12 March 2012

Debaran SPM : mimpi SPM


Assalamualaikum

debaran spm sebab dalam masa lebih kurang 1 minggu lagik ex-spm 2011 nak kena pakai baju sekolah semula.Baju sekolah ema dah siap gosok (bangge tuee),kemas bersih dah tersangkut dalam almari sejak....3 bulan lepas.Tu sebab nak kena donate baju sekolah tu.Kalu mak bungkus semua baju sekolah ema,nak pakai baju apalah nanti.Tak tahulah  laber nak buat rumah family dalam baju tu ..

Cakap pasal SPM result.Korang mesti ada "mimpi2" SPM.Biasa la orang mimpi pasal result SPM,tak pasal2 mimpi dia masuk surat khabar front news..

RE: MIMPI DAPAT 11E,DAPAT KEPUTUSAN 11A+
  • terengganu,23Mac - Pelajar...........

Tapi mimpi Ema tak masuk surat khabar.Masuk blog boleh la..Apa citer mimpi ema?Tak la terus tahu semua result.Tahu 1 jer subjek (macamla tahu..)


Al-kisah mimpiku ini berlaku interaksi antara ema dan ustazah Ema ,ustazah kembang (guru kelas yang mengajar PQS)..Nak tahu apa lagi class!,ustazah siap tanda soalan PQS ema!betul-betul depan mata ema.Ustazah tanya.Nak tahu tak markah berapa.Tak jawab ,terus sahaja ema kaut kertas pendidikan Quran Sunah...Tup tup...Ema ....dapat 145!!145 tuu!!Hebat tak?






Tapi tak habis lagik.Dalam kepala ema masa mimpi siap beritahu lagi..
"Oh,..nie nak kena bahagi dua nie,baru dapat jawapan.."
Jadi,kalu ema bahagikan 145 dengan 2 = 72.5..A- tu..


Nanti adalah bertambah pelik bila nak dekat SPM result tu.Minggu depan.Nie kiranya mimpi advance.Korang bermimpi dapat result SPM?Sedih?Kelakar?Happy?pelik?merapu.....ce cite ce cite




No comments:

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...