21 March 2012

Debaran SPM : Result SPM 2011 !



aSSalamualaikum


Seperti yang korang tahu (atau tak tahu..buat2 tahu saja)..Ema dapat pakai baju sekolah untuk the LAST TIME hari ni..Lama tak pakai baju kuning.Tak muat masuk kepala.nampak sangat dah gemuk + pipi semakin tembam..Tak kisah cerita tu.Cerita esklusifnya....


I'M ALMOST ON TOP OF THE WORLD!!!!

TAK TOP OF THE WORLD!sebab tak dapat 11A+.Maknanya,terhapus sudahla semua kisah2 mengenai diriku dan khabar angin mengenai keputusan Ema.Nak kata ke orang2 yang dengar cerita itu semua!
 ITU HANYALAH KHABAR ANGIN SEMATA-MATA.ema tak dapat 'special call' untuk ke sultan ahmad sebagai calon straight A+.Tamat cerita .

Kisah sebenar.

Rasa berdebar sebab banyak orang cakap pot pet pot pet tentang result.Ada orang kata sekolah tak ada straight A+.Ini benar .Last year SMKA Tok Jiring ada 4 orang 11A+.Tahun INI kami  meratapi kesedihan sebab tak ada orang straight A+.Saat-saat berdebar bermula bila Cikgu Aziz mula mengumumkan keputusan siapa yang dapat straight A dahulu.
Seramai 24 orang yang boleh A!
Lama punya tunggu nama Ema tak disebut-sebut.Sampai tinggal 3 orang lagi yang belum diumumkan.Cikgu Aziz pun cakap..

CG.A : kita sampai ke 3  pelajar terakhir (Bunyi macam tu.tak ingat original scriptnya)

Siapa tak berdebar bila nama tak disebut cg..TAPI..
ALHAMDULILLAHHH!!!
Nama Ema disebut juga oleh Cg.Aziz!

SALMA.......!
gembira tak terkata!!!!Apa yang lagi manis,waktu Cg Aziz sebut "tiada A-"
Dah nak sampai Top of the world dah tu

Ema nak try juga main SMS nie sebab waktu tunggu result,ayah ucap tahniah .Kita sendiri belum tahu result.tak aci..=__=.Laju betul khidmat SMS nie.Inilah terpapar diskrin handset selepas try sms balik sekolah tadi~






Kalu status gred lama..Boleh dah kan straight A1 kan *WINK3*
He3.Tahniah juga kepada ;


  • Pelajar Terbaik Sekolah tok jiring!! iaitu Aqilah mat amin > 9A+ dan 1A 1A-
  • Budak bijak Mardhi > 9A+ 1A dan 1B (Sob3)
  • Izan aqil  >7A+ dan juga 4A
  • My best friend fakhriah - 3A+ Berapa a ngan a-.tak ingat.straight A juga!!
  • Anak mama yang dapat 10A 1B! Aimie , Piqa dan syada
  • Dan semua kawan-kawan ema yang dapat result tak cemerlang mahupun cemerlang.TAHNIAH juga.

Overall result SPM SMKA Tok Jiring 2011 tak ada straight A+.sedih betul.
^_^.Aduh.Over excited ema pula ema tulis post  nie.Syukran Jazilan.Terima kasih kepada Allah


P/S:ucapan terima kasih untuk cikgu2 post esok pula.Esok kena pergi sekolah plak 


10 comments:

cotton candy said...

tahniah..hehe

Ema said...

Sama2 cik cotton candy

Anonymous said...

tahniah ema!nk amik course npe?hehe

Kebahagiaan Hidupku said...

tahniah ~ yeah PSS mansae!
ckg Raina sebnarnya galakkan kitorang bebudak f5 masuk bahas. Katanya biasanya org yg masuk bahas ni cemerlang cam Kak Ema, etc. Sy pun dah kene demam bahas, tpi nak pi depan kelas pun terketar kaki, apa lah..

takpelah kan, yg penting determine, yeah. Kak Ema blaja camna ar? rasanya tiap petang ad update blog kut tahun lepas. Sy rasa sy ni msih tak sedar lagi yg SPM dah dekat T,T. Tak de semangat. Nak dapat straight A of course nak. Doakan kitorang ye ;D

Ema said...

Ambil course apa ?
Perancangan saya > ambik asasi sains(belajar rajin2 biar tamat awal..1 tahun target) > pastu ambik biotek ..jika ada rezeki terus ambik master etc

Ema said...
This comment has been removed by the author.
Ema said...

sama2..entahla.mana satu yer agaknya (>.<)
Masuk bahas last year pun tanpa disedari.ingatkan audition.kawan suruh jerla pergi.Sekali kena ambik teruss.Bersyukur juga sebab dapat masuk bahas.Ketar?ha3.Tapi depan orang asing rasanya tak ketar.Sebab mereka tak kenal kita,kita tunjukkan apa yang kita mampu ^_^.Kelmarin ada bahas kan?

update blog umpamanya update diari.Release stress yang ada aka Hobi.kak Ema suka main internet kalu stress.update blog pun jangan lupa study.No stress in study.Dik cubalah rapat2 dengan orang2 cemerlang.Kenal "musuh" aka kawan.

nurul fatihah said...

tahniah kak Ema. doakan kejayaan saya pula pada 2013 ni. takut la pula nk ambil SPM -,-

Anonymous said...

yang dapat A solid tu sbjek apa eh?

Ema said...

erm..BM,BIO,PQS,PSI,SEJ,..alamak tak ingt plak ambik apa.ha3

lagik..oh!Math n Add math

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...