17 July 2016

Ward & Wedding


Assalamualaikum

Jumaat lepas ada dua events yang berlaku serentak. 


******

Adik Ema terkena acute appendicitis. Sakit dekat appendix sebelah kanan perut tu.. Parents bawak pergi hospital pagi tu. Akhirnya kena surgery untuk buang appendix. Surgery yang dipanggil Laparoscopic something.





Surgeon tebuk tiga lubang, kiri dan kanan perut dan dekat pusat. Nasib baik tak belah perut. 2 jam operation tanpa sebarang komplikasi. Bila dah buang tu, agak besar jugak appendix tu bengkak. Katanya tunggu masa untuk burst sahaja. 

 Lepas sedar, adik Ema kata sepatah ni ..

"bosann..."

lepas tu dia silentkan doktor2 yang bising.

"shhhhhhhh"


Budak-budak. ha3. Dapat leave 9 hari.





*******




Jumaat malam pulak. Pasangan kedua Biotek 131 menamatkan zaman bujang. Tahniah!

                                                            Alahai gembiranya Kak tirah :D



Keesokannya diorang buat kenduri dekat Temerloh, Ema of coursela tak dapat datang..Sedihnya. Wedding day pasangan pertama 131 pun Ema tak datang, apatah lagi yang kedua. Tapi kalau diorang buat kenduri sambut menantu, Insha-Allah Ema datang sebab dekat jer rumah suami dia dengan Ema.




Batch Biotech 131 yang hadir




persoalan Ema seterusnya,







Sekarang dah dengar macam ada dua pasangan biotek 131 tunggu giliran ....
Ni macam nak set record jer




p/s: Finally! Setelah 5 minggu LI, Ema dapat masuk lab T.T. 



3 comments:

Lyana Zainal said...

Who's next?
-Ema la hihhi

Ema said...

@Lyana Zainal
Woman...The Woman

Lyana Zainal said...

No cannot la,,you first I'm wild haha

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...