5 April 2012

Ema mengidam..



Assalamualaikum


Hari ini dah masuk hari kelima wayarles rosak..memang selalu macam tu,macam sign warning jalan raya ada lubang  dihadapan kat icon wayarles tu(exclamation mark).Tapi mama tinggal broadband kat umah.Thank you thank you.tapi tak boleh main lama2,ada orang berduyun-duyun nak guna,nak tengok korea la,faceboookla..Status relationship ema jika ada facebook > is married..to my blog



Ema dah lama ngidam nak beli satu nie.

KAMERA!
SERIES.siapa yang tak nak satu kan.Melainkan korang dah ada ipad,galaxy tab,blackberry,handset canggih2 dilengkapi kamera high tech..Ema ada dua nie jer.kesayanganku..

bunny cute + mengancam

Black tu ayah berikan waktu hadiah 5A UPSR.Ataupun nama lain,handset James Bond sebab handset nie fames sebab "James Bond" tolong promotekan kat dalam iklan >black ice<.Tapi sayangnya..keypad dah rosak.
Satu lagi mak punya .Eh.mak ker kakak eh?..erm.OH.mak dulu baru kakak.pahtu baru ema.Tak canggih tapi dah berupaya hantar mesej dan buat call dah cukup bagus..


Tapi,sejak belakangan nie..sebenarnya sejak high school lagi,ema nak sangat satu butir kamera yang boleh ambil gambar cantik-cantik..Nie gara-gara kamera family yang sangat...Poor.
Teringat waktu hari sukan sekolah.Semua orang seronok main tangkap gambar dekat padang sekolah,tapi ema tengok jer kamera famili tu.Nak tangkap ke tak?Apa taknya,kalau tangkap gambar ..sure nampak macam di ..syurga?Hak3.Cahaya keimanan memang bersinar-sinar,tak nampak batang hidung sorang pun.Paling sedih gambar tu selalu nampak bergegar,kiter dah semangat duduk macam batu.Agaknya ada gempa bumi 1 skala.r bila ema take pictures........atau gorilla sedang mengamuk


Ema komplen ke mak sebab mak kata okey je gambar2 masa pergi langkawi last month.Mak kata okk jer..
Sedih bile dengornya.Gambar ikan2 cantik,pingu2 semua umpama mengeluarkan cahaya keimanan tersendiri.Susah juga nak terangkan ke mak.

Dah mengidam,mesti nak dapat kan?
PC FAIR di Terengganu pada hujung bulan nie.
Pakat serbu belaka.Boleh satu kamera yang dapat tangkap gambar dengan cantik+berkualiti pun dah kira  ok.DSLR - dah terlebih dah tu...Boleh jadi hadiah SPM *wink3*

Gembiralah dengan apa yang kamu miliki daripada apa yang kamu ingin miliki

1 comment:

sheena said...

Hi, cool post. I have been thinking about this topic,so thanks for sharing. I will probably be subscribing to your blog. Keep up great writing!!!
2000 Geo Tracker AC Compressor

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...