16 July 2015

Promotion Kelas Memandu


Assalamualaikum

last day puasa hari ini. And dah dekat 1 bulan biarkan blog ni decompose semenjak start cuti sem. So far, tak banyak perkara yang dibuat musim cuti nie. But at least tercapailah hajat wish list musim cuti.

Antaranya nak renew kad pengenalan, daripada muka budak 12 tahun yang 'innocent' to more 'mature' face. Umur nak masuk 21 barulah nak renew. Bila orang mintak tunjukkan ic, tak sah kalu tak pandang 2 kali sebab muka nampak hitam, tembam dan 'kuyu'.....Apapun, tunggu 2 jam, terus dah siap kad pengenalan baru. Thank you JPN. 

Secondly, lesen. Parents asyik tanya jér bila nak buat. He3. So, since next year nak start praktikal, kenalah buat. Kebetulan kawan mak , suami dia cikgu kelas memandu, senang nak ejas terus. Tapi, terlepas promosi cuti sekolah2 minggu..Tak apalah,  tak ada rezeki......

So ema start daftar masuk kelas KPP last week. Tak ramai pun sebab bulan ramadhn. Tempat dia tak lain tak buat kat PSM K.Trg, institut memandu yang terbaik di Malaysia yang dilengkapi Litar bertar yang terbaik Malaysia - kata cikgu JPJ tu. Tapi rasanya memang antara yang terbaik di Malaysia, Selesa and cikgu pun nampak baik.



Rupanya! Bulan Ramadhan ada promosi lagi hebat ! Jimat duit parents T.T.. Tq. hari nie last day puasa and office mesti dah tutup, so promotion pun dah tak ada. he3. Sorry. But, bila tak ada promotion pun harga dia still berpatutan.

Tadi dah selamat menjalani ujian berkomputer. Alhamdulillah, lulus walaupun awal2 tu nampak lost. Dengar kena guna PC 6, tapi sebenarnya PC 11. Bila masuk PC Room,masukkan IC , dia kata INVALID. Masukkan sekali lagi, dia kata INVALID lagi. Rupanya salah guna PC 12. I was lost. 

And another more, Ema tak dapat jadi Committee Taaruf Week intake Sept nie. SOB3. Tak cukup syarat lagi ker..

Nak tidur dulu, nanti nak BALIK KAMPUNG~~ Selamat pulang. Although this is the first time ever tak beraya kat rumah tok kat Perlis sebab duk homestay. Especially tak ada rendang mak Ema di pagi Syawal...Huk3. Rendang favourite raya. Because my Mom make the Best Super Delicious Rendang ever...
Tak lupa jugak kawan2 yang berada di perantauan, no mom's cooking. owh, kkak Ema yang berada di Mesir jugak.

p/s: My mom also make the best jem nenas EVER. 

Dulu waktu kechik2 selalu cuit sikit n makan jem tu waktu panas2. SODAP. menjilat jari. But now, the recipe book to make biskut tat nenas is gone, and tempoh memasak jem nenas tu agak lama, kitorang beli jem nenas kat kedai.




No comments:

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...