keymo | Google+
❤ Nur Dzafirah | Fanpage

Senarai hadiah yang ditaja bernilai RM 1,474 :
❤ 1 x Jus Delima Pompure bernilai RM 150
❤ 1 x Glutaking bernilai RM 150
❤ 1 x Tropica Bioherb Shampoo Herba bernilai RM 35
❤ 1 x Kain pasang Satin Cotton Vietnam bernilai RM 65
❤ 1 x BB Plus Collagen bernilai RM 180
❤ 3 x tudung DeZahra bernilai RM 75 serta Brooch bernilai RM 6
❤ 1 x Teddy Bear bernilai RM 100
❤ 2 x Bantal Love mialiana.com bernilai RM 35
❤ 1 x Wang Tunai RM 50
❤ 1 x Novel Cintaku Luruh di Oxford bernilai RM 34
❤ 1 x Novel Dia Yang Aku Pilih bernilai RM 22
❤ 1 x Farcheese Powder bernilai RM 25
❤ 3 x Doodle bernilai RM 10
❤ 2 x Multifunctional Buff (Seamless Magic Scarf) bernilai RM 15
❤ 9 x Topup bernilai RM 10
❤ 4 x hadiah misteri bernilai RM50.00

 jom support Mia Liana ya... join Giveaway ini dengan klik banner di atas...




2 July 2013

Pengalaman Speaking Muet 2013


Assalamualaikum


Setelah melihat pelajar lepasan Muet yang baik hati kerana sudi kongsi cerita diorang mengenai MUET speaking masing-masing.Maka,..(kih3,skema sungguh ayat).
Ema pun nak  share jugakla,boleh jugak bantu yang lain dari segi Emosi dan Mentaliti =)


Ema daftar sebagai calon persendirian.Jadi,ema nak beritahu  bahawa;
  • Ema tak ambil kelas Muet mahupun pergi seminar
  • Ema dikelilingi oleh calon persendirian jugak
  • Conclusionnya,inilah catatan muet speaking dari segi private Candidates perspective.

Walhal kisahnya bermula apabila ema punya Muet speaking start pukul 11.00 bertarikh 2/7/2013.Session ke-2.Alhamdulillah,ema mengalami simptom biasa seperti terbangun tengah malam,rasa berdebar dan lain-lain.

What to Expect in quarantine room;

  1. Quarantine start pukul 11.00.According to the  time given.After half hour,baru boleh start.
  2. Malay people have this uncomfortable feeling with chinese and indian students because they expect them to be better.Short meaning - "U make me feel soo small".Tapi all malays and the examiners are women~And very nice~.p/s:Don't be afraid.
  3.  While in Quarantine room,your handphone will be sealed inside a box according to your group.
  4. Buat pilihan siapa yang nak start discussion and siapa yang nak buat conclusion dalam task B.Don't wait until inside the exam venue to determine.
  5. Sama ada anda menjadi peramah atau jadi loner dalam bilik kuarantin.Untuk rasa selesa,try to know your partners. 
  6. Waiting for 2 hour isn't long.Ema dapat last group and jugak my name is the last.In addition,there is only 3 person in a group.Terima kasihla kepada student with index ****/3570 sebab kerana andalah ema tak jadi candidate D .
  7.  When the invigilator give you the chance to go to the toilet.JUST GO.
  8. Dapat tahu jadi candidate A,B,C or D kat sini. 

Go Go Go!!

What to expect Expect inside the Exam venue ;


  1. You can bring in your stuff and put them at the provided area for safety reason.
  2. Sit according to your place..Start to read question as soon as you sit down.
  3. Make mental note while they are asking you to read the question.IF POSSIBLE.kih3
  4. The Examiners will ask each candidates if they have problems.Starting with A until D.
  5.  Nak tahu masa 2 minit untuk buat notes sangat singkat.I see the other two candidates  jot down their main points and that's it.Try to read other blogs,ask other,read books on how to write simple notes in 2 minutes.
  6. Tapi buat simple notes pun macam jeling-jeling jer.Sebab kepala dah kaku nak tengok nota,akhir sekali,cakap ikut sedap mulut jer.But,that is better.First,you still have the ability to speak.Second,you can speak comfortably tanpa tengok notes.Try to make eye contact.Ema nasib baik sebab depan Ema tu seorang kakak.Kepala dah kaku nak pusing 90 darjah tengok examiners.T.T.Frankly,ema boleh dengar suara ema bunyi gemuruh.
  7. Ema rasa untuk task A ema cakap lebih 2 minit.Try to be confident.Bila diorang angguk > they give response > full eye contact > Confident embraces you.Fullstop.
  8. Ema ada 3 orang.Disadvantages,korang tak akan ada banyak nak cakap dan bangkang.Walaupun masa sikit,bila suatu ketika akan ada saat dimana anda bercakap dan habis,semuanya senyap.Silence moments.
  9. Crack some jokes.Muka dah berkerut-kerut.Have courage to say something silly(but make sense).Barulah yang lain pun gembira bersama~Kah3.Apalah ema nie,but don't make absurd remarks.
  10. Masa berlalu dengan sangat cepat dan rasa tak percaya - " berjam-jam prepare akhirnya dah habis jugak!!".Dan masa inilah students start to give themselves reward.Etc.tengok wayang,bowling,karaoke dan shopping.Kat Terengganu ni melepak kat rumah jer. 
  11. Someone like me make a silly mistake - i take the question paper with me.He3.The examiner make a polite reminder. " Please Don't take the question with you..".Then,you come to your sense - "She's talking to me"
  12. Task B is much better than Task A sebab korang just rileks dan cakap biasa - like discussion.Tapi part intro dan conclusion jangan lupa pilih siapa.If you partners looks "unwillingly" or "i have no idea" on how to handle the situation,try to help them by guiding them, not overtake them.Help them so the examiners can help you who help them.Get it?Simple.
  13. Mungkin ada sedikit kekeliruan nak pilih choice yang terbaik.Atau anda rasa choice A pun bagus jugak atau anda rasa yang itu tak kena.Nasihat Ema.Let it all OUT.Jangan simpan dalam kepala sebab semua tu yang akan anda hidangkan kepada examiners.Mereka tak kisah pilihan anda as long as you give them something to judge.Be generous ^_^. 
  14. All of this happen soo fast that I could not believe how much efforts i put in,and it just pass like the wind. 

Oh.Here is my question date 2/7/2013

What is the most(tak ada nie) important donation? 
  1. organ donation
  2. Cash donation
  3. free food to poor
  4. Equipment for disabled



p/s:Ema is not making a motivational post,but sharing with you guys my opinions and thoughts how We - the private candidates, try to undergo this whole process without a formal lesson..But,when i read these again..I change my mind.I need to gain weight.


27 June 2013

masterpiece Nully....



Assalamualaikum




See this picture above?Can you spot the craziness of this drawing..This masterpiece is drawn using 10 lovely hands made in 5 al-ikhlas in 2011.Kenapa?Semuanya gara-gara "Nully  Secondus".

Ema blogwalking kat blog sendiri (KIH3),tersempak dengan ini.Nully secondus,apakah maksudnya ema tak ingat ingat.Bahasa apa pun ema tak ingat.Idea siapa pun ema tak ingat.Tapi yang ema ingat,itu nama kumpulan ema sewaktu camping form 5 dulu kaler.

betapa bosannya ema sementara menunggu hari selasa tiba untuk speaking.Sudah cuak menunggu.rasa nak habiskan terus,tak kisah apa yang bakal menyusul.Practice pun sorang-sorang.Rasa macam tak betul(cakap sorang2 lepas tu suka sorang2),mengarut jadinya.Bila mengarut dan tunggang-langgang,maka lebihla 2 minit.Tak apa,ada strategi.Doa-doalah strategi tu berhasil T.T


24 June 2013

The problem is speaking



Assalamualaikum

almost 8 days left before speaking test MUET.sebenarnya lucky jugak ema ni sebab antara yang awal untuk speaking test muet.2nd day kalau tak silap.Hehe.tak payahlah cuak tunggu lama-lama.20 hb julai ni nak habiskan semuanya.
Tapi,oleh sebab ema mendaftar as a private candidate..ema mana pergi kelas muet apa lagi pergi seminar MUET.First tengok buku MUET,
"OH,THIS IS IT.."
Buku MUET abang ema punya yang sampai 2002.Cuba bayangkan,dah masuk 11 tahun buku tu.Jadi,kenalah ema terjah internet untuk latest update.Nak beli buku baru?Lepas tu nak bagikan adik ema?10 tahun selepas tu baru adik ema boleh baca.

Oleh sebab itu,kenalah belajar sendiri.kerja-kerja ema sewaktu membuka internet ;

  1. Baca experience orang yang dah ambik MUET.ada yang salah tarikh,sakit perut,datang lambat.Suka dan duka.
  2.  Cari soalan sebanyak yang mungkin........diorang repeat ke soalan?tolongla jangan berkaitan fakta.
  3. practice keluar idea dalam 2 minutes.(kenapalah singkat)
  4. Tengok Drama on9.KIH3. 

soalan speaking yang sempat di copy.betapa tak produktifnya untuk salin jer


Main problem ;
2 minit sahaja.idea tak selalunya bermurah hati nak menyerah diri.Campur dengan mungkin perasaan gugup dan sbg..apa terjadi kalau dah tak idea?Reka idea yang tak munasabah?Lagipun english ema dah tak fluent.nak buat ayat jadi karut lagi mengarut.Mungkin depan orang okk kot.insya-allah.Oleh sebab tu,setiap kali ema bangun tidur...ema akan beritahu idea kepada soalan TASK A yang ema ingat..isk3.


p/s:Kawan-kawanku yang mengaku kawan,bagilah tips2 dan kata semangat...

22 June 2013

Liars



They are the ones who give you hopes.But in the end,they are the ones who crushed it....They are liars.Liars.





Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...