18 June 2017

Final Year Project #14 Submission dan Study




Assalamualaikum


Selamat berpuasa!

Semakin lama Ema re-read thesis, semakin banyak pula jumpa correction. Bila minda dah bersih tak kusut, lagi senang untuk cari kesalahan. Ejaan, wording, sentence, bibliography yang 3 kali check pun ada yang miss. Apapun, still boleh baiki. Harap tak beri effect teruk kat markah. 



Study bahagian yang maybe akan jadi target examiners. Part yang rasa lacking tu, prepare la kena soal. Usually results and discussions. Kalau tak nak kena soal, jangan tulis dalam slides. Done. 



Edit slide satu persatu. Daripada 21 cut down kepada 16. Walaupun slide tu tak banyak word per slide. Apapun, tak perlu mereleret. Examiners dah baca dah thesis awal-awal. 




Tengah fikirkan persiapan mental ....dan fizikal. Bulan puasa, takut perut krok krok bila present. 


No comments:

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...