23 April 2016

Plant Science Open Day 2016 IIUM Kuantan



Assalamualaikum


Bachelor of Science (Hons) Plant Science. Program baru IIUM under Kuliyyah Science, baru masuk 2nd batch last year. For the first time, uia buat plant science open day

Tengok promotion macam seronok jer program-program dia. Dahla first time buat open day, bunyi macam gempak + best. Oleh sebab tak pernah lagi menceroboh masuk greenhouse budak plant, terasa jugak nak tengok hasil tanaman diorang. Dengar kata boleh kutip sayur-sayuran dengan herba :D





Ema nak spam post dengan gambar 



Welcome to Glasshouse and Nursery complex!



                                   





Daun rosemary banyak guna dalam masakan. Masakan melayu tak tahu, masakan barat banyak jer yang pakai masuk dalam kuali..aroma mengharumkan..



Green



Stevia. manis melebihkan manis tebu




So. Many. Beautiful. Cabbages. Lining. Up




Dimanakah Ali?


Kenapa bendi tumbuh naik ke atas?


Kenapa bendi ni merah?





Shadow behind the maize

1 bulan lagi bolehla tuai hasil tanaman


Keluarga monyet memusnahkan hasil tanaman



Google translate " Naga buana" :  Dragon Continent


Labu air ni macam kena serang  dengan virus

Arnab masuk jail
Kesalahan : Dangerous kerana terlalu comel




Bangun Bangun

Belalai Gajah....


Tujuh Bilah  sebab ada tujuh duri tajam dan Hempedu Bumi


Still curious asal usul herba malaysia dinamakan


Teringat pokok kaduk mak kat rumah


Mas cotek





Bye Prof. 
Prof beli pokok mint ... "I love gardening!" - Prof





Tak boleh masuk glasshouse. Hancur nanti pokok research budak-budak master






2 comments:

Lyana Zainal said...

Waited since yesterday hoho :P

Ema said...

:D

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...