3 April 2012

imaginasi dalam poket


ASSALAMUALAIKUM


Alhamdulillah.Kelmarin (2 hari lepas),kita masuk satu lagi bulan baru.Bulan APRIL(tak baru sangat).Tapi satu lagi bulan yang normal bagi pelajar penganggur cam ema nie.Orang plkn pun dah terasa betapa "bosan" siot nyer duduk kat rumah.Setakat nie,rasanya ema tak bosan pulak 5 bulan duk kat umah.Lain la kalau orang lain.Sampai nak masuk PLKN balik tu.Experience biasa bagi seorang pelatih PLKN
- pergi  dengan tangisan kesedihan,balik dengan tangisan perpisahan -
konklusinya,cakapla apa sahaja sebelum plkn,tapi gerenti hampir 90% balik dengan kepuasan.

UPU dah tamat tempoh last night.Dah pilih baik2.Tapi sejak ema balik dari rumah ustazah last week,teringat lagi ke kawan2.Semuanya ada interest nak pergi luar negara.Ema masih belum berniat nak pergi study di luar negara.Cik Fakhy pun dah nak tinggalkan ema(sebenarnya dah tinggal pun sejak habis sekolah:P)
So it all left too me.Ema tak isi biasiswa banyak sangat pun.Cukup sedih sebab kurangnya biasiswa yang menawarkan bidang yang ema nak.itupun jumpa satu.Nasib baik jugak cik kimi pilih bidang sama dengan ema~~

Ema reach young adulthood.Macam SIM 3 pula.Crisis kehidupan?
Dah ucap selamat tinggal kepada sebahagian dari kehidupan kanak-kanak.Bukan pilihan,tapi dia pergi sendiri..Imaginasi sebagai seorang kanak-kanak memang seronok kan.Bayang menjadi seorang terkenal,seorang termasyur,menjadi seorang berjaya,duduk rumah selesa,..apa-apa sahajalah.Sehingga mimpi memisahkan fantasi dan realiti.
Tapi,besar  gajah jugak juga perlukan daya imaginasi..untuk hasilkan buku,design,reka cipta,,idea produk baru dll..jadi jangan buang imaginasi anda ..simpan dulu dalam poket

Tapi hey,semuanya hanyalah mainan dunia.Kena jadi seorang pemain handal jika nak jadi professional.

akhiran dengan doodle.Lepas nie susah ema nak upload banyak2 doodle,post,tutorial dan update baru Sebab 3 hari dah tak on9 kerana masalah wireless connection.Berebut 1 rumah dengan 1 broadband.Tak taulah future nanti camna





p/s:Ada orang dah terima tawaran kolej swasta.Bagusla tu ^_^.Peti surat ema juga penuh dengan surat bil..al-maklum.hujng + awal bulan.
pps : MANA BUKU ANNUR NIE!!T.T


2 comments:

norhafizahalias said...

PLKN !! hahahhaa....

bosan laa duk umah ema.. kawan ngn laptop er lenning.. huhuhu.. sedey2..

Ema said...

HA!budak PLKN dah bunyi dah tu..
hik3..cari la interest baru.cian cik fizah..soo lonely~~
laptop jerla memahami kita dikala sunyi sepi kan..

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...