8 June 2014

Kalau dah jodoh tak ke mana



Assalamualaikum


Entah waktu bila dalam kelas dua orang ni tersangkut berpaut di hati masing-masing, tiba-tiba buat announcement hari perkahwinan.

Tanggal 7 Jun 2014, lahirlah satu pasangan dari Keluarga Biotech 131~ For both of my classmates, Kak Adilah and Anuar, Selamat Pengantin Baru!!. Mintak maaf sebab tak dapat menghadiri Akad Nikah kat Penang. Jauh kot! nak pergi susah.. Teringin sangat nak tengok hari bersejarah dalam kalendar Biotech 131..T.T










Alhamdulillah, dengan sekali lafaz (^_^), Anuar and Kak Adilah sah menjadi suami isteri.




Malu-malu jer Kak Adilah, Anuar pulak dengan  muka teruja overexcited dia tu.. Hak3. Tahniah..




Huk3. Ucapan Ema, 
  • Moga-moga perkahwinan Kak dilah n Anuar berkekalan hingga akhir hayat. 
  • Moga dirahmati dan di bawah payung lindungan Allah~
  • Anuar tolong jaga Kak Adilah baik-baik tau sebagai suami yang soleh and Kak Adilah, jadi isteri yang solehah and masing-masing dapat memenuhi tanggungjawab masing-masing sebaik mungkin.
  • And, kedua-duanya dapat menempuh segala cabaran suka duka bersama dengan tabah~ Usia muda, anything can happen and remember Allah sokmo~


After effectnya, macam-macam jenaka di buat..

" Siapa pulak selepas ni, bagitau awal-awal, senang nak ejas jadual.."
" Jangan pulak awk skodeng diorang dalam kelas.."
" Budak-budak biotech tu tengah khusyuk dengar khutbah ..bukan pengantin jer.."
" Ada orang tengah consult dengan tok kadi tu.."





Lagi good news, Our lecturer Prof Dr. Nurziana akhirnya menamatkan zaman bujang beliau 2 hari lepas  tanpa inform kitorang T.T. Muda lagi, tapi dah ada kerjaya yang cemerlang and she is a respectable and a straightforward person and a strict leader~ Thank you sebab ajar kitorang Organic Chemistry selama 1 tahun ~



4 comments:

aisyah ambris said...

Semoga hubungan mereka hingga ke jannah...amin...

NJihe.am said...

Laa..mashaAllah kenal sangat akak ni. InsyaAllah orang kahwin awal ni masa belajar lebih berkat :P

Anonymous said...

Maama bile pulak? Kikikii. -anak mama yang comey

Ema said...

@Anonymous....

Siapakah ini.. Saya tak ada anak yang comey....

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...