13 October 2016

IIUM Kuantan Open (IKOD) 2016


Assalamualaikum


Siapa yang datang UIA Kuantan waktu kitorang buat open day angkat tangan!! he3. Siapa tak datang rugi. Tahun ni memang havoc dari tahun lepas. Banyak acara diadakan. Antaranya ialah.....Tengok jerla promotional poster 




Dengar kata sponsor grand tahun ni. Rezeki.


Last year keluar dengan kak shy sebab geng Pembina sibuk. Tahun ni alhamdulillah dapat meluangkan masa beramai-ramai melawat IKOD. There's happy moment and bad moment.

Happy moment.

I used to be like that porcupine


sentuhan magis ...ribbit



My Cat from Hell













Remind me of my mother flower garden



Try try semua aktiviti. Dapat pokok bendi kalau betul. Kak Shy, how is Obi?





Lunch sambil baca gempak starz. Dapat free sebab dapat jawab kuiz




Ema tak pernah masuk rumah rumah hantu. Tapi, tahun ni nak try masuk rumah hantu versi UIA yang dinamakan  '5 Alam'. Kenapa 5 alam? Alam barzakh, alam roh etc.


Nak masuk pagi, tapi dia kata ramai. So, masuk malam. Tapi yang available hanyalah  kak liza and kak shy sahaja. Malam pun ramai =_=' sampai 2 jam beratur. 


Let's GO!


makan ais krim goyang lepas masuk 5 Alam.


Review 5 Alam
Visual hantu, nenek kebayan, dead body dalam gelap  etc. 4 1/2 star . Technical prop pun thumbs up. Lighting bagi Ema masalah sikit sebab gelap sangat lepas tu asyik berkelip-kelip. Ema tak boleh nak jalan betul, hantu-pakai-telekung-solat yang lead pulak jalan laju. Ema ketinggalan sorang-sorang kat belakang. Applause to sister hantu yang scream high pitch 3 octave. Kata 5 Alam, tapi rasa macam redah jer masuk semua alam.. Apapun, kena try 5 alam bagi siapa yang berkesempatan next year.

Ema nak minta maaf sebab terlanggar, tersepak meja, hantu, kerusi semua dan asyik gelak jer dalam 5 Alam. Exit bilik terus tergelak dengan kak liza, terhibur hati masuk malam tu.



Bad moment

Food poisoning. Sekian, BEWARE


1 comment:

Lyana Zainal said...

Alhamdulillah Obi sihat :)
da tumbuh satu lagi daun baruu weeeeeeeee

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...