15 December 2016

Final Year Project #6 First day lab work


Assalamualaikum


Tarik nafas panjang-panjang.....dan lepas....


Dah lama berlari ke hulu ke hilir nak ambik barang dalam store. Kena isi form dengan signature SV dulu baru boleh kutip segala mak nenek dalam store - chemicals, schott bottle, pipette tip, petri dish, gloves, waste bag etc. Alhamdulillah, kalau ikutkan plan, Ema nak start masuk lab bulan November untuk sample preparation. Hahaha. Poor execution.

Kalau masuk lab awal, boleh siapkan lab part awal-awal. Lepas tu fokus pada writting part. Mengadap laptop dan buku sahaja. 

Apapun, dah start masuk lab! First step is the hardest. 





Sorang-sorang dalam lab. Nasib baik ada peneman. Duk kacau dekat 1 jam. Tapi konsistensi still tak dapat. Nasib baik Sarah ada, dia bagi masuk and pakai "eletrical" stirrer. Tak la mereput sorang-sorang dalam lab ni. First time buat sabun. Mengeras jugak *Happy face*. Tapi macam tak cukup sabun, next time buat lagi. But now, focus final exam start minggu depan.

Dah pukul 6.00 petang, baru siap sambil isi log book... Malam ni Biotech ada BBQ dinner kot!!



No comments:

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...