4 December 2010

Graduation


Hai Bloggerz semua
Hari ni Ema membawa bloggerz menghayati satu pentas kehidupan yang sungguh bermakna

GRADUATION
ataupun

KONVOKESYEN!

Good News : I'm going for graduation ceremony
Bad news : It's no me who's going to gradute
Good news : It's make me feel happy that next year is going to be my Senior Year in High School

Khamis 2 Disember

Ema dan famili bertolak dari Gong Badak ke Dungun,tempat penginapan kami.Mayang Sari .
Kami bertuah sebab dapat bilik yang di panggil 'Pool Villa'
Ia memang tempat yang privacy.Errr...tak privasi langsung sebab villa tu ada 2 bilik yang berlainan pakej.Famili ambil 1 bilik jer.
Memang villa tu ala-ala rumah yang kena masuk melalui pintu macam pintu taman sebelum masuk bilik.Yang bestnya,setiap villa ada Pool sendiri
Tak bestnya,tak ada privasi jugak,sebab bilik sebelah orang lain book in..

Bad news : 1 villa 2 bilik 1 pool dalam satu kawasan privacy
Good news : orang book in bilik sebelah check out awal..and another good
news,oleh sebab famili Ema ni macam kereta api,kitorang ambik bilik sebelah tu.

Dah habis komplain pasal bilik yang tak berprivacy.Back to graduation ceremony

Yang ni yang tak bestnyer.Ingatkan boleh ikut famili pergi tangok graduasi kakak,rupanya parents je yang pergi.Bad news lagi..Pagi ceremony tu pulak la tiba-tiba jer sakit perut datang.Dah tak tahan sangat,jadi kerja Ema pagi ceremony tu...TIDUR dalam bilik~

Sambil separuh sedar,kakak sorang lagi menjerit
'AYAH DAH NAK BALIK BILIK'

bila dengar jer,terus meloncat dari atas katil terus pergi mandi..He3
Kena siap simpan barang sebab kitorang kena balik sebelum solat jummat.Alhamdulillah,sempat juga kami balik sebelum solat jumaat.

Sungguh sedih,sebab hajat Ema memang nak merasai perasaan Bergraduasi ni..





tu pemandangan dari bilik asal Famili book.Sebelah kanan depan kolam tu bilik lain..


Sejuk.... blogger-emoticon.blogspot.com Masuk kolam pun terketar2
Itu tandas..Yerp..Tandas..


BILIK MANDI
sebelah kanan tu..tiada dinding..kejut..plus,shhhhhh..pintu tandas tak boleh kunci langsung.Dia tak pakai kunci,tapi pakai slok kayu..kayu tu tak boleh tutup pintu.tak muat











******************************************


blogger-emoticon.blogspot.com
Tak sabar menanti memakai topi graduasi tu di masa hadapan.Boleh pakai topi jer,kalau pakai baju kakak pekik nanti


p/s: melihat kakak mendapat sijil Diploma dan sedang menyambung pelajran peringkat ijazah membuatkan ema terfikir cita-cita Ema..

No comments:

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...