18 April 2012

Bersyukurnya..


Assalamualaikum


Lama ke benor kita tak hupdate.Kes wayarless masuk ICU,dah buat pemindahan organ.Alhamdulillah,semuanya dah sihat kembali.Sebab tu diriku enjoy hari ni dah dapat update seperti biasa~~
Tapi sebelum nie biasa jer buka internet tapi pakai broadband.Korang tahulah berapa selownya broadband kat pantai timur nie.Nak bukak satu page pun dah kat 10-15 minit.Sebab itu First thing first,update blog pun lain kali jerla walaupun tak tahu bila(tapi apa yang nak diupdate sebenarnya?)
Itulah sebab saya syukur hari ni  - connection dah ada setelah 3 minggu offline!-





Biasiswa MARA..OPS!PINJAMAN boleh ubah mara 2012.Oleh sebab Broadband tahap slow mengalahkan ninja turtle,nak load satu page menjangkau limitnya.Adalah kat 20-30 minit.1 PAGE!!.tak masuk lagi kalu page tu tak sempurna.Boleh kira 1 jam baru boleh buka sepenuhnya.Tak macam orang lain yang boleh bukak dan refresh 100 kali berturut2 pun.Alhamdulillah,boleh jugak buka dengan broadband tu tapi problem lagi bila nak print.Semuanya jadi slow.RAM ussage hampir 90%..
Itulah sebab saya syukur hari ini - broadband ada untuk membantu..1,2,3,4..7 orang penghuni rumah ini




PINJAMAN tu..tapi tak kisahlah pinjaman atau tak,nak juga isi setelah direject  JPA.Pilihan luar ialah US,UK,NZ dan..AUS.Semuanya jauh-jauh juga la.Tapi pilihan 1st  pilih Nottingham dalam negara.Rethinking nak pilih UK second choice.Patutkah?Pinjaman > kalau cemerlang,diberi diskaun.Jika tidak,faham-fahamlah apa terjadi.Siapa yang tak nak menyusahkan parents kan.Tahniah juga kepada Aqilah Amin for BURSARY.Mardhi i don't know.Tapi Aqilah nak pilih MAIDAM.for me,i think it is a good choice.She's good and a lovely girl.I admire her since i was 14 years old when i always kept hearing her name  as she is good in everything(She always beats me in many things!!).HA3 - In old day , she's more like my "enemy".But i like her more now as my Special Friend.May Allah Bless you always..
Itulah sebab saya syukur hari ini - mengenali seorang yang berperwatakan special seperti Aqilah...dan syukur sebab dapat bantuan dari parents ..Mungkin inilah masanya kita bantu diri kita..




Dan lupa jugalah untuk bersyukur sebab hari ini kita masih hidup dan sihat walafiat bagi sesiapa yang ..sihat.Jika sebaliknya,nak hapus dosa tu.Ujian..
Jika kita nak tulis nikmat hari ni.Karangan 6 muka surat pun belum tentu sudah cukup..




4 comments:

norhafizahalias said...

assalammualaikum...

ouuh, masalah wireless upenya.. patot laa daa lama sunyi sepi blog ni.. pelik gak.. ingat ker ema pi holiday... hehehe..

:)

uwmaisarah said...

hehehe, happy die boleh online semule ek,
takpe2 Kak Sarah faham macam mane perasaan tak boleh online tu. Hihi

Ema said...

Waalaikumussalam...

G PLKN la...Nie lari dari kem PLKN.Sana takda WiFi.Bosan jadinya

Ema said...

HAPPY!tapi masalah idea nak tulis blog dah terbantut.Dah tak smooth..

Akanku memahami dirimu kak sarah kelak bila masuk U nanti.HUK3

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...