30 March 2012

Mari kita jamu



Assalamualaikum


Pagi nie ex-ex 5 ikhlas semua berkumpul beramai-ramai di rumah Ustazah Kembang ..Nie maybe our last gathering since semua sibuk dengan kemasukan ke universiti belaka.Sampai kat rumah ustazah,semuanya sibuk tanya pasal biasiswa,universiti,temuduga dan luar negara.Tak lari juga - kahwin.

Pakat ramai2 pot pet pot pet kat dapur masak apa yang patut,potong buah yang nak..Tapi semuanya masih rancak berbual-bual pasal biasiswa.Tapi bila orang tanya ema - "dah isi biasiswa apa?"

Kita jugaklah kata tiada.Tak isi biasiswa apa-apa since nak sambung belajar kat dalam negara.Luar negara pun insya-allah bila nak masuk 1st degree nanti.Lagipun,biasiswa untuk bidang ema masih lagi kering kontang.Ada pun setakat nie baru jumpa satu.Orang lain dah semangat isi apa yang ada,ada jugak yang main-main isi ikut orang.

tak pun sebelum nak hantar borang biasiswa,siap lagi tanya
"Mung g universiti mana..aku ikut mung ahh."
HA3.nampak sangat tak ada interest nak p luar negara.

Tapi apa yang penting..MAKAN!!
dan.ramai plan nak p jom heboh.Heboh di mulut bukan di badan..






Nie waktu ambil result SPM 2011 kat SMKA tok jiring.Me and my besties.



2 comments:

eny zahra said...

Waa~ sumpah i jelez gitu :'( nok gi gop ema ~

Ema said...

kenapalah cik aini tak mari.he3

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...