25 June 2014

Jauh melencong


Assalamualaikum...


Blog: Kenapa perlu tulis blog malam ni?
Cik Ema : Sebab ada perkara untuk direkodkan dalam tulisan dan menaip lebih laju dari menulis. 10 tahun akan datang, boleh baca balik and ingat balik...harap-harap blogspot masih wujud waktu tu..dan tetap dijadi pilihan. Aminn

25th day. Alhamdulillah result final dah keluar. Sejujurnya memang tak mengharapkan pertambahannya cuma mengharapkan penurunan yang tak banyak..dan memang tak banyak -0.1.. Next sem subjek lagi mencabar dari yang lepas, dan mestilah tak boleh pandang rendah subjek English Writting macam subjek BM yang lepas, tapi siapa sangka subjek BM boleh peragkap orang.. cuma perlu banyak menghafal perkara dalam genetik and lagi banyak eksperimen!! Yes!! oH, And berharap Ustaz Razak dapat ajar balik subjek UNGS sebab Ema nak Ustaz Razak share ilmu dengan kitorang lagik..

Minggu lepas jugak Ema pergi ke...Selangor, menginap di rumah mak saudara dan shopping, berpindah ke rumah abang kat Presint 11? Putrajaya..dan shopping .. pastu ke Melaka..dan shopping ..dan kirim buah mempelam  untukKakak kat UiTM Melaka...and sight seeing. Last sekali tengok panorama Melaka di puncak ialah 6 tahun lepas.. Apa yang berbeza?.. Tak ada...tak.. Eye on Melaka dah bergolek entah ke mana

Ema tak ambik banyak photo..sooo...thanks Professor Google

Undangan group Whatsapp.. Soalan pertama. Kenapa Ema masuk group nie???? Group apa nie? Senang jer kan, admin just add number sesiapa untuk masuk group, and ahli group - tanpa accept or decline- trus masuk group. Whatsapp kena update benda nie, silap haribulan masuk group "anonymous" . Walaupun boleh exit..ahli group lain pasti tanya - "Siapa yang keluar tu..". Lagi seronok, ahli group lain dapatkan contact no ahli group lain. I have been kept my number in secret for a long time, I hope it stay that way unless for necessary purposes. Alhamdulillah, setakat nie semua ahli group saya baik~ 

Sebenarnya..Ema jauh melencong. Ema cuma nak cerita pasal undangan group whatsapp oleh my old classmate, Cik Syuk..I don't know what happen but suddenly the conservation jadi pelik. Baru exist for two days tanpa banyak detail discussion tiba-tiba tanya siapa nak ajar apa..........Ema ingatkan group saja2 untuk batch spm 2011..

Mungkin diorang dah bincang kat  Facebook. I have no excuse to say to Mr. Zuckerberg.. Baru je habis tengok cerita The Social Network kat Fox Movies.. .Cerita menarik. Kalau ada test tentang sejarah penubuhan Facebook, Ema mungkin boleh jawab 1-2 soalan.

Jauh melencong lagi. Pendekkan cerita. They plan for tutoring untuk budak asrama.
First, i'm flustered sebab dapat opt untuk ajar orang~ Dapat tambah pengalaman jadi tutor untuk future references~
Second, untuk budak SPM..I almost forgot the tricks to answer SPM questions.
third... Ema tak ada lesen... 


Sekian..untuk cikgu BM saya..Saya mintak maaf jika Laporan Minit Mesyuarat saya tak cukup panjang...sehingga...

Oh! And I shall never talk or giving message at the moment where my mind is not aligning with my action which shows how immature I could be..


p/s: Oh yes bulan Ramadhan!!!



I'm babbling again in this post..for no educational reason but as a Treasure












No comments:

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...