2 November 2013

Season


Assalamualaikum


Exam Season and Holiday Season

Bila Sultan Pahang dah bagi cuti hari Isnin,next day pulak cuti awal muharam. Maka..inilah chancenya untuk pelajar UIA beli tiket balik last minit!!
Tapi..Ema tak beli.Why? Sebab tak tahu hari selasa tu cuti :P.And cuti bola pun last minit.Takkan nak balik beli tiket last minit T.T.Faktor lain lupa cuti = Exam fever.

Khamis baru ni dah stat exam Microbiology. Dr.Phang dah kata cik salma oii, semua soalan objektif and berlaku kekonfiusan nak pilih jawapan sebab nampak dimata semua betul.Tapi dalam betul tu ada lagi yang lebih betul dari betul. Buku Teks yang pinjam library tu baca, banyak yang masuk tak tunjuk dalam slide...Tapi, Salma dah jawab pun~ khatam jawab mid sem~. untuk final syllabus, Dr.Phang dah tak ajar dah >.<, tukar lecturer lain...

itu baru satu. 4 subjek lagi. Itupun terabur jadual examnyer. Next week 2 paper. 3 minggu lagi paper lain pulak. Betapa susahnya nak plan balik rumah. Alang-alang dah duduk dekat Terengganu,plan nak balik setiap bulan,tapi kita hanya mampu merancang. Allah menentukan. Next month, kelas koko hujung minggu balik.Maknanya,dia suruh kita duduk kat Kuantan jer. Yang konfem, balik lepas habis final examla jawabnnya.

p/s:Nasib baik 5 subjek jer sem nie.Yang 10 subjek tu, Ema ucapkan GAMBATTE!.

"Popular" Season

Cakap pasal merancang nie. Budak-budak U memang kena banyak berdikari. Terutama dari segi perbelanjaan kan? Lagilah kalau tak dapat biasiswa! memang superb jimat cermat and ikat perut. 
Tadi planning nak pergi cari makanan dekat Berjaya Megamall, sambil shopping buku kat Kedai Popular. Tak perasan pulak ada promosi pameran buku Popular  sampai 70% kat sana.Bertuahnyer>.<. Duduk kat UIA, event kat Kuantan pun kita tak tahu. Ema sign up for 3 year membership  popular,dapatla jugak baucer RM20 and set kutleri percuma (Hik3 >--<)...
Alkisah,pengajaran yang ema dapat daripada cerita yang tak nak dipanjangkan ini untuk dijadikan pengajaran ialah;

BACA SYARAT-SYARAT TU BAIK-BAIK!

pertama Cik Salma, dia kata suruh guna dekat pameran buku POPULAR sahaja!..Kang dah terlajak beli dekat kedai Buku Popular.

okk..jadi Ema pergi beli lagi dekat pameran buku tu..Tapi,

yang kedua Cik Salma, dia kata kena beli RM50 ke atas baru boleh guna baucer tu..No less-less la..

-------

Penamat cerita, marilah kita bermurah hati sikit. Promote siapa nak ambil baucer tu (KIH3).Akhirnya jatuh ke tangan kak shy~



Moral: Be a wise Buyer. Bijak berbelanja. And, belilah borong, kenapa bayar lebih (??)


p/s: Ema = Salma = Ma = mama = Sal = sally........ but not Salmah and Sarimah


5 comments:

✿✿PuTri BlOggER✿✿ said...

assalamuiakum wow cntknyerrrrr blog die..lagu pun best, nk folow nie, siap komen g..mai2 lah singgah blog sy pulak, jgn luper folow ya....salam ukhwah

QasehCinta EkmalYana said...

jemput join GA http://qasehcinta88.blogspot.com/2013/11/the-button-giveaway-2013.html

Fariha Abdullah said...

Assalamualaikum .selamat pagi…hari jumaat yang penuh barakah…
Jemput baca post saya yeaahhh…

1. http://farihaabdul.blogspot.com/2013/10/biovelocity-sleep-mate-selimut-cahaya.html
2. http://farihaabdul.blogspot.com/2013/07/testimonibiovelocity-sleep-mate.html
3. http://farihaabdul.blogspot.com/2013/07/suntik-untuk-cantik.html
4. http://farihaabdul.blogspot.com/2013/06/top-leaders-circle.html
5. http://farihaabdul.blogspot.com/2013/11/kutu-biovelocity-sleep-mate.html

btw,jom join segmen salam kenal dari saya di sini yaaa

http://farihaabdul.blogspot.com/2013/11/segmen-salam-perkenalan.html


semoga Allah dapat membalas jasa2 anda semua….terima kasihh :)

NJihe.am said...

Salam singgah, semoga berjaya ema. lama dah tak jenguk blog ni...

Ema said...

He3. Salah saya jugak sebab lama tak update blog nie.

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...