3 February 2014

Selamat Jalan dan Selamat Pulang



Assalamualaikum


3 Minggu fly like the wind...........


Pagi kelmarin mak masak breakfast special. ^_^. Nasi kunyit and gulai. Lagi special, mak masak antara makanan favourite Ema - Ayam goreng halia! Yum3..
Kenapa special? Sebab Hari Raya Cina? Sebab kenduri kahwin berlambak hujung minggu lepas?..entah. Apa yang Ema tahu. Ema kena balik Kuantan balik untuk sem 2.





Result sem 1 tak memuaskan. Boleh kata S.H.O.C.K.I.N.G. Walaupun sedikit sangat tersasar dari target, masih boleh buat redemption dengan semester 2 ni walaupun sem ni lagi banyak core course. This Sem, Ema will take, Princple of Biochemistry, Organic Chemistry II, Cell Biology, Calculus in Biotechnology, BM Kerjaya Sains dan Teknologi..and Islam, Knowledge and Civilization






Pagi cik Matahari, Cik Burung, Cik Kabus. Nak kena pergi Department Biotechnology ASAP disebabkan jadual yang banyak clash. Entah kenapa diorang tukar jadual sampai boleh clash =__=. Mengelirukan kitorang. 

Satu lagi yang buat Ema mood Down Down Down, bila balik masuk bilik  mahallah.....
Sunyinyer la, walaupun ada orang!. Bertegur sapa kurang sangat, masing-masing buat kerja masing-masing. Berbeza dengan duduk dekat CFSIIUM PJ, bilik mana ada kena pecah belah macam compartment kat UIA kuantan, bila balik jer, mesti bising, riuh satu level. Antara faktor yang boleh mengurangkan rasa sunyi and lonely, and homesick. Walaupun bilik compartment nie bagus untuk study and privacy, antara kekurangannya ialah tiada ukhuwah yangg eeerraaat macam duduk kat UIA PJ.


p/s: Mek Kema, kenapa tak sambut mama balik T.T


2 comments:

Anonymous said...

Mamamamamamamaamama. miss uu. hehe. Meh laa mari cfs ni

Ema said...

tiba2 jer nak Miss jugak budak yang tulis komen nie..kih3.
mama g KL tau hujung minggu nie.

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...