27 December 2012

Kena inject ke belum? (Si Genius)


Assalamualaikum


Bila dah kena inject,dah terasa wide awake.Tak la rasa lembik setiap hari.Lengan dah pun rasa kebas.Mungkin kena inject setiap hari baru rasa "fresh"..

Korang dah kena inject  HPV free belum?Kalau  lelaki yang kata dah,sah korang tipu.Jangan tipu!Kaum hawa sahaja yang dikenakan injection untuk prevent cervical cancer MAINLY for future mothers.Free injection for 18 years old female~.So Cik Aqilah,INJECT jerla :D



Last week..
Alhamdulillah.We had finished our last class with madam Sadrina for Religion In Malaysia.So Far,RIM looks easy when we heard it,hard when we look at the different terms use in different religion but much  harder to understand the concept of each religion.Trying to understanding is a quite difficult task,but after we understand Insya-Allah,we can achieve great satisfaction because we can easily answer Paper RIM next week.He3.

Physics (Si Genius)

WOW.Tak percaya Ema dapat markah kuiz paling low dalam kelas.Walaupun madam dah bantu kitorang sewaktu jawab kuiz.Tapi simptom cuai Ema terkeluar .Ema mimpi last night dapat 19/20, rupanya teruk lagi.Tak apa,esok last kuiz.Better make up for the mistake i done.
Classmate Ema namanya Hasnin.She's the GENIUS in our physic class.Last mid term she score 80/80!Kuiz pun paling rendah 19/20.I envy her but at the same time,I take her as a close role model.She's a hardworking person.Roomate dia pun share,dia selalu tidur lewat tapi  bangun awal.Sebelum tidur,dia tengok Hasnin still studying,after wake up.Hasnin masih lagi study.Berapa jam agaknya dia tidur sehari eh?
Dia selalu duduk kat depan sekali,betul-betul depan meja madam.Dan kerap bertanya sewaktu kelas fizik.Paling Ema rasa rendah dirinya,dia pelajar 1 tahun dan course biosc macam Ema.Dan dia score sangat cemerlang(orang kata 4 flat) for last sem...terasa kecik pulak ema.
But Hasnin is a genius for study hard.Study smart?Maybe.Belum lagi discover how she study smart.Mungkin ema tak akan nampak.Tadi pun dalam kelas,Ema dan Aqilah dapat jawapan sama(salah punya).Tapi Hasnin terangkan kenapa jawapan kitorang salah.Betapa kitorang kagumnya dengan Hasnin~

Ema rasa ema banyak sangat puji Hasnin.Betul ker?
Nie baru CFSIIUM,mungkin dekat Universiti lain,lagi berlambak orang macam Hasnin kan kan kan kan ^_^ *wink2*



1 comment:

cik fixie said...

waalaikumussalam sis...suntik hpv ? alhamdullilah dah
ermmm kak,dah follow blog akak

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...