12 March 2012

Layan la main game



assalamualaikum


Sambil korang layan main game facebook tu,ema menghilangkan dua tiga hari nie layan main game - All Time favourite game - sejak Ema darjah 3-4 lagik.Memang game TOP!Apa lagi kalau bukan game simulasi.THE SIMS

Dari Sims 1 Ema main dulu melompat main The sims 3.Sims 2 tak main la pulak,tak ada.2 tahun lepas buat perjanjian dengan kawan di sebelah barat tu,cik Balqis kita (juga peminat fanatik sims) yang tolong uruskan jual beli Sims 3.Dapat jugak main.Hik2,tapi sebelum ambik SPM,hancus permainan tu sebab main kerap sangat.Tapi minggu lepas dapat main lagik!Kali nie yang expansion punya.The Sims 3 generation..Mungkin blur bagi orang yang tak tahu sims ..tak apalah.Ema nak tunjuk gambar jerla tentang bestnya main Sims 3 Generation.

WARNING : Spoiler ahead.Kepada bukan peminat sims atau tak tahu apa itu sims,ia hanyalah satu games simulasi 3D.Anda perlu kawal sims dalam kehidupan harian dan menjalani kehidupan seperti kita~

Screenshots from The SIMS 3 generation - expansion pack

We can interact with ghost in the sims 3,but in generation..the can cycle around and haunt you down!


Kids + teenager + pranks = AWESOME..pull prank using chairs,sink,bathtub etc.Caution!
If getting caught by parents,you will get grounded,time out or doing chores..

Making potion to increase the logic skill + create different usable potions ex:stinks potion 
and if you fail..you will become smelly..and black

can stroll out with baby around neighbourhood

Mr.Gnome.Beware of it.He can move around every night!and making weird poses.like this one
Mr.mysterious gnome can age,have family and have baby

family part in having a baby


the sims generation family.From grandparents will grow to grandchild and expand to second cousin
Ada high school graduation!prom night and etc.They can involve in afterschool activities clubs
ex: debate club,ballet and scout etc and go field trip

Telling ghost story with decent effect

OH!another best part.You can buy video camera in buy mode and record home video.
You can watch the recorded video on tv
the sims 3 generation is full of imagination.Put up costume and you can become a dinosour,astronout,princess and prince..and walk like one too
Speaking of imagination..This is your IMAGINARY FRIEND.He/She will follow you around 24/7.Only kids who own one can see them.Adult can't see them..It creeps me out sometime.They follow you everywhere.You can change them to a real life sims using a potion create at the lab desk..



I love sims..It's ultimate time fav game.Not for Ema only.MY WHOLE FAMILY LOVE IT.among 10 only 2 are the exception - my dad and my mom.But my mom take an interest when designing the house.Ema suka jugak design rumah tu,but take times..and imagination + creativity.Hik3,dulu-dulu kalau nak tunggu buka puasa,ema habiskan masa main the sims 1 sampai azan maghrib,sekarang,layan sims 3 generation sampai result keluar


                          Kata Yaya : main game 30 minit sehari




p/s:What you call a sheep with no legs????????/......................a CLOUD


10 comments:

syfu nural said...

bestnye .. sini xleh main pon.. mngkin laptop ni takleh men game.. so, x dpt la nk dwnload ..:'

Mohd Nizam said...

apa beza TS3 ngan TS3 GENERATION ?

Ema said...

The Sims 3 basic game jer.
The Sims 3 Generation is an expansion pack.Nak main TS3G kena ada base game..
Generation lagi banyak option,interaction,items,jobs n profession berkaitan dengan generation etc : family from toddler to grandparents

nabila said...

hi nak tanye., kat mana boleh dapat game The Sims ni? kat mana beli?? saya pun peminat game ni hugak. Thanks !

Ema said...

Beli Sims 3 kat KL,tapi dah rosak.
Download sajerla lepas tu,dekat kickass torrent

Anonymous said...

download tuh free ker???sye dh try download tp xbleyh..cmne ek??

Anonymous said...

base game tuh apew???

Anonymous said...

sye try download tp network error lr

Ema said...

contoh base game : Sims 1,sims 2 and sims 3
Expansion : Sims 1 vacation, sims 2 pet, sims 3 university life etc. Kene ada base game dulu baru boleh main epansion.Macam kena ada handset dulu baru boleh guna sim card

Ema said...

free jer.download utorrent.lepas tu dwld kat page nie
http://kickass.to/the-sims-3-reloaded-t2573031.html

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...