1 July 2016

Biskut Red Pearl aka Mutiara Merah



Assalamualaikum










Selamat berpuasa Ramadhan yang ke 26. Hujung minggu ni Ema buat biskut last untuk menyambut hari raya tahun ni. Walaupun dah banyak biskut dalam balang kat dapur, Ema tetap nak buat sebab bahan dah beli awal-awal. Dan sebab it's delicious.~






Butter and icing sugar

And put in everything nice with flour

it become a lump

not nicely shape and put on a red crown

and finished


Resepi dia Ema ambil dari buku masakan. Online pun ada sahaja. Yang hampir sama macam yang Cik Azlita buat ni.


***

Yesterday Ema rasa lega teramat sangat sebab 3 minggu Ema mencuci sarang burung dekat tempat kerja. Dia nak 2 kilo.

Minggu pertama rileks je. Sabar lagi. Hujung minggu ke-2 fius hampir tercabut sebab banyak lagi nak kena bersih dan fikirkan "masa depan". Dr. tambah lagi 2 plastik beg besar untuk dicuci. Memang stress waktu tu. Tapi Ahamdulillah, student dr dah siap exam, dia tolong bawak balik rumah sarang burung tu untuk dicuci. Rasa gembira hati ni~~



Semalam Dr. baik hati bagikan almond london satu balang. Terima Kasih~. Ingat nak tanya Dr kerja apa yang perlu dibuat minggu depan. S/U dr. kata dr dah start cuti raya.Tapi Ema plan nak datang Ahad n Isnin n take leave on tuesday. Herm.. 



No comments:

Lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...