10 January 2017

Eat, Pray and Love UIA



Assalamualaikum



Harap tak terlambat nak ucapkan Selamat Tahun Baru 2017.



Bila dah masuk akhir tahun, buat jer program, join sahaja tak kisah bayarannya. Reason sebab akhir tahun, jadi tak apalah keluar duit banyak sikit. Tapi no no no, Ema rasa kena juga berjimat cermat. Walaupun tak join pun tak apa sebab boleh jumpa lagi dalam program------------ yang lagi murah.

p/s: Program yang Ema maksudkan ialah Program Makan-Makan 




Program Makan 1:  Kuliyyah of Science Annual Grand Dinner. 
Cost: RM18


Actually, Ema tak attend yang ni but nak replace someone yang tak datang, kenalah datang tapi bayar separuh ^_^. Tema Melayu Tradisional. Sister umpama pakaian nak ke kelas tapi glamorous sikit. Brothers, macam nak pergi masjid. 

Terhibur dengan persembahan Boria, dikir barat dan nyanyian pelajar. 2nd hand embarassment tengok classmate perform tapi enjoy sahaja.

Makanan....hmmmm......Banyak kelemahan dari segi kuantiti dan kualiti. Boleh pulak dia buat survey Cirit Birit the next day. Apapun harap next time buat AGD tak jadi macam ni lagi. Amin




Foodies Biotech

Ada yang macam nak bersanding, ada yang macam mak ayah orang. Tapi semua cantik-cantik belaka




LOL. Someone is missing in our portrait. Nak doodle, tapi malas






Program Makan 2: Department Biotech BBQ Dinner
Cost: RM 5


Yang ni terus Ema sign up and bayar bila announcement keluar. Berbaloi dan tak formal. Santai-santai di tengah malam. ha3. Sumbat sahaja nasi goreng, teh o ais yang sodap sangat, ayam, udang, sosej, kuih muih, ais krim...memang enjoy



Pakai baju korporat Biotech 131. Bila lagi nak pakai sama-sama



Tak payah nak doodle dah 









Program Makan 3: Pot Luck Foodies Biotech 131
Cost: FREE OF CHARGE 😁




Yang ni lagi best. Ha3. Lepas kelas, sediakan perut. Dr. Tan memang suka Pot Luck. Tapi this sem kurangkan sikit makanan. Therefore, Dr. Tan beli ~10 Pizza Hut regular saiz berbeza toppings. Dr Normah pulak buat tiramsu yang sedap. Ada mee and air koktail, kuih n cookies ikhlas sponsor dari classmate lain. Terima kasih








Take the opportunity to eat pizza yang tak pernah rasa. In the end, pizza cheese topping is the winner!





Program Makan 4: One Year programme dinner
Cost: RM 30

Program untuk budak CFS IIUM 1 year programme yang nak graduate. Ha3. Asalnya sign up. Tapi bila tahu fee, terus drop. Lagipun, waktu CFS Ema tak berapa kenal ramai orang, I was lost at that time.




Image result for we are what we eat





1 comment:

Intan Saffyna said...

hi, saya datang singgah sini dan follow awak :")
cantik blog awak..

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...